Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Velení americké armády je v rozkladu

Americká armáda je v současné chvíli neakceschopná a v rozkladu. O tom svědčí nejen výprask v Afghánistánu, ale i další fakta vyplývající na povrch.

Vyšla další protitrumpovská kniha, o které progresivní média jako CNN, The New York Times a další, hovoří jako o „bombě“. Jde o to, že velení americké armády údajně odstřihlo Donalda Trumpa na konci jeho mandátu od informací a velení  a podle jistého „svědectví“ vysoce postaveného velitele dokonce zabránila část velení americké armády válce s Čínou. Údajně se jistý vysoce postavený generál spojil s Čínou a informoval o tom, že se USA v žádném případě nechystají Čínu vojensky napadnout. Republikáni hovoří o dalším flagrantním porušení americké ústavy.

Není zřejmě vůbec náhoda, že nová senzační kniha byla anoncována v situaci, která pro současnou administrativu Joea Bidena není vůbec příznivá. Nejprve média jinak podporující Bidenovu administrativu vypátrala, že poslední tak zvaný „protiteroristický“ zásah v Afghánistánu odnesl naprosto nevinný člověk a s ním dalších asi deset Afghánců, mezi nimi i děti.  Po teroristickém útoku Islámského státu na vojáky US Army u kábulského letiště přišlo o život třináct vojáků a 170 Afghánců usilujících dostat se z Afghánistánu. Biden oznámil, že tento útok bude potrestán a za několik desítek hodin oznámil, že americká armáda zlikvidovala přípravu dalšího teroristického útoku na své příslušníky, a to raketovým útokem z dronu. Bylo to u nás široce komentováno i veřejnoprávní televizí jako zdařilá odveta. Pak ale vyšlo najevo, že při akci zahynulo několik dětí a americká armáda vydala zprávu, že tyto oběti byly způsobeny tím, že „výbušninami“ plně naložený vůz po zásahu rakety explodoval a ony oběti byly důsledkem tohoto výbuchu. Novináři ale zjistili, že útok odnesl člověk, který téměř dvacet let spolupracoval s americkou universitou při pomoci chudým lidem a ten den jako obvykle objížděl místa, na která měl rozvážet vodu a potraviny. V zápětí vydal Pentagon zprávu, která hovoří o „politováníhodném omylu“.

Vzhledem k tomu, že se Bidenova popularita propadla na úroveň, kde nesouhlas Američanů s jeho politikou již výrazně převažuje nad názory, které s jeho politikou souhlasí, bylo nutné odpoutat pozornost americké veřejnosti právě k údajnému odvrácení konfliktu s Čínou, ke kterému mělo dojít na konci Trumpova úřadování. Nezachytil jsem zatím ve zprávách stanovisko čínské vlády k údajné válce s USA, a tak nevylučuji, že se jedná jen a pouze o prefabrikované obvinění části US Army – progresívních sil – na Trumpa.  Trump na konci úřadu vydal stanovisko, že za jeho vlády nezačaly USA žádný nový konflikt.

Ovšem vybuchla ještě jedna mediální bomba, tentokrát faktická. USA, Austrálie a Velká Británie uzavřely dohodu o spolupráci ve vojenské oblasti zaměřenou proti Číně. Podívejme se – Bidenova administrativa vůbec nepopírá, že se připravuje na válku s Čínou a proti rostoucí čínské hrozbě uzavřela dohodu s Austrálii, díky které získá Austrálie ponorky na jaderný pohon. Padla tím ale současně dohoda o spolupráci na výrobě ponorek na jaderný pohon mezi Francií a Austrálií, která byla před uzavřením a měla objem asi 900 miliard Kč. Francie proti novému paktu protestovala a odvolala ke konzultacím velvyslance v Austrálii a USA. Mluvčí Pentagonu ve zprávách na ČT mlžil něco o tom, že USA se snaží zlepšit vztahy s Francií! Takto funguje NATO v praxi. Obcházejí se významní spojenci s cílem urvat pro sebe kšeft za bezmála tisíc miliard korun.

I vznik nového paktu v jižním Pacifiku ukazuje, že USA na své evropské spojence v NATO z vysoka kašlou a dělají si, co chtějí. Bidenova administrativa jen prokazuje, že slovíčka o „návratu USA zpět do Evropy“, jsou a byla jen klamným manévrem člověka, se kterým se tvrdě manipuluje a který na slavnostním podpisu paktu dokonce zapomněl jméno australského premiéra a sklidil za to posměch některých médií.  USA jsou dnes de facto v podobném stavu jako SSSR za Brežněva. Po Brežněvovi přišel Gorbačov a rozpad SSSR. Co nás čeká po Bidenovi?

Autor: Jan Bartoň | pondělí 20.9.2021 8:00 | karma článku: 35,05 | přečteno: 1065x
  • Další články autora

Jan Bartoň

EU potřebuje o milion víc legálních migrantů a německá realita

Stačí se jen trochu začíst do článků o problematice imigrace do EU, zejména Německa, abychom si jasně uvědomili rozdíl mezi přáním a realitou, řekl bych až „hodně tvrdou“.

4.4.2024 v 10:35 | Karma: 33,36 | Přečteno: 998x | Diskuse| Společnost

Jan Bartoň

Covid: Pfizergate nebo bouře ve sklenici EU?

S údivem jsem podobně jako řada čtenářů pročetl zprávu o tom, jak předsedkyně EK Ursula von der Leyenová dojednala nákup vakcín proti covidu, uveřejněnou na 1.4.2024. Že by apríl?

2.4.2024 v 8:00 | Karma: 31,38 | Přečteno: 944x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma: 31,19 | Přečteno: 870x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

České silnice a dálnice – jde o život

Nedávno jsem musel absolvovat několik cest přes celou republiku a potvrdil jsem si, že jízda po českých silnicích i dálnicích chce nejen pevné nervy, ale i hodně štěstí.

26.3.2024 v 8:00 | Karma: 37,23 | Přečteno: 3650x | Diskuse| Společnost

Jan Bartoň

Babiš je rizikem ... a co z toho vzešlo

Sleduji s hlubokým povzdechem akci „Babiš je bezpečnostním rizikem pro Česko“, která se koná na půdě poslanecké sněmovny. Babiš může být spokojen-nemluví se o ničem jiném než o něm.

20.3.2024 v 8:00 | Karma: 37,85 | Přečteno: 3301x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Demonstrace v Tbilisi pokračují. Premiér odvolal návštěvu Spojených států

3. května 2024  7:08

Gruzínská policie začala zatýkat demonstranty, kteří i ve čtvrtek pokračovali v metropoli Tbilisi v...

Izrael zasáhl budovu bezpečnostních sil v Damašku, osm vojáků utrpělo zranění

3. května 2024  6:43

Při izraelském vzdušném úderu byla ve čtvrtek večer zasažena budova syrských bezpečnostních sil na...

Záplavy na jihu Brazílie si vyžádaly desítky obětí, přehradám hrozí kolaps

3. května 2024  6:23

Rozsáhlé záplavy, které v těchto dnech sužují jih Brazílie, mají nejméně 29 obětí. Dalších 60 lidí...

Soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, na které uhořelo 34 lidí

3. května 2024  6:14

Americký soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, při jejímž požáru zahynulo v roce 2019...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 2655
  • Celková karma 31,54
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články