Žárovka

Jsem blb. Nikdy bych si to nepřipustil, ale je to tak. K prozření stačilo pár žárovek. Což je zajímavé zejména s ohledem na titul inženýra elektrotechniky, kterým bych se mohl tady pyšnit.

Jsem šetřílek. A navíc šetřílek internetový, protože si zakládám na tom, že jak jsem starý, pořád držím krok s těmi mladými a dokážu si objednat a převzít zboží on-line.

Objednávám si leccos. Nedávno třeba  sadu inteligentních žárovek a zásuvek. Ve velmi dobré nabídce. Značku vám nesdělím, protože oni za mojí blbost nemůžou.

Čekal jsem zásilku žárovek a zásuvek, které budou v sobě mít něco navíc. Budou normálně svítit a přenášet elektrony a k tomu budu mít možnost je nějak sofistikovaně ovlivňovat...

No, ne. Zásilka přišla bez problémů, ovšem zboží kolektivně blikalo. Tím myslím, že veškeré žárovky, kterými jsem nahradil právě prasklé, jen blikaly!

V zásilce byl i návod... K žárovkám! Bych se těm jeho doporučením, jakože nemáme žárovky strkat do tekutého dusíku, či s nimi tvarovat pod napětím umělou hmotu a pod. usmál, ovšem ty další kroky byly hrozné.

Přihlašte se na stránky www.blablabla

Ověřte svoje přihlášení přes email.cz

Znovu ověřte váš přihlašovací kod.

Přihlašte první žárovku...

Přihlašte druhou žárovku......

No jo, proto ty zapojené žárovky pořád jen blikaly a ne a ne se normálně rozsvítit... Ne, nedal jsem to, ale naštěstí mám tak mladou ženu, co těmhle věcem rozumí a dala to i za mě.

Stále tomu nerozumím jak, ale mým i jejím telefonem teď můžeme ovládat zapnutí/vypnutí světel ve všech našich místnostech, dokonce ovládat intezitu, barvu světla a dokonce barevně laškovné kreace pro případné párty.

Helejte, trošku kecám... samozřejmě, že jako člověk, co kdysi graduoval z Maxwellových rovnic a základů kvantové teorie asi nebudu úplně překvapen pokrokem v oblasti elektroniky a digitalizace. Fakt mne nepřekvapí dálkové ovládání žárovky, ovšem kdybych byl doopravdy  blb, návodu určitě neporozumím.

A jako doufám neblbovi mi hrozně vadí, že ty super moderní žárovky nemají v základu funkci SVÍTÍM, a vše ostatní už jen jako bonus pro moderní novou generaci. 

 

... a takhle to vypadá

no, nekupte to :-)

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Andrle | středa 17.1.2024 1:02 | karma článku: 25,70 | přečteno: 719x
  • Další články autora

Jan Andrle

Pionýři

4.5.2024 v 23:57 | Karma: 24,57

Jan Andrle

Ajznbón (XIII - Čarodějnice)

1.5.2024 v 4:54 | Karma: 14,29

Jan Andrle

O biči, koloběžce a řízku

24.4.2024 v 20:14 | Karma: 12,89

Jan Andrle

Útok pizzou

12.4.2024 v 22:34 | Karma: 11,02

Jan Andrle

Chlapovo štěstí

7.4.2024 v 22:14 | Karma: 15,07