Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Sobotka: Fingovaná demise

Politické grémium ČSSD se sešlo a podpořilo premiéra Bohuslava Sobotku v jeho rozhodnutí podat demisi. Sobotka chce obnovit vládu na současném koaličním půdorysu, ale bez Andreje Babiše.

Tajná nahrávka usvědčující Andreje Babiše „z ovlivňování novinářů“ podle Bohuslava Sobotky svědčí o tom, že Babiš „opakovaně lhal“, když tvrdil, že psaní novin, které vlastní, neovlivňuje.  Její „objev“ na veřejnosti současně s probíhající vládní krizí svědčí o všem jiném než o „obhajobě svobody“, kterou se Sobotka zaštiťuje. Místopředseda vlády a předseda lidovců Pavel Bělobrádek označil pořízení tajné nahrávky Babiše za „neetické“. Nelze nic jiného než pochybovat o upřímnosti Bohuslava Sobotky o „podpoře svobody“, která je „vytěžována“ pořizováním tajných nahrávek, které mají dokázat „nečestné úmysly Babiše“.

V Událostech, komentářích se sešli Lubomír Zaorálek (ČSSD), Marian Jurečka(KDU-ČSL) a Radek Vondráček(ANO). Nejprve se strašně pohádali, aby po pár minutách konstruktivně dospěli k tomu, že koalice musí pokračovat. Dokonce se shodli na tom, že to bude bez Sobotky a Babiše.  Na této skutečnosti je pikantní jenom to, že ANO je podle socialistů i lidovců „politická divize Agrofertu“, a přesto s touto „divizí" chtějí socialisté i lidovci obnovit koaliční smlouvu. Navíc se možná Zaorálek i „podřekl“, když prohlásil, že Sobotka při svém setkání s prezidentem Milošem Zeman ještě demisi nepředá, ale že jí chce posunout „do poloviny května“.  Z toho tedy logicky plyne, že vládní pat bude ještě možná čtrnáct dnů pokračovat.  I toto odporuje prohlášení ČSSD o tom, že chce vládní krizi co nejrychleji překonat.

Sobotka se svou demisí, ne demisí,  mohl oklamat například politologa a bývalého člena českého parlamentu za ODA Daniela Kroupu, který Sobotkovo rozhodnutí považuje za „silné gesto“, které má Sobotku prezentovat jako „silného vůdce“.  Ve skutečnosti ale Sobotkovo „gesto“ vypadá jako demonstrativní sebevražda. Jak známo, někteří sebevrazi vlastně nechtějí odejít z tohoto světa a svým činem chtějí jen vykřiknout- pomozte, nejde mi to.  Sobotka vlastně také nechce odejít z pozice premiéra, ale neví, jak se Babiše zbavit a proto zvolil tuto „demonstrativní demisi“.

Jednu „náhodu“, a to únik tajně pořízené nahrávky Babiše při jednání s nějakým novinářem, jsem již zmínil. Druhá „náhoda“ vznikla zprávou o zátahu na Miroslava Peltu, FA ČR a další osoby v údajných dotačních podvodech z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.  Podle Lenky Bradáčové se akce připravovala ve velmi úzkém okruhu lidí a s předstihem a nakonec „bouchla“ v den, kdy se politici v Česku zabývají „podivnou demisí“ Bohuslava Sobotky. Jakoby měla veřejnost obdržet „signál“ o tom, že se údajní „nedotknutelní“ zase mají obávat o své těžce vydobyté pozice?

Jestliže ČSSD a lidovci tvrdí, že ANO je Andrej Babiš, pak stěží chápu jejich ochotu znovu s ANO (Andrejem Babišem) uzavřít novou koaliční smlouvu za podmínky, že právě „zloduch Babiš“ ve vládě nebude.  Jako „oběť“ pak nabízí ČSSD to, že ve vládě nebude ani hrdinný Bohuslav Sobotka. Pokud ale Sobotka nepřinese prezidentu republiky vlastnoručně podepsanou demisi, je to zatím vše jen „fingované“!

Miroslav Kalousek označil Sobotku za "sraba", který přenechal rozhodnutí o vládě prezidentovi. Dodávám, že Sobotka se ve světle jeho "fingované" demise jeví jako vypočítavý srab. ? Za této konstelace se osobně domnívám, že férovým řešením jsou předčasné volby. V každém případě - ČSSD souhlasem a podporou svému předsedovi se sama vmanévrovala do strany "srabů" a spoléhá na "dovládnutí".. Pokud chce dovládnout, tak prosím , ale v té samé konstelaci co dnes, tj. se Sobotkou i Babišem.

Autor: Jan Bartoň | čtvrtek 4.5.2017 8:02 | karma článku: 36,51 | přečteno: 1865x
  • Další články autora

Jan Bartoň

EU potřebuje o milion víc legálních migrantů a německá realita

Stačí se jen trochu začíst do článků o problematice imigrace do EU, zejména Německa, abychom si jasně uvědomili rozdíl mezi přáním a realitou, řekl bych až „hodně tvrdou“.

4.4.2024 v 10:35 | Karma: 33,36 | Přečteno: 996x | Diskuse| Společnost

Jan Bartoň

Covid: Pfizergate nebo bouře ve sklenici EU?

S údivem jsem podobně jako řada čtenářů pročetl zprávu o tom, jak předsedkyně EK Ursula von der Leyenová dojednala nákup vakcín proti covidu, uveřejněnou na 1.4.2024. Že by apríl?

2.4.2024 v 8:00 | Karma: 31,38 | Přečteno: 943x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma: 31,19 | Přečteno: 870x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

České silnice a dálnice – jde o život

Nedávno jsem musel absolvovat několik cest přes celou republiku a potvrdil jsem si, že jízda po českých silnicích i dálnicích chce nejen pevné nervy, ale i hodně štěstí.

26.3.2024 v 8:00 | Karma: 37,23 | Přečteno: 3650x | Diskuse| Společnost

Jan Bartoň

Babiš je rizikem ... a co z toho vzešlo

Sleduji s hlubokým povzdechem akci „Babiš je bezpečnostním rizikem pro Česko“, která se koná na půdě poslanecké sněmovny. Babiš může být spokojen-nemluví se o ničem jiném než o něm.

20.3.2024 v 8:00 | Karma: 37,85 | Přečteno: 3301x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Hasiči celou noc zasahovali v pralese Mionší, vodu nosili na zádech

2. května 2024  9:16

Beskydský prales Mionší v noci zachvátil požár. Hasiči celou noc zasahovali v jeho nejvyšším...

Volby by jasně vyhrálo ANO, mimo Sněmovnu by zůstaly TOP 09 a KDU-ČSL

2. května 2024  8:17,  aktualizováno  8:48

Sněmovní volby by v dubnu vyhrálo ANO s 32,5 procenta, ODS by měla 13 procent, SPD a Piráti shodně...

Protesty studentů eskalovaly i v Kalifornii, jeden člověk skončil v nemocnici

2. května 2024  8:11

Na Kalifornské univerzitě v Los Angeles (UCLA) se v noci na středu střetli proizraelští a...

Amsterdam bojuje proti nerovnosti v močení. Vyčlení miliony na veřejné záchodky

2. května 2024  7:53

Radnice v Amsterodamu po několikaletém nátlaku ze strany žen vyčlenila čtyři miliony eur (přes 100...

  • Počet článků 2655
  • Celková karma 30,85
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články