iDnes x bulvár

Čtu iDnes, čtu bulvár. Ze studijních důvodů. Abych si udělala relativně pravdivý obrázek o názorech spoluobčanů. Jak? Třeba na základě kauzy Pražský Hrad versus pan Brady. V tomto případě bude bulvár zastupovat deník Blesk.

Zabývat se budu internetovou diskuzí pod články, které dané problematice věnují svoji pozornost.

Začínám iDnes. Diskuze pod články je vedena vesměs korektně. Bez větších invektiv a vulgatit. Občas někdo někoho slovně napadne, výjimečně někam pošle. Z uvedených příspěvků vyplývá, že za prezidenta by většina diskutérů stávající hlavu státu patrně nevolila. Ostřejší slova občas vyprovokuje mluvčí Ovčáček. Hrubé nadávky to ale nebývají. Spíše lidé prokazují smysl pro humor. Například účast na předávání vyznamenání na Hradě: Kolik kompars dostane? Nic, bude muset platit, když je ta exekuce. Objevují se i verše.

Internetová diskuze Blesku je zcela jiná káva. Podstatně silnější a zkalená. O vulgarity není nouze. Admin patrně mnohé musí přehlédnout, aby vůbec něco zůstalo. Lidová tvořivost ukrýt nadávky do různých přesmyček mě nepřestane udivovat. Malý příklad.  Bolševik  ukrytý za pana Bradyho je zaS.ranej. Židé jsou zkur. vení, mají dílnu na důkazy, pan ministr je pi -ča kolaborantská. Zbytečné pokračovat a to jsem vybírala jen mírnější výrazy, abych to vůbec mohla napsat.  Prezident Zeman je tam ale mezi svými voliči jako doma.  Vlastně jakékoliv trochu politické téma se rychle otočí v obhajobu osob obývající Hrad.

Dnes jsem v bleskovém průzkumu preidentské volby někde četla, že stávající hlava státu by obdržela 45% hlasů. Aspoň v prvním kole. Už vím odkud.

Porovnáním obou tiskovin si tak dělám malý sociologický průzkum. To abych zůstala nohama na zemi a  nemusela si klást otázku, kdo vlastně může volbu prezidenta značně ovlivnit. Bývá mi sice smutno, ale vím, že život není spravedlivý. A už vůbec ne slušný. 

Autor: Jana Jeřábková | středa 26.10.2016 20:46 | karma článku: 14,37 | přečteno: 593x