Chce se zbavit podivných chasníků

Nový šéf sociálních demokratů Mgr. Arno Fišera v Ústeckém kraji chce přesvědčit voliče, že politici jsou ti, kteří pracují pro ně. Sám už dnes ví, že kromě příznivců mu přibude i obrovská řada nepřátel. A supi už se začali podle posledních informací slétat. „Pokud na mě něco nenajdou, tak si něco vymyslí,“ říká Fišera.

Není už na čase, aby se sociální demokraté v kraji přestali jenom hádat a obviňovat?

Věřím, že termínem ukončení hádek byl den 16. 1. 2011, kdy se uskutečnila konference v Jirkově. Sociální demokraté se přou o myšlenky už 130 let a různé proudy daly vzniknout zeleným i KSČ. Ale tady probíhaly pře o kosti - někdy obalené masem a jindy ohlodané, podle toho, kdo komu co slíbil.

 

Jak chcete jméno ČSSD v kraji očistit?

Musíme urychleně vytlačit podivné chasníky, kteří si usurpují rozhodování v některých okresech a jediná jejich kvalifikace je plná peněženka. Bohužel se v kraji začali množit v čase příchodu Jiřího Paroubka a Petra Bendy, možná je to náhoda, ale spíše ne.  

 

Co konkrétního budete pro své voliče v  kraji dělat?

Mé vítězství znamená ocenění, že politiku v Ústí děláme přijatelně. Přibude odpovědnost, tlak lidí, více nepřátel, ale tak to chodí a nestěžuji si.

Jak moc vás celý spor s Petrem Bendou poznamenal v osobním životě?

 

Petr Benda si spletl stranu nebo vyhodnotil, že zrovna v ČSSD může lidi formovat dle svého. Jsem rád, že s lidmi podobného ražení nemám nic společného a mám problém si s nimi podat třeba jen ruku. Pokud je to oboustranné, jsem tomu rád. Pomluvy a urážky jeho příznivců i v médiích  jsem zažíval velmi dlouho a samozřejmě mě poškodily. Neměl k nim nikdy žádný důvod, pouze ten, že jsem nepodporoval ani jeho ani Paroubka, nebylo totiž co podporovat.

 

Jak si poradíte s dalšími útoky, které určitě přijdou? Protože nebude asi trvat dlouho a i Vy budete obviňován z toho, že Vám jde jen o osobní prospěch.

S útoky, za které někdo platí, si neporadíte. S útoky oponentů ano, to jde metodou přesvědčování a vysvětlování. Ze své politické pozice jsem slušně placený a je za mnou konkrétní pomoc seniorům, zemědělcům, přírodě, sportu, městu ve kterém žiji i lidem, kteří se na mě obracejí, nezaměstnaným /mám na starosti příchod investorů/. Zatím si nemyslím, že se jedná o můj osobní prospěch a nemám ani zapotřebí vyrábět fotky v novinách ani se se svoji postavou nebo otevřenou pusou v různých ordinacích fotit.

 

Arno Fišera je politik zcela jiného typu, než na jaké byli voliči v zemi zvyklí. Je to bývalý velmi úspěšný sportovec. A většině svých konkurentů leží v žaludku jenom proto, že není na nikom závislý.  

 

                                                                                                 Za rozhovor děkuje J. Urbanová

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jana Urbanová | pondělí 17.1.2011 15:56 | karma článku: 11,80 | přečteno: 1196x