První dojem a kočička

Už mám doma dvě. Samolepky od GE Money Bank, které mi pošta postupně doručila do schránky. Na obrázku je chlupatá kočička, která je tak nějak furt naštvaná. Musíte si to ovšem zkombinovat s tv reklamou, kde kočička komentuje.....

...  konání svého páníčka, který je osvícený a obrátil se na GE Money Bank.

Tak fajn, mám to zadarmo, kočičky-samolepky si teď nalepím dole, hezky jednu vedle druhé, na dveře z bytu ven. Určitě s tím naštvu svého pejska Žolíka, ale bude to tak hezké. Kočičky budou tak pěkně sedět vedle sebe, trochu nabubřelé, ale komu je taky pořád do smíchu, že?! Možná, až se vrátí z jednání u GE Money Bank, se lehce ušklíbnou.

Je správná chvilka, abych vytvořila kočičí zátiší. Spláchla jsem dveře, aby byly čisté a přístupné samolepkám. Usedám na zem, vedle sebe tři samolepky rozkošných kočiček. Teď je tam prásknu a ať se Žolík klidně zblázní. Mám brýle na počítač, abych na to lépe viděla. Snažím se oddělit samolepící obrázek od podkladové folie. Nejde to. Nehty to zkouším na jiném místě. Zase nic. Praštím s prvním obrázkem, zkouším druhý. No, nebudu čtenáře napínat, nejsem úspěšná ani u posledního, třetího samolepícího obrázku.  Fakt jsem jej potrhala na různých místech, ale prostě jsem reklamní samolepku od podkladu neodlepila.

Vzala jsem si brýle na čtení (2,5 dioptrie), čučím zblízka, kde jsem udělala chybu. Pečlivě zkoumám zadní stranu samolepky. Bývá totiž dobrým zvykem, že tam někde vzadu je rýha, když tam trhnete, zadní folie se odtrhne a samolepka se vyvrbí v plné kráse. Tady nic.

S GE Money Bank nemám nic společného, a jak vidno, ani nic mít nebudu. Jestliže jim nefungují samolepky s čičíkem, mám věřit, že jim funguje cokoliv náročnějšího?

Karel Čapek kdysi v jednom ze svých sloupků napsal něco v tomto smyslu: Co to může být za zem, kde ani obálky nelepí?!

Autor: Jana Mrázková | pondělí 19.10.2015 18:28 | karma článku: 16,63 | přečteno: 554x