Děti Země – spíš pěkní prevíti!

Ekologická organizace Děti Země napadla stanoviska ke všem rekonstruovaným částem dálnice D1. Díky tomu se již dnes dá počítat s časovým posunem dokončení rekonstrukce nejméně o 1 rok. Podobnou taktiku známe u této ekologické (ekoteroristické) organizace již z dálnice D8.

Velmi dobře si pamatuji na jeden rozhovor s představitelem Dětí Země na ČT24, kde se tato osoba reprezentující Děti Země dokonce vyjadřovala tak, že Děti Země již skončí s bezdůvodným napadáním dálničních staveb. Bylo to právě v souvislosti s tím, že obce postižené nedokončením posledního úseku dálnice D8 se sdružily a vehementně proti ekoteroru   této „organizace“ protestovaly.

Uplynulo pár let a je jasné, že „osvědčené metody práce“ není toto sdružení schopno ani ochotno opustit.  Je to totiž jediný způsob, jak lze na svou existenci neustále upozorňovat. Potíže a průtahy, které činnost Dětí Země provázejí, nás tak čekají stále. Je podle mě nanejvýš nutné upravit zákonné možnosti napadání výsledků stavebního řízení v případě liniových staveb, které jsou skutečným národním zájmem a kde každé zbytečné zdržení může mít na svědomí desítky obětí na lidských životech jako v případě nekvalitní dálnice nebo ohrožení národní bezpečnosti v případě energovodů.

Zatím to vypadá, že Děti Země neopustily politiku rozmazleného dítěte, kterému seberou milovanou hračku, jíž ubližoval dalším dětem.  Navzdory svému stáří jsou pánové a dámy (jsou-li vůbec nějaké?) z tohoto ekoteroristického spolku stále v zajetí představ o tom, že nejlépe by nám bylo bez moderní techniky a technologií. Napadání zákonných stanovisek k liniovým stavbám je politikou, která nikam nevede. I díky této aktivitě jsou u nás zelení vnímáni jako nesystémová strana a kromě jednoho případu propadají ve volbách pod pětiprocentní uzavírací klauzuli. Tím se současně ukazuje, že je tato hranice nesmírně potřebná.

Autor: Jan Bartoň | úterý 3.6.2014 7:40 | karma článku: 47,99 | přečteno: 34810x
  • Další články autora

Jan Bartoň

TOP 09 míří k TOP 00

26.4.2024 v 12:00 | Karma: 32,83