Až budu těhotná

U nás doma sledujeme jeden z mnoha nekonečných televizních seriálů. Já vím, že to asi przní vkus, ale na druhou stranu jsme přece národem, který stvořil tak legendární postavu, jako byl doktor Štrosmajer....

Tady je jedna z hlavních hrdinek od začátku seriálu těhotná. Už je to sice půl roku a pořád je štíhlá jako proutek, ale to je celkem fuk. V jednom z posledních dílů za touto postavou přijela maminka a ztropila pořádnou scénu, protože o tom těhotenství tak nějak neměla tušení.

V tu chvíli se na mě z vedlejšího křesla podívala moje dceruška a potměšile se zeptala: "Tati, budeš taky tak vyšilovat, až budu těhotná?"

Vykulil jsem oči a zalapal po dechu, čekal jsem kde co, ale tohle mě přeci jenom v jejích deseti letech trochu vyděsilo: "To záleží na tom, kdy to jaksi plánuješ..." vykoktal jsem ze sebe a rychle v duchu probíral jednotlivé spolužáky, abych si udělal přehled, kdo by to tak mohl mít na svědomí.

"No teď ještě né..." Prohlásilo děvče  pubertálním hlasem protáčeje oči v sloup a mě tedy trochu spadl kámen ze srdce, ale ten proslov ještě neskončil: "To až ve mě začnou uzrávat vajíčka a budou vycházet ven..." Polkl jsem naprázdno podruhé a holka si vychutnávala svůj trumf: "To nám říkali ve škole..."

Tedy já chápu, že ten svět se stále zrychluje, ale za našich mladých let jsme tohle ve čtvrté třídě rozhodně nebrali.

Asi budu vyšilovat. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Janďourek | úterý 17.10.2017 12:01 | karma článku: 20,84 | přečteno: 917x