V této republice je všechno naruby

Poslední dobou se událo tolik nesmyslných věcí, že mi přijde, že v této naší republice je snad všechno opravdu tak nějak obráceně. Ministrem financí bude bývalý komunista, který nezvládá ani své finance. Policisté chrání zuby nehty nepřizpůsobivé. K práci ve sportovní redakci nebo na sportovním pořadu vám jako kvalifikace stačí, mít špičkového sportovce v posteli. A nejlepší hokejista v historii se nabízí jako nějaký začínající dorostenec.

Ale třeba to bude jen tím teplým začátkem léta a možná všechno zase přejde. Ale začněme hezky od začátku a tím, co je pro nás asi nejdůležitější. Ministrem financí se stal Jan Fischer. Člověk, který má za sebou slušnou komunistickou minulost. Člověk, který kandidoval na prezidenta a nakonec se svým soupeřem nechá za nějakých pět měsíců jmenovat ministrem financí. No, když pominu morální vlastnosti takového člověka, tak toto je opravdu možné jen u nás. Ale hlavně člověk, který půl roku dluží miliony a klidně si cestuje po Americe a nijak to neřeší. A jsem si jistý, že kdyby nezískal tento lukrativní post, tak by to neřešil ani nadále, protože by se na jeho dluh už dávno v médiích zapomnělo. Jak takový člověk, který nezvládá své finance, může spravovat ty státní? Jak velké dluhy je schopný nasekat, když za jednu svoji kampaň má nějaké šestimilionové? Jediným možným řešením takové vlády jsou předčasné volby a proto věřím, že začátkem srpna tato vláda ve sněmovně neprojde. I když..jsme vlastně v České republice.

Druhým tématem jsou střety policie s demonstranty v Českých Budějovicích. Nejsem žádný rasista, ale proč policie a naše zákony pořád jen chrání cikány(nepřizpůsobivé)? Proč útok bílého na cikána je automaticky brán za rasový a když je to obráceně, tak jde maximálně o krádež, přepadení a nebo výtržnictví? Nedivme se lidem, že už toho začínají mít plné zuby. V téhle republice začíná jít o rasismus na ruby a policie tomu jen přihlíží. Proč je útok na cikánský dům(i když šlo o strašný hnus) brán jako rasistický útok a při mačetovém útoku cikánů na bílé jde jen o nějaké vytržnictví a ublížení na zdraví? Jak říkám, nejsem rasista, ale nedivím se lidem, že už toho začínají mít dost. Dnes jsem se dokonce dočetl, že nějací cikáni za napadení požadují odškodnění 200 tisíc korun. Popravdě, ani bych se nedivil, kdyby jim to soudy v této republice přikleply.

Teď už trochu lehčí témata. Protože hodně sleduji sport, tak se dívám na obě sportovní redakce na nejsledovanějších televizích. Jak na ČT, tak na Nově. Na obou je včera uváděly ženy, ale při tom ten rozdíl byl tak obrovský. Když vidím projev Inny Puhajkové, tak je mi jasné, že jako kvalifikace k této práci zřejmě stačí, projít postelí špičkového sportovce. Podobnou myšlenku jsem měl i včera v podvečer, když jsem v autě přeladil na Frekveci 1. Pořad Sportbar tam uvádí Kobzanová a musím uznat, že oproti jejímu projevu a vystupování je i Puhajková super moderátorka. Ale zase musím uznat, že Kobzanová má zase lepší kvalifikaci na tento obor. Kromě vítěze Stanley Cupu přece jen žila ještě s fotbalovým reprezentantem.

Na závěr jsem si nechal Jaromíra Jágra. Musím se přiznat, že ho mám hrozně rád a pokud ještě budu mít někdy možnost, tak bych ho strašně rád viděl na vlastní oči. Podle mě jde o nejlepšího hokejistu všech dob. A právě proto si myslím, že vůbec nemá za potřebí podstupovat to, co teď zažívá v NHL. Teď nemyslím jen letošní léto, kdy se mu nedaří nikde podepsat, ale obecně poslední dva roky, během nichž vystřídal tři kluby. Toto opravdu nemá zapotřebí a myslím si, že hráč jeho naturelu a kalibru by se měl zabalit a klidně třeba několik let bavit diváky v extralize. Plnit stadiony všude kam přijede a konečně si užívat po té své úžasné a dlouhé kariéře. A ne dopadnout nakonec jako Hašek, který s prosítkem objížděl kluby NHL, jestli ho ještě náhodnou někde nechtějí alespoň na lavičku. Doufám, že Jágr tak nakonec neskončí.

V této republice je prostě všechno nějak naruby. Ale doufejme, že se to všechno zase jednou dá do pořádku a vrátí do zajetých kolejí. Ministra financí bude dělat kompetentní osoba, všichni si budeme zase rovni a nebude prosazována jedna rasa, ať už jakákoliv, sport budou uvádět vystudovaní novináři a špičková světová hvězda nebude pokorně čekat, jestli jej nějaký průměrný klub milostivě podepíše.

Autor: Jakub Zeman | čtvrtek 11.7.2013 11:42 | karma článku: 40,62 | přečteno: 5768x