Němec íránského původu

Teenager zabil v Mnichově 9 osob, další zranil a pak podle policie spáchal sebevraždu. V Mnichově žil více jak dva roky a podle sousedů „byl klidný“.

Po „Afghánci“, který byl ve skutečnosti z Pákistánu a za Afghánce se vydával proto, aby získal v Německu azyl, byl dalším vraždícím psychopatem „Němec íránského původu“. Taková formulace zřejmě znamená, že již získal německé občanství?

Mnichov byl v důsledku tohoto teroristického útoku vraždícího maniaka řadu hodin doslova paralyzován. Nejezdila městská doprava, metro i vlaky. Jenom ztráty způsobené tímto opatřením půjdou do desítek, možná stovek tisíc eur. Devět obětí tohoto maniaka znamená další desítky nešťastných lidí z rodin obětí.

Podle svědectví však útočníků bylo více, mluvilo se o třech. Možná byla tato svědectví ovlivněná panikou svědků. Nicméně pokud byl vrah „normální“, nevybočoval z řady, kolik takových „normálních“ mladých lidí v Německu ještě žije?

Byl jsem nedávno o víkendu v Drážďanech a nemohlo mi uniknout, kolik národností se na ulicích pohybuje. Je turistická sezona, i to může přispět k tomuto jevu, nicméně milion imigrantů, které Německo loni přijalo, musí být taky někde vidět.

Po útoku ve vlaku a nyní v mnichovském obchodním centru je už i Německo v podobné situaci jako Francie a Belgie.  Tyto případy se jistě promítnou do společenské atmosféry v Německu a stanou se možná hlavním předvolebním tématem zemských i celoněmeckých voleb. Vládnoucí CDU/CSU i SPD mají velký problém jak vysvětlit Němcům „německého“ původu, že mají situaci pod kontrolou. Nemají.

Autor: Jan Bartoň | sobota 23.7.2016 10:02 | karma článku: 36,14 | přečteno: 1185x