Praha 1 není hračka hrstky politiků

Vedení pražského magistrátu se rozhodlo prodloužit uzavření Smetanova nábřeží pro automobilovou dopravu až do konce roku. S Prahou 1, která je proti, to Piráti a Praha sobě opět neprojednali.

Uvědomují si pánové Hřib, Čižinský, Scheinherr a spol., že občané Prahy 1 nejsou jejich pokusní králíci?

Už několik měsíců jsou na Smetanově nábřeží ošklivé restaurační zahrádky, na nichž vám projíždějící tramvaje téměř odřou záda. Tedy kdybyste na nich seděli, což ani v krásných letních dnech téměř nikdo logicky nedělal. To je ale sociálním inženýrům z Pirátů a Praha sobě úplně jedno.

Stejně jako se jim nejspíš líbí, že auta, kterým zakázali průjezd přes Smetanovo nábřeží, teď jezdí přímo pod okny lidí, kteří bydlí zejména v ulicích Karoliny Světlé, Konviktské a Jilské.

Je to skutečně neuvěřitelná zvůle hrstky lidí, kteří se rozhodli vnutit tisícům obyvatelům Prahy 1 své vidění světa, aniž by se obtěžovali se jich alespoň zeptat, co si o tom myslí. Dozvěděli by se, že je většina z nich zásadně proti.

Místo toho, aby Piráti a Praha sobě uzavírku projednali s vedením městské části, tak ji nejenom prodloužili, ale ještě se snažili propašovat do tržního řádu opět bez vědomí Prahy 1 na Smetanovo nábřeží několik 100 metrových stánků s celoročním prodejem občerstvení, alkoholu a suvenýrů. Tento nesmysl se naštěstí podařilo zarazit.

Absurdní je, že tohle vše se děje, když současně Piráti a Praha sobě všude vykřikují, že centrum Prahy nemá být lunaparkem pro turisty. Bohužel jejich činy jdou přímo proti těmto vzletným slovům. Co je však ještě mnohem horší, jdou také přímo proti zájmům občanů Prahy 1.

Pánové Hřibe, Scheinherre, Čižinský a další, obyvatelé Prahy 1 nejsou pokusnými králíky ani rukojmími vašich hrátek. Zajímavé je, že si pan starosta, poslanec, zastupitel a předseda Praha sobě Jan Čižinský nedělá tyto experimenty u sebe na Praze 7, ale neustále s nimi otravuje na Praze 1. Jestlipak důvodem není jakási zvrácená touha pomstít se za odvolání neúspěšného starosty, kterým byl jeho bratr Pavel.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslava Janderová | středa 21.10.2020 11:08 | karma článku: 29,19 | přečteno: 620x