Půl milionu proti Trumpovi - petice v britském parlamentu

Nyní se podepisuje velká petice proti tomu, aby byl Donald Trump pozván do Velké Británie jako oficiální návštěva královny.  Jak se nechá podpořit? Jednoduše- je zneužitelná.

Zajímalo mne, jak je ošetřena tato petice proti zneužití. Proto jsem se přihlásil k tomu, že petici podepíšu a učinil příslušné kroky:

 

1.       Napsání žádosti o podpis petice

 

 

Zaškrtnul jsem, že jsem britský občan nebo resident v UK. Napsal jsem jméno „john“, uvedl jednu ze svých e-mailových adres s koncovkou  .cz a do kolonky Post Code jsem vyplnil údaj pro 10 Downing Street, London - sídlo ministerské předsedkyně  (SW1A 2AA).

2.       Další obrazovka po mě chtěla, abych potvrdil svou e-mailovou adresu. Potvrdil jsem to.

3.       Na můj e-mailový účet mi přišla výzva, abych proklikem na odkaz potvrdil hlasování pro petici

prostřednictvím doményno-reply@petition.parliament.uk

 

Thanks,

 

Stačilo jen prokliknout a hlasoval bych proti Trumpovi. To jsem už samozřejmě neudělal. U odkazu jsem navíc odebral hypertextový odkaz a změnil jeho obsah.

Pokud se někdy hovoří o kybernetické bezpečnosti, patří k tomu také takovéto akce, které vytvářejí nátlakové akce na západní vlády. Stačí jenom zaškrtnout kolonku, že jste britský občan nebo žijete v Británii a můžete hlasovat. Je to celé založené na důvěře a odpovědnosti. Protože je ale svět složitější než se zdá na první pohled a v řadě států by vás přiznání se k občanství v UK mohlo stát život, je dle mého názoru takováto petice naprosto k ničemu.  Protože jsou v ní hlasy „trollů“, kteří využívají naše kybernetické prostředí k podpoře hysterie a nenávisti. Přesně k tomu, proti čemu petice proti státní návštěvě Donalda Trumpa protestuje.

Autor: Jan Bartoň | pondělí 30.1.2017 13:00 | karma článku: 32,86 | přečteno: 951x