Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

„Nečleni“ TOP 09 zvažují ústavní stížnost

Rozhovor: Adolfem Sigmundem Proč jste vstoupili do strany TOP 09?  Do TOP 09 jsem vstoupil, protože to byla nová pravicově založená strana, která na politickém úrovni nabízela zcela nový a inovativní přístup a také strana, která chce zlepšit životní a politickou úroveň v ČR. Byla to strana, která se tvářila, že je otevřená mladým lidem, kterým chce dát příležitost. 

Jak jsi vysvětlujete svou situaci člena-nečlena v TOP 09?

Ačkoliv mi bylo v dubnu 2011 krajským výborem TOP 09 Ústecka sděleno, že nejsem řádným členem, protože v listinné podobě neevidují usnesení původního regionálního výboru TOP 09 Mostecka, vždy jsem se považoval za řádného člena, neboť jsem splnil veškeré povinnosti, které jsou pro vznik členství v politické straně a ve spojení se stanovami TOP 09 vznikly. Je možné, že bývalý předseda regionálního výboru TOP 09 Mostecka Ing. Kounovský skutečně nepředložil krajskému výboru TOP 09 Ústecka usnesení výboru o mém přijetí. Nicméně on sám mi před cca. 10 lidmi na členské schůzi TOP 09 Mostecka v lednu 2010 gratuloval spolu s ostatními členy tehdejšího výboru k mému přijetí. Následně mi z centrály TOP 09 byly zaslány pokyny k úhradě členského poplatku, což je automatický postup po úspěšném přijetí nového člena. Ke vzniku plnohodnotného členství pak dochází zaplacením členského poplatku, což jsem rovněž splnil v lednu 2010. Dle mého názoru ve spojení s příslušnými normami jsem se tedy již v lednu 2010 stal členem TOP 09. Sdělení o tom, že spolu s cca. 35 lidmi nejsem a nikdy jsem nebyl členem TOP 09 bylo zcela účelové, kdy tento krok byl učiněn z toho důvodu, aby nám „údajným nečlenům“ bylo znemožněno účastnit se regionálního sněmu TOP 09 Mostecka, který byl sněmem volebním a rovněž sněmem, kde se volili delegáti na sněm krajský, který je rovněž volebním. Poté, co nám bylo sděleno, že nejsme členy TOP 09 pak krajský výbor TOP 09 Ústecka přijal cca. 20 nových členů z obce Litvínov, kdy tito nikdy v minulosti nepodali přihlášku ke členství v TOP 09. Náhoda? Nikoliv, tomuto se  u nás říká „velrybaření“ za účelem ovládnutí organizace.

 

Myslíte si, že jste byli právoplatně přijati do TOP 09?

 Ano, naše přijetí bylo právoplatné, kdy jsme splnili veškeré své povinnosti nutné k přijetí do TOP 09 ve smyslu stanov TOP 09 i zákona o pol. stranách.

 

Co sledovala TOP 09  tím, že své členy prohlásila za „nepřijaté“ ?

Jak již jsem uvedl výše, za tímto krokem stojí snaha členů krajského výboru v čele s Ing. T. Tesařem – nynějším náměstkem ministra pro životní prostředí  (stávající předseda KO TOP 09 Ústecka) a Ing. J. Zavorala PhD. – místopředsedy KO TOP 09 Ústecka (bude na krajském sněmu zvolen novým předsedou KO TOP 09), jehož otec je majoritním akcionářem společnosti AZ SANACE a.s. o ovládnutí Ústeckého kraje z důvodu politických i ekonomických.

 

Je pravdou, že Vám zpochybnili členství, kvůli  špatné dokumentaci o Vašem přijetí?

 Ano, je pravdou, že bylo konstatováno, že nejsme řádnými členy TOP 09, protože původní výbor RO TOP 09 Mostecka, ačkoliv nás řádně přijal, přijetí nám sdělil a toto deklaroval i na centrále TOP 09, která nám následně sdělila informace k hrazení členských příspěvků, nedodal v písemné podobě usnesení o našem přijetí. O přijetí ovšem evidujeme zápis. Usnesení se ovšem záhadně ztratilo a to poté, co původní předseda RO TOP 09 Mostecka Ing. V. Kounovský, byl na sněmu RO TOP 09 Mostecka dle stanov převolen, čímž ztratil svůj vliv v mostecké organizaci. Pokud tedy někdo pochybil v předávání dokumentace, byl to bývalý předseda RO TOP 09 Mostecka a nelze tak za to vinit členy TOP 09, kteří splnili všechny své povinnosti. Paradoxem je, že tímto svým jednáním členové původního výboru RO TOP 09 Mostecka opakovaně porušili stanovy TOP 09 a poškodili tak stranu TOP 09, byly na sněmu RO TOP 09 Mostecka zvoleni do nového výboru, ačkoliv by dle platných stanov TOP 09 měli být krajským výborem TOP 09 Ústecka vyloučeni!!!

 

Jak vysvětlíte, že Vás výbor, který Vás nepovažuje za členy, nominoval na kandidátní listinu v minulých volbách?

 Odpověď je prostá, byli jsme a stále jsme řádnými členy TOP 09. Kandidátní listinu vzal na vědomí i krajský výbor TOP 09 Ústecka, který tehdy nijak naše členství nezpochybnil. Zpochybnil jej až nyní, kdy se obává, že by se osoby, které nyní byly prohlášeny za nečleny mohly zasadit o jejich převolení ve výboru KO TOP 09 Ústecka.

 

Víte o napojení  vedení strany s firmami, kterým zařizuje odpouštění  pokut a tímto zavázané lidi pak prosazuje do vedení strany TOP 09 na všech úrovních?

O přímém napojení nevím, nicméně osoby, které jsou členy krajského výboru TOP 09 jsou akcionáři či společníky právnických osob.

 

Jak si myslíte, že státní úředník může ovlivňovat  ze své pozice politiku  v celém  Ústeckém Kraji. A děje se to podle vás?

Jak je vidět, současnému předsedovi KO TOP 09 Ing. T. Tesařovi se to daří. Pod jeho vedením byla téměř zlikvidována nepohodlná členská základna v mostecké a chomutovské organizaci a nahrazena „pohodlnými“ členy v jejichž čele stanuli submisivní osoby, které vstoupily do politiky pouze za účelem generování osobního prospěchu.

 

Co je pravdy o napojení Scientologické církve společně s firmou Bussines  na TOP 09  a jejím vlivu na její rozhodování o státních zakázkách?

 O tomto mi není nic známo.

 

Děje se vylučování  členů TOP 09 i v jiných regionech, takovýmto způsobem?

 Ano děje. K obdobnému vylučování došlo v chomutovské organizaci a to pod taktovkou Ing. Müllera – ředitele kabinetu ministra financí.

 

Věříte, že Ministerstvo  vnitra zjedná nápravu a v případě, že ano, budete podávat stížnost k Ústavnímu  soudu?

Chtěl bych věřit, že Ministerstvo vnitra zasáhne a zjedná nápravu tak, aby k obdobnému jednání do budoucna nedocházelo. S ohledem na koaliční smlouvu a osobní propojenost místopředsedy TOP 09 spolu s dalšími členy vlády jsem k tomuto spíše skeptický. Otázka podání ústavní stížnosti je pak otázkou dohody s dalšími osobami, které rovněž byly prohlášeny za „nečleny“ TOP 09.

 

Děkuji za rozhovor

Autor: Jana Urbanová | středa 21.9.2011 9:33 | karma článku: 10,12 | přečteno: 1131x
  • Další články autora

Jana Urbanová

Chomutovská TOP 09 se domáhá práv u Ústavního soudu

Lidé označovaní za nepřijaté z chomutovské organizace TOP 09 podali na postup vedení strany ústavní stížnost. Byli totiž označeni za nepřijaté po více jak roce a to se jim rozhodně nelíbí. Za stížností stojí především chomutovský lékař MUDr Jan Flaška. V boji za práva svá i svých kolegů se spojil s pražskou advokátní kanceláří Mgr. Jana Dostála a JUDr. Pavla Sorokáče. Ti teď jejich zájmy hájí u Ústavního soudu po té, co se jejich klienti neúspěšně obrátili na smírčí výbor i vedení strany.

18.10.2011 v 9:20 | Karma: 8,27 | Přečteno: 1034x | Diskuse| Ostatní

Jana Urbanová

Zařiďte prominutí pokuty z MF a my vám opravíme dům

Rozhovor: Tomášem Pukančíkem Za to, že jim zařídil prominutí pokut, prý firmy v Kadani bývalému starostovi opravují dům. Uvnitř TOP 09, jejímž je členem vedení, to i kvůli tomu pěkně vře. Jedním z kritiků poměrů uvnitř strany je i Tomáš Pukančík.

26.9.2011 v 10:35 | Karma: 13,33 | Přečteno: 1207x | Diskuse| Ekonomika

Jana Urbanová

TOP 09 je napojená na scientology

Rozhovor Ing.Jiřím Zemanem Proč jste vstoupil do strany TOP 09 Dlouho jsem měl nabídku od ODS,ale připadá mi na pravicovou stranu příliš levicově orientovaná,zatížená příliš vlastními problémy.TOP 09 byla v počátku jasně a silně transparentní,vůdci viditelně nepotřebovali hrabat peníze.

16.9.2011 v 14:05 | Karma: 16,89 | Přečteno: 1810x | Diskuse| Ostatní

Jana Urbanová

TOP 09 se zbavuje neposlušných členů

Vedení strany se podle řadových členů zbavuje neposlušných a hraje si na elitu, která nemusí dodržovat zákony. Za všechny to v rozhovoru shrnul špičkový chomutovský lékař Jan Flaška.

11.9.2011 v 11:50 | Karma: 17,73 | Přečteno: 1326x | Diskuse| Ostatní

Jana Urbanová

TOP 09 prý podvádí své členy

Trestní oznámení na postup vedení politické strany podali členové TOP 09 z Ústeckého kraje.Lidé z Ústecka, kteří vstoupil do strany, která slibovala změnu poměrů v zemi si připadají, že byli podvedeni.

7.9.2011 v 9:50 | Karma: 20,83 | Přečteno: 1458x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Komentátor Schmarz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Tři dny v práci, poté domů s majákem. Ministr Bek jel záchranářskou uličkou

19. června 2024

Premium Ministerstvo školství proplácí coby přespolnímu politikovi Mikuláši Bekovi (STAN) přes 57 tisíc...

V Jizerských horách hořel dům. Hasiči vyhlásili druhý stupeň, použili i žebřík

20. června 2024  12:51,  aktualizováno  14:11

Mohutné plameny šlehaly z domu v Horním Kořenově v Jizerských horách. Požár vypukl v kůlně, hasiči...

Střelba na fakultě: Pachatel se „uvařil sám v sobě“, zjistila znalkyně

20. června 2024  10:45,  aktualizováno  14:04

Policie komentuje výsledky prošetřování zásahu na FF UK. Policejní prezident Martin Vondrášek...

Pavel ve středu na Hradě přivítá prezidenta Pellegriniho. Symbol usmíření, zní

20. června 2024  14:03

Prezident Petr Pavel na Pražském hradě ve středu přivítá nového slovenského prezidenta Petera...

Muž upoutal pozornost policisty. Při zásahu se u něj našly zbraně i munice

20. června 2024  13:57

Čtyřiadvacetiletý muž z Ústeckého kraje se choval podezřele. Toho si všiml policista, který si o...

  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1495x
Jana, co se nenechá opít rohlíkem