Sigma je stejná jako Arsenal

Nadpis mého příspěvku by mohl znít jako kompliment a pochvala, ale tak to vůbec není míněno.

Protože jsem z tohoto regionu, tak Sigmě přeji nějaký úspěch a stejně tak jsem ji přál i ve včerejším šlágru proti Spartě. Bohužel musím konstatovat, že Olomouc včera prohrála naprosto zaslouženě. Kromě výkonu Sigmy mě zklamal i jinak uznávaný trenér Psotka svými výroky po zápase. Ať se na mě kdo chce jak chce zlobí, ale penalta pro Spartu byla jasná. Olomoučtí by se kromě umění vyhrávat měli naučit i prohrávat. A to všichni včetně trenéra, který místo aby zkritizoval Rossiho za nešikovnost, tak nadává nesmyslně rozhodčímu.

Ale tomu jsem se věnovat nechtěl. Jen bych řekl, že mě to jen povzbudilo k napsání mé úvahy. Sigma mi opravdu připomíná Arsenal v tom našem českém balení. Hraje výborně proti slabším mužstvům. Tato mužstva doslova válcuje nejen herně, ale i gólově. Mužstvům jako Ústí, Liberec nebo Brno nasypou spoustu branek. Stejně tak vystupuje Arsenal v anglické lize. Dokáže doslova rozmetat mužstva typu Boltnu, West Hamu, WBA nebo Wigan.

Toto mají obě tato mužstva podobné a bohužel pro Sigmu se podobají i v tom, že většinou selhávají a prohrávají v těžkých zápasech se silnějšími týmy. Arsenal opět prohrál s Chelsea a stejně jako v minulé sezoně bude zřejmě prohrávat a ztrácet se všemi silnějšími. Ať už v anglické lize nebo v Lize mistrů. A proto se zřejmě opět nedočká žádné trofeje. Olomouc je na tom podle posledních kol úplně stejně. Prohrála v Teplicích i doma se Spartou. Ba co víc, ani v jednom z těch zápasů nedala gol a dokonce si téměř nevypracovala žádnou šanci.

Důvod je podle mě naprosto jasný. Olomouc stejně jako Arsenal vůbec nemění svůj styl hry. V médiích je za to trenér Psotka i jeho mužstvo všeobecně chváleno, ale v tomto směru podle mě není za co. Copak je normální, aby mužstvo hrálo stejně pro Ústí i proti Spartě? Copak je správné, aby tým hrál stejným způsobem na těžkém terénu v Teplicích a stejně na svém krásném pažitu? To je podle mě chyba. Sparta se připravila na hru Sigmy skvěle a zvýšeným důrazem na samotné hraně otupila olomoucké přednosti.

Stejně působí i Arsenal, který se snaží praktikovat stejnou hru proti Wiganu a třeba proti Chelsea nebo v LM proti Barceloně. A je bohužel pro něj neúspěšný. A pokud se nepřizpůsobí i Sigma, tak bude také neúspěšná, protože silnější týmy už jí dokázaly přečíst a připravit se na ní.

Autor: Jakub Zeman | úterý 5.10.2010 19:55 | karma článku: 15,57 | přečteno: 1392x