Složenky jsou fantastický nápad

S velkou radostí a zájmem sleduji, jaká histerie se strhla okolo rozeslání složenek stranou TOP 09. V současné hrubé a neustále urážející kampani to považuji za nejlepší nápad, který jakoukoliv stranu osvítil.

Musím se přiznat, že nejsem fanouškem pana Kalouska a ani TOP 09, ale tento nápad mě ohromně zaujal. A ještě víc mě zaujala reakce lidí a médií na tuto skvělou formu volební kampaně. Co mě nejvíc zaujalo je reakce rádoby dotčených důchodců. V jedné internetové diskusi se objevil velice tvrdý názor, ale v pdostatě se s ním dá souhlasit. Jedná se o paní, která to nejen nepochopila, ale ani nebyla schopná si všechno na složence přečíst. A anonymní diskutující se ptá, zda by takový člověk, který není v podstatě schopen rozeznávat realitu neměl být zbaven volebního práva. Ano je to názor člověka, který vystupuje anonymně a proto je drzý a neurvalý, ale když se zamyslíme, tak na tom něco pravdy asi bude.

Je zvláštní, že nejvíce se pobuřují nad fiktivní složenkou právě důchodci. Když vidím mítinky ČSSD nebo komunistů, tak tam v podstatě nikoho jiného nevidím. A nejsem si jistý, jestli si ti lidé vůbec uvědomují, že pokud budou podporovat levičáckou politiku, tak příště už taková složenka nemusí být jen fiktivní ale opravdová. Jasně oni moc dobře slyší na 13. a já ještě nevím kolikáté důchody, ale jestli pak si vůbec uvědomují, že tohle taky musí někdo zaplatit. Že jejich děti a nebo až vnuci můžou klidně díky levičácké politice za pár let demonstrovat jako se to děje teď v Řecku. Není ani velkým překvapením, že Řecko se do této situace dostalo za socialistického vedení a za vydatné podpory odborů.

Ostatně velmi mě zaujal rozhovor s předákem odborů v Řecku, který byl otištěn v MF dnes tento týden. Ten člověk tam tvrdil přesně to, co nám tady vnucuje pan Paroubek. To znamená, že z krize mají stát vytáhnout bohatí. Že mají v podstatě platit za svůj úspěch a dotovat tak všechny ty dřeváky a nemakačenka, kterých je u nás bohužel obrovské množství. Nějak nechápu toto socialistický myšlení. Sám nejsem žádný boháč a přesto jsem si jistý, že by lidé neměli být trestáni za úspěch. Toto rovnostářské smýšlení snad nemůže už v současné době nikdo myslet vážně a opravdu nechápu takové lidi komu taková prohlášení mohou brnknout na jeho českou závistivou strunu.

 Proto mám na závěr vzkaz pro všechny vyplašené nejen důchodce. Za nějakých 14 dnů máte možnost zajistit, aby Vám podobné složenky a tentokrát už skutečné nikdy nepřišli. A navíc velmi chválím pana Kalouska za skvělý předvolební nápad, který úplně vybočuje od klasických českých urážek a napadání. A třeba díky tomu ještě zvážím, zda můj hlas nakonec nepůjde pro tuto jeho stranu.

Autor: Jakub Zeman | pátek 14.5.2010 19:55 | karma článku: 31,50 | přečteno: 1685x