Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Veškerý kvalt, toliko dobrý pro hovada jest

Vždy, když čtu politologické úvahy různých skladových dělníků s dosaženým vzděláním poddůstojnická škola v Seredi o tom jak blbě se chová opozice, usmívám se.

Pokud chce opozice v příštích volbách získat tolik hlasů voličů, aby jí to zajistilo možnost utvoření buď koalice, nebo i silné vlády jednoho politického uskupení, měla by se smířit s tím, že minulé volby dopadly tak, jak dopadly a že vláda Andreje Babiše tady ještě nějaký ten rok bude. Co je to dva - tři roky v dějinách? Proč tento čas, který současné vládě zbývá do konce volebního období, nevyužije opozice k tvorbě vlastního a silného programu, pokud jsou její argumenty skutečně tak silné a mají skutečný potenciál pro časy budoucí? Proč se nesoustředí na co nejpřesnější a "polopatické" vysvětlování, co je špatně a co by mohlo být lepší? Zdroj: https://vladimirkroupa.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=694971

Ve výše uvedeném příspěvku pan Kroupa poučuje opozici jak na to. Pochopitelně domnívám se, že veškeré jeho poučování a poučování mnohých dalších, kteří mají podstatně více vědomostí a znalostí než pan Kroupa, přijde vniveč. O poučení stojí jen ti lidé, kteří si o něj řeknou.

Obávám se, že 99 politiků ze 100 o poučení nestojí. Stejně jako o něj nestojí ti, kteří žádné poučení nehledají a netouží po něm, neb jim stačí, že jsou dost chytří pro sebe, umí si poradit se svým životem. Opozice jsitě potřebuje dobrý program, ale musí se naučit ho prodat. To zatím neumí.

Osobně na místě pana Kroupy a demokratické opozice, bych se zamyslel nad tím, jak to, že ti druzí jsou napřed, občané je slyší, volí je těch 18 % oprávněných voličů, dělají ten marketink tak dobře, že mají tolik procent.

Vykašlal bych se na to jestli se mi jejich chování líbí nebo nelíbí, jestli mají takové či makové názory a studoval bych ten proces. Pochopitelně bych ho neokopíroval, ale zkusil bych se z něj poučit. Nynější opozice má na ono sledování tři roky. A tři roky na mravné chování, kdy bude se mravně chovat a čekat na nemravnosti vládyu.

Pochopitelně bych vládě na místě opozice zhola nic nedaroval, tak vlídný bych na ni nebyl, pokud by mi dali šanci je nachytat na švestkách, udělal bych vše pro to, aby slezli ze stromu s ruměncem ve tváři. Lidé se většinou stydí, nikoliv za to, že něco udělali, ale za to, že byli tak blbí a nechali se nachytat. Na takovou chytrost běžný občan slyší. A rád.

V komentářích pod „politologickými úvahami” poddůstojníka Kroupy je mnoho zajímavých věcí. Stačí se jen nad nimi zamyslet, neb obsahují, mnohdy nechtěně moudré věci.

Říká se tomu: „Umění číst mezi řádky a slyšet, co je za slovy.” Sledovat, co druzí říkají, z jakého důvodu to říkají a kam směřují jejich slova. Rozumět druhým je dáno skoro každému. Tedy, pokud se v tom jednotlivec trénuje. To vše s vlídným úsměvem na tváři, s trpělivostí, která je vždy lepší než unáhlený čin. Jak praví klasik: Veškerý kvalt, toliko dobrý pro hovada jest. Jan Amos Komenský.

Opozice má čas, nemá kam chvátat, pokud někdo něco z vlády dělá blbě, nakonec ho jeho blbost, prolhanost dohoní. Vždycky. Tak jako ODS dohonily její kauzy. Spadla na 7%. Stačilo počkat. Že je to podle některých puč a prasárna? Jistě, ale ODS si o ten puč a  prasárnu řekla. A buď se dnes  poučí a nebude opakovat stejné chyby a počká na Andrejovy chyby a dočká se, že ho jeho prolhanost, manipulace dohoní. Nebude se zabývat každou mediální kauzou, ale jeho skutečnými maléry.

Jánošíkovi stačilo hodit pod nohy trochu hrachu a kde byl se svým pásem, co mu zaručoval nepřemožitelnost. Tedy jak Jirásek vypráví. Rubajtě mu v opasek. Vykřikovala babizna a mrskla mu ten hrách pod nohy. A bylo po zbojnické slávě. A tak se uvidí, jestli Andrej je ten nový Jánošík, co chudým bral a bohatým dával. Nebo jestli opozice, jsou ti chytří, co si umějí počkat a nechají toho odebraného, zašantročeného ve svůj prospěch, tedy aspoň trochu, těm co v potu tváře chléb svůj dobývají. A Andrejovi ty jeho historky pak už skoro nikdo neuvěří. Přes věškerý marketink.  Jo jo.

 

Autor: Jan Jílek | pondělí 7.1.2019 22:15 | karma článku: 19,21 | přečteno: 748x
  • Další články autora

Jan Jílek

Supi, co se vznášejí nad námi

Čas od času se objeví lidé, kteří mají tendenci druhým lidem mluvit do života, poskytovat rady, o něž nejsou žádáni a pokud ti, na které se obracejí, je neposlouchají, mají tendenci jim vyhrožovat skoro pekelnými tresty.

10.3.2019 v 1:10 | Karma: 26,20 | Přečteno: 1281x | Diskuse| Osobní

Jan Jílek

Nedám a nedám si poradit

Měl bych jít nakoupit, neb jsem zjistil, že mi dochází lněné semínko, které jsem včera, když jsem dělal nákup, zapomněl koupit. Na koho bych to tak svedl?

9.3.2019 v 10:24 | Karma: 16,26 | Přečteno: 709x | Diskuse| Osobní

Jan Jílek

Frajeři návody nepoužívají

Nechal jsem si poradit od klienta a koupil jsem si odšťavňovač. Drahý, celých 13 020 Kč mne stál. Ta dvacka navíc byla za dobírku. Prý je to nejlepší odšťavňovač za rok 2017.

8.3.2019 v 18:26 | Karma: 19,93 | Přečteno: 1030x | Diskuse| Osobní

Jan Jílek

Sny starého chlapa

Probudil jsem se včas. Uvařil čaj, nechal jsem volně myšlenky plynout aby mi jen tak probleskla hlavou jedna písnička, co zpívá František Segrado, pod názvem: „Strážce plamene.”

8.3.2019 v 8:33 | Karma: 13,66 | Přečteno: 475x | Diskuse| Osobní

Jan Jílek

Jen co si zasloužím

Občas se pobavím při sledování diskusí pod blogy, které se zabývají třeba televizními programy. V době, kdy se nikdo nemusí dívat na televizi, může shlédnout libovolný film, téma, které ho zajímá, kdekoliv jinde mimo televizi.

7.3.2019 v 10:59 | Karma: 14,83 | Přečteno: 537x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Kopání do mrtvol, říká o rozsudku bývalý příslušník StB. Padly podmínky

3. května 2024  11:09

Dvě dvouleté a jednu tříletou podmínku uložil ve čtvrtek Obvodní soud pro Prahu 1 trojici bývalých...

Vzteklý křeček spadl do bazénu, nechtěl se nechat chytit. Pomohli až strážníci

3. května 2024

Vzácný křeček polní se začátkem týdne zatoulal až na jednu zahradu v brněnské části Komín. Jenže...

Poslanci rozhodují o podmínkách prodeje některých lehčích drog

3. května 2024  10:38,  aktualizováno  10:54

Přímý přenos Politici rozhodují o tom, zda umožní za pevně daných podmínek prodej některých lehčích drog jako je...

Zkouška z češtiny? Proti dřívějšku to byla dávačka, hodnotí maturanti

3. května 2024  8:24,  aktualizováno  10:46

Studenti posledních ročníků maturitních oborů v pátek ráno znovu usedli k písemné části společné...

  • Počet článků 1219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 718x
Terapeut, spisovatel, cestovatel, snílek

Seznam rubrik

Oblíbené články