Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak jsme se vloupali do vlastního bytu

(protože auto se nám vyloupit nepovedlo)                                                                                  

Sobota vůbec nezačala dobře. Hned ráno jsem zjistila, že ta „mrša kočičí“, naše milovaná kočička, shodila truhlík s mými pracně vypěstovanými kytičkami z parapetu dolů na střechu. Tvářila se, jako že s tím nemá vůbec nic společného, že nám truhlíky z parapetu odlétají pravidelně jednou za měsíc (přibližně tak dlouho totiž žijeme v novém bytě). Následovalo moje bleskové převlečení z pyžama a úprk za truhlíkem, který byl na padrť.

Pak se den zdál celkem poklidný. Dokud jsem se nerozhodla, že uvařím bramboračku. Takovou tu poctivou, ve které stojí lžíce. Je v ní spousta brambor, zelenina, houby, česnek, sůl, pepř a taky majoránka. Udělala jsem svoji historicky první povedenou jíšku (dříve jsem jí vždy připálila, tak jsem jí raději nedělala vůbec) a s náležitým pocitem hrdosti jsem ji přelila vodou. Přidala jsem všechny zmíněné suroviny až na majoránku. Protože jsem zjistila, že mám doma různá koření, několik balíčků papriky, dokonce pálivé, kterou nikdo nepoužívá, ale majoránku žádnou.

„Dojdeme pro tu majoránku spolu“navrhl můj přítel „ale počkej, než tu dodělám instalaci“ cosi instaloval do počítače, takže nemohl odejít hned. Tak jsem posbírala pet lahve a vyndala pytlík z koše. Alespoň cestou vyneseme odpad. Polívka na plotně vesele bublala…už byl nejvyšší čas tam přihodit majoránku a může se baštit. Přítel vylítl jako velká voda „Tak jdeme“ popadl odpadky a vystřelil. Rychle jsem chňapla po peněžence, stáhla oheň pod polívkou na minimum a zabouchla dveře.

„aaaaa, klíče.“  Zařvala jsem, když jsem stála za dveřmi. „No paráda, já jsem svoje včera zapomněl v autě.“  Stáli jsme za dveřmi s pytli odpadu a peněženkou. Co teď?  Začal ten pravý adrenalin. Rozhodně jsme netoužili nechat vyhořet celý dům. „Vyháčkuju auto a vezmu svoje klíče.“ Rozhodl se přítel. No jo, ale čím? Pytlem s odpadky? Peněženkou?

Pamatuji si z paměti jen pár čísel. Volat na svůj nebo přítelův mobil se mi zdálo celkem bezpředmětné, protože jsem usoudila, že ti dva – kočka a pes dost těžko zvednou hovor z cizího čísla. Navíc měli určitě dost práce s lumpačením, když už nejsme doma. Naštěstí si pamatuji i číslo na svého kolegu. Když jsem doběhla k telefonnímu automatu, viděla jsem v něm jedinou reálnou naději na záchranu. Kolega je místní, doveze drát, háček, jehlici…cokoliv, čím se vloupáme do Bobiho a následně se dostaneme domů dřív, než hasiči. Vytočila jsem číslo a …nic. I když jsem hovor nechala dlouho vyzvánět, i když jsem to zkoušela víckrát. Prostě nic. Museli jsme si poradit bez jeho pomoci.

Začali jsme obíhat sousedy, jestli nemají něco podobného jehlici. Venku bylo krásně, tak nejspíš byli všichni u vody. Všichni až na souseda odnaproti.  V dobré víře nám poskytl jakousi hliníkovou tyčku.

Minuty ubíhaly, takže jsme běželi k autu. Nevím, jestli je Bobi tak úžasně zabezpečený nebo my tak mizerní zloději, ale výsledkem bylo, že jsme se dovnitř nedostali. Hliníková tyčka byla zohýbaná na několika místech a my jsme se museli vydat zpátky a hledat jiné řešení. Nutno podotknout, že nikomu nestálo ani za pohled, že se vloupáváme ve dvou do auta. Doklady jsem sice s sebou měla, takže bych lehce prokázala, že je moje. Ale nebylo komu. Kradení aut za bílého dne jen nejspíš naprosto běžná záležitost.

Moc jsme na výběr neměli, protože oknem nebo balkonem se k nám dostat nelze. Strašně moc jsem si v tu chvíli přála být Spidermanem. To by bylo po problémech hned. Nicméně oblek, i kdybych ho měla, by zůstal zabouchnutý v bytě se vším ostatním.

Zavolat 112 by bylo pokořením hrdosti a pýchy mého přítele, tudíž to bylo zamítnuto, ještě než jsem svůj návrh dořekla. Samozřejmě, že důvodem nebyla hrdost, ale fakt, že by se nám zabouchnuté klíče pěkně prodražily. Argument, že nenechám vyhořet celej barák, byl smeten z pomyslného stolu během vteřiny.

Nakonec  jsme museli požádat souseda o šroubovák a kleště. Přítel se dostal do bytu během zhruba pěti minut.

Z celé této historky vyplývá následující:

- Pokud Vám volá cizí číslo, prosím Vás, zvedejte telefony, nikdy nevíte, jestli zrovna nejste jediný, jehož číslo si pamatuje někdo, kdo si právě zabouchl dveře.

- Jsme rozhodně lepší vloupači do vlastního bytu než do vlastního auta.

- Kočka ani pes Vám neotevřou, ačkoliv jindy s radostí skáčou po klice, budou maximálně nahlas  dávat najevo svou přítomnost a „hlídat svou pevnost“.

- Pokud se někdo bude vloupávat do mého auta, může to s klidem zkusit za bílého dne a nic se mu nestane. Nicméně nevím, kdo by stál o 15 let starou plechovku. (Všem potenciálním zájemcům  - upozorňuji Vás, že v tuto chvíli má maximálně cenu šrotu a když je vlhko nebo nedejbože prší, tak ráno nestartuje)

- Bramborová polévka se může na mírném plameni vařit klidně i půl hodiny.

- Když chcete něco vařit, ujistěte se, že máte všechny suroviny, nebo alespoň klíče v kapse před tím, než za sebou zabouchnete dveře.

Teď mi to připadá jako celkem vtipná historka, nicméně v průběhu mi moc do smíchu nebylo. Tahle sobota stála za to. A to nejen proto, že jsem objevila „tajnou kočičí skrýš“ ve skříňce pod dřezem.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petra Zachařová | neděle 2.8.2009 16:05 | karma článku: 17,68 | přečteno: 2775x
  • Další články autora

Petra Zachařová

Z deníku flekaté tlapky: Sleeping time manager

Konečně jsem se dočkal! Jakožto přeborník v oboru jsem se vypracoval a dostal jsem v naší domácnosti funkci.

4.10.2015 v 8:38 | Karma: 14,40 | Přečteno: 330x | Diskuse| Ostatní

Petra Zachařová

Z deníku flekaté tlapky: Domek na kolečkách

Jak víte z mýho zápisu z dovolený, stal se ze mě docela obstojnej kempovej tramp. Tudíž nepostradatelnej člen dovolenkový výpravy.

4.9.2015 v 11:17 | Karma: 10,90 | Přečteno: 321x | Diskuse| Ostatní

Petra Zachařová

Dej blbci....řidičák

Včera večer nám psala kamarádka. Její kamarádka, kterou neznáme jela zrovna se svojí maminkou a malou dcerkou od ní. Bohužel, nedojela daleko, smetla je dodávka.

1.9.2015 v 9:19 | Karma: 25,34 | Přečteno: 1389x | Diskuse| Osobní

Petra Zachařová

Z deníku flekaté tlapky: Jak jsem byl na dovolený

Minimálně týden mi moji dvounožci s obrovským nadšením říkali, jak spolu pojedem na dovolenou. Nechtěl jsem jim kazit radost, tak jsem předstíral zájem, protože vypadali fakt natěšeně.

29.8.2015 v 22:54 | Karma: 12,10 | Přečteno: 395x | Diskuse| Ostatní

Petra Zachařová

Srdeční záležitost

Už od malička mám ráda kočky a psy. Není nutné polemizovat o tom proč a nač, jednoduše to tak je. A mám je raději než některé lidi. Nestydím se za to. Pro mnohé jsem tak trochu exot. A je mi to upřímně jedno.

20.8.2015 v 8:30 | Karma: 19,72 | Přečteno: 645x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Ukrajině nastává „nejtemnější hodina“. Začíná mluvit o jednání s Rusy

3. května 2024

Premium Ukrajinské armádě se stále nedaří stabilizovat situaci na frontě a nálada v Kyjevě je čím dál...

Afghánistán zasáhly přívalové deště. Záplavy si vyžádaly nejméně 200 obětí

11. května 2024  10:53,  aktualizováno  12:52

Záplavy na severu Afghánistánu, způsobené přívalovým dešti, si vyžádaly nejméně 200 obětí....

Poprvé promluvil. Kellner byl po havárii vrtulníku naživu, tvrdí přeživší Čech

11. května 2024  12:50

Jediným přeživším havárie vrtulníku na Aljašce, který v roce 2021 převážel miliardáře Petra...

Pražským Klementinem lze brouzdat i mimo otevírací dobu. Virtuálně a z domova

11. května 2024  10:36

Tam, kde končí prohlídková trasa, teď začíná virtuální prohlídka. Díky moderním metodám mohou lidé...

Léky na cukrovku či ředění krve od praktika? Ministerstvo chce změnit podmínky

11. května 2024  10:29

Ministerstvo zdravotnictví (MZd) chce zmírnit pravidla pro předepisování léků praktickými lékaři....

  • Počet článků 109
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1528x
Pracující i líná, milující a odpouštějící, vzteklá i něžná, milá i protivná, veselá i smutná, usměvavá i ubrečená, přátelská i arogantní, vážná i ironická, optimisticky pesimistická, nostalgická a bláznivá... všechno jen ne trpělivá :-) Taková neobyčejně obyčejná holka, co má ráda život se všemi jeho radostmi i strastmi.

Toplist od 31. 7. 2009