Starku ohledně Řepky vůbec nechápu

Všude čtu a pořád slyším, jak je v českém fotbale potřeba  shánět peníze pro mládež a všemožně ji podporovat. Poslední příklad majitele Příbrami Jaroslava Starky ukázal, že v českém fotbale je na prvním místě stále především ego a ukazování vlastní moci.

Jinak si totiž plánované angažování Tomáše Řepky do Příbrami nedokáži vysvětlit.  Jaký to má sportovní význam brát skoro čtyřicetiletého obránce do mužstva, které v podstatě nemá žádné ambice? Příbram se neustále pohybuje někde od osmého do nějakého třináctého místa a i kdyby byl Řepka až takový kanon, jak se nás snaží Starka přesvědčit, tak mužstvo stejně nikam výše neposune.

Navíc tohoto hráče angažuje pouze na rok, maximálně na dva. To znamená, že zde není ani žádná perspektivní vyhlídka. Proto vůbec nechápu pana Starku, jak za takovou akci může vydat okolo čtyř milionů korun. Zřejmě je schopný podobné peníze sehnat, ale proč je raději nevrazí do mládeže, kde se mu to může několikanásobně vrátit, a ne do už přestárlého obránce.

Pan Starka přišel s argumentem, že Řepka přitáhne do ochozů stadionů U Litavky spoustu diváků. Ale to je zatraceně krátkozraké. Možná ze začátku pár zvědavců přijde, ale upřímně, kde chtěl v Příbrami a okolí tohoto hráče vidět, už se na něj byl dávno v Praze podívat. Vždyť z Příbrami jste v hlavním městě za půl hodiny.  Ajestli náhodou přijde na jeho první zápas plný stadion, tak to bude kvůli Spartě ne kvůli Řepkovi.

Osobně se i  hodně divím té dobříšské firmě , která je ochotná do takového projektu investovat.Pokud jde o druhou společnost, za kterou stojí bývalý desetibojař Změlík, tak tam se nedivím vůbec ničemu. Změlík je i podle vystupování jen exibicionista a frajer, kterému bude dělat očividně dobře, že si bude platit Řepku.

Tento přestup, tedy pokud opravdu dopadne, prostě nemá žádné reálné a smysluplné opodstatnění. Řepka se bude plácat někde s Příbramí okolo desátého místa, klubu to nikam do lepších pater tabulky nepomůže a jedna okolní firma přijde o spoustu peněz, které mohla investovat daleko lépe, například do mládeže. Jediný, kdo může být spokojený a kdo si může mnout ruce, je Sparta. Zbavila se nejen velkého finančního zatížení, ale i hráče, který akorát dělal binec v kabině a na hřišti.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jakub Zeman | pondělí 19.9.2011 16:30 | karma článku: 14,59 | přečteno: 855x