Pro nové maminky

Dneska stačí v příhodnou chvíli počůrat správný papírek a víte, zda-li se ve vás klube nový život. Jasně, nebylo to tak vždy. Považte, u mne, v r.  1978, kdy se po prosinci a pak v lednu můj měsíční cyklus zastvavil, letěla jsem ke gynekoložce.

Odevzala jsem ranní moč s tím, že mám přijít pro výsledek za týden. Nejsem si zcela jista, ale v té době to probíhalo tak, že moč potenciální maminky se aplikovavala na žábu. Pokud ta nějakým způsobem zduřela, opravdu nevím jak to fungovalo, rozpoznalo se, zda infikovaná moč znamená gravidní maminku.

Tak mi gynekoložka sdělila, že budu mít miminko, schody dolů jsem radostí brala po dvou, dole však jsem přistala do reality. Kruci, mám před sebou poslední semestr, diplomku, čtyři státnice.

Vše se zvládlo, včetně svatby.

Bylo mi dvacetři let. Dnes holky dávají přednost kariéře, rodí, nebo snaží se rodit v pětatřiceti, a to je problém. Každé sedmé manželství je v početí miminka neúspěšné. Ideální doba pro maminku, tj. mezi dvaceti a pětadvaceti lety, kdy je organismus nejlépe na miminko naladěn, dnes ženy pomíjejí.

V Každé třídě ve škole je několik dětí ze zkumavky.

Byly doby, kdy jsme se modlily k panence Marii: Ty, která jsi počala, aniž bys zhřešila, dej, abych zhřešila, aniž bych počala!

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jana Mrázková | pátek 3.10.2014 0:18 | karma článku: 10,48 | přečteno: 592x