Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Propaganda pozitivní diskriminace v USA deformuje společnost

Je smutnou vizitkou médií nejen v Česku, že jen opakují mediální klišé amerických progresivních médií. Po prvním černošském prezidentovi tu máme první viceprezidentku a nyní prvního homosexuála v administrativě.

Budoucí americký prezident Joe Biden v úterý oznámil, že do pozice ministra dopravy v nadcházející vládě nominoval svého někdejšího soupeře z demokratických primárek Petea Buttigiega. Buttigieg se v roce 2015 veřejně přihlásil k homosexualitě, zprávy o jeho nominaci do Bidenovy vlády proto oslavuje řada skupin na podporu práv komunity LGBT (leseb, gayů, bisexuálů a transsexuálů). Pokud by jej do funkce potvrdil Senát, stal by se prvním otevřeně homosexuálním členem amerického kabinetu v historii USA.

Pamatuji si docela dobře, jak americká média hodnotila souboj Donalda Trumpa s Hillary Clintonovou v roce 2016. Tehdy to byl souboj „první ženy na funkci prezidenta“ proti „rasistovi a xenofobovi Trumpovi“. Ten byl navíc podle médi „příliš starý“ na to, aby mohl vykonávat úřad.  Když nakonec Demokratická strana vybrala Joea Bidena jako svého kandidáta, jeho věk nevadil a stal se tak nejstarším nově zvoleným americkým prezidentem.  A americká média oslavují další prvenství, která se chystá Joe Biden zařídit jmenováním své administrativy. Kromě viceprezidentky Kamaly Harrisové, která je první „neběloškou“ v úřadu, to bude první černoch velící armádě atd. atd.

USA ale mají i jiná prvenství, o kterých se média nijak zvláště nerozepisují. Po smrti George Floyda, Afroameričana, který zemřel na následky zásahu policistů v Minneapolisu, stoupl jen v tomto městě počet vražd několikanásobně. Podle některých zpráv by za to mohla nečinnost policie, která byla doslova ochromena hnutím Black lives matter. Vždyť v samotném Minneapolisu existovala zóna, ze které se policie stáhla a vůbec v ní nezasahovala.  Počet vražd ale stoupl významně v celých USA. Přičítá se to obecně k propagandě „odeberme peníze policii“, která se bojí vykonávat svou práci.

Je smutnou skutečností současného světa, že se společenská normalita dostává i do ústavy. Příkladem je Maďarsko, které schválilo ústavní zákon o tom, že rodiče jsou muž a žena. Ve světle progresivních médií se jedná o další „důkaz“ toho, že je Maďarsko na štíru s tak zvaným právním státem.

S pozitivní diskriminací se v USA začalo již před desítkami let. Černoši měli a mají snazší přístup na vysoké školy, stačí jim menší počet bodů k přijetí u zkoušek. Běloši už proti tomu protestují a byli slyšet v éře Donalda Trumpa.  Sám Trump označil tento systém za diskriminační pro bělochy. Ve státě, kde se černoch píše s velkým písmenem na začátku a běloch s malým se ale není co divit. Domnívám se, že využívání respektive zneužívání postavení menšiny se dnes projevuje právě v americké politice. Pokud v politice nezáleží příliš na tom, co si myslíte a hájíte, ale kandidát vycítí šanci prorazit tím, že se přihlásí k homosexualitě, je rázem vše jinak. Kdo by se „opovážil“ kritizovat politiku onoho dobrého muže, když by mohl dostat nálepku „homofoba“.

V USA se jeden novinář odvážil kritizovat užívání titulu „doktora“ u budoucí první dámy USA. Devětašedesátiletá Bidenová pracovala většinu života jako učitelka. V roce 2007 získala doktorát v oblasti vzdělávání. Předtím, než se s Bidenem přestěhovala do Washingtonu, učila na komunitní škole v Delawaru, na veřejné střední škole nebo v psychiatrické léčebně pro dospívající. Ostatně, známe to i u nás, když se i v Česku rozdávají vysokoškolské tituly v docela obskurních vědách. Progresivní média ihned přišla s tím, že se jedná o „sexistickou“ kritiku – rozuměj ve stylu toho, že první dáma je žena. Docela se „těším“ na to, až se v USA stane „první dámou“ muž. Spojené státy k tomu mají nakročeno velmi výrazně.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Bartoň | středa 16.12.2020 9:28 | karma článku: 38,24 | přečteno: 1091x
  • Další články autora

Jan Bartoň

Babiš je rizikem ... a co z toho vzešlo

Sleduji s hlubokým povzdechem akci „Babiš je bezpečnostním rizikem pro Česko“, která se koná na půdě poslanecké sněmovny. Babiš může být spokojen-nemluví se o ničem jiném než o něm.

20.3.2024 v 8:00 | Karma: 37,85 | Přečteno: 3302x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Macron: Preferuji strategickou nejednoznačnost

Francouzský prezident Emmanuel Macron dnes hovoří zcela odlišně než po začátku ruské agrese proti Ukrajině. Nejprve se snažil s Ruskem komunikovat, nyní je včele politiků, kteří by chtěli poslat vojáky na Ukrajinu.

19.3.2024 v 8:00 | Karma: 23,54 | Přečteno: 572x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

3. světová válka (ne)začala

Již nejméně dva lidé z Ukrajiny tvrdí, že již probíhá 3. světová válka. Naposledy se tak vyjádřila bývalá vicepremiérka Ukrajiny.

13.3.2024 v 8:00 | Karma: 34,43 | Přečteno: 2274x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Pacifista Babiš má skoro 40 procent

Poslední průzkum volebních preferencí připravený agenturou KANTAR pro ČT ukázal zdrcující prognózu pro vládní strany. Údajný „pacifista“ Andrej Babiš na čele hnutí ANO má vysoký náskok.

11.3.2024 v 9:00 | Karma: 34,34 | Přečteno: 1144x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Tip na parádní prohlídku – Klášter Šternberk

Navštívili jsme klášter ve Šternberku, který po desetiletích devastace vstává díky svému majiteli – městu Šternberk – doslova a do písmene z mrtvých.

8.3.2024 v 8:00 | Karma: 13,87 | Přečteno: 420x | Diskuse| Cestování
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

Srovnání průzkumů: Lidovcům umřeli voliči, Konečná v eurovolbách sráží ANO

19. května 2024  19:34

Volební modely českých agentur, srovnané redakcí iDNES.cz za celý rok, mají jasno. Hnutí ANO si od...

V Česku mizí vesnické obchody. Změní trend chytré prodejny bez prodavaček?

27. května 2024

Premium Za poslední čtyři roky zmizelo téměř čtyři sta vesnických obchodů. Jejich aktuální počet je 11 701,...

Radši Okamura než Fiala, říká Konečná a hájí, proč schovala KSČM do koalice

27. května 2024

„Když se mě zeptáte, jestli Fiala, nebo Babiš, tak prostě Babiš,“ uvedla v rozhovoru pro iDNES.cz...

Nejen Batman zklamal, Bulhaři znovu volí. Hledají mesiáše, tvrdí analytici

27. května 2024

Premium Bulhaři chodí k volbám každou chvíli a pořád žádný výsledek. Na začátku června se v Bulharsku budou...

Hoši, děkujem! Jsme nesmírně hrdí! Pavel a další politici gratulují hokejistům

26. května 2024  23:51

K vítězství českého týmu na mistrovství světa v hokeji gratulují na sociálních sítích také čeští...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 2661
  • Celková karma 31,26
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články