Rychlobruslařská hala-naprostý nesmysl

Nejopakovanějším tématem poslední doby je to,zda postavit ve Velkém Oseku rychlobruslařskou halu nebo ne.Pokud mám vyjádřit svůj názor,tak jasně říkám za státní peníze ani náhodou.

Pokud se ovšem najde soukromý investor, který do takového nesmyslu půjde, tak ten ať si s penězi dělá co uzná za vhodné.

Proto, aby se ze státních peněz postavila tak obrovská hala není žádné větší opodstatnění. Samozřejmě jsem stejně jako každý sledoval Martinu Sáblíkovou ve Vancouveru a držel jsem palce při každém jejím závodě. Ale to je tak všechno, protože vím, že o tento sport se stejně jako většina českých sportovních fanoušků budu  zase zajímat až za čtyři roky v Soči.

Velmi mě zaujal článek v magazínu MF Dnes s panem starostou Velkého Oseka.Ten člověk je buď neuvěřitelný snílek a nebo blázen. Už jen to, že chtěl někde u Kolína stavět tréninkové centrum pro Spartu ukazuje, že to s reálným pohledem z jeho strany asi není úplně v pořádku. Ale ve chvíli, kdy začal tvrdit, že v případě haly si děti budou hrát na Sáblíkovou mě opravdu rozesmál.

Vážený pane starosto můžu Vás upozornit, že děti si nikdy nebudou hrát na Martinu Sáblíkovou. A to tvrdím s i přesto, že jsem také přesvědčen, že dosáhla něčeho velmi významného. Děti, tedy pokud je ještě dostaneme od počítačů, si budou stále hrát na Ronalda,Messiho,Rosického,Drogbu nebo Čecha. V případě, že se bude blížit zima, tak se k nim přiřadí ještě třeba Jágr nebo Vokoun.

I když je to třeba smutné a možná s tím trenér Martiny pan Novák nebude souhlasit, tak někdy za měsíc už dvě zlaté medaile z rychlobruslení nebudou v téhle zemi ze sportovních fanoušků téměř nikoho zajímat. Budou se zajímat o vrcholící play-off v hokeji, budou se bavit o fotbalové lize a lize mistrů. Popřípadě o blížícím se Mistrovství světa v hokeji a nebo o tom,, jak si vede Michael Schumacher po návratu do formule. Bohužel v té době už bude většině těch lidí, kteří seděli v noci v únoru u rychlobruslení tento sport úplně šumafuk.

A ještě jeden argument pana starosty mě zaujal. Prý do haly budou chodit děti ze škol na tělocvik. Pane starosto přece nevěříte, že kromě Vaší školy se bude někdo s dětmi kodrcat někam do polí u Kolína kvůli jedné hodině tělocviku?

Zkrátka v naší zemí je takový ovál naprostý nesmysl. Pokud jde o Martinu, tak to je naprosto báječná sportovkyně, ale té už může být jedno, jestli tu má halu nebo ne. Celá její skupina teď má tolik sponzorů, že si v pohodě můžou zatrénovat kdekoliv po světě. A to si ještě musíme uvědomit, že když v Čechách někdo řekne, že taková stavba bude stát 1,5 miliardy, tak skutečná cena se díky různým rádoby výběrovým řízením vyšplhá minimálně o půl milardy více.

Proto v tuto chvíli zapojme hlavy a pod dojmem jednoho skvělého úspěchu, ale v bohužel v pouze v menším sportu, nepropadněme nějaké hysterii.Martina už to stejně nepotřebuje a rychlobruslení stejně žádné davy nepropadnou.

P.s.: se stavbou haly se divím ještě jedné věci.Zatím se ještě neozval pan Paroubek, že v případě, že vyhraje volby, tak nám Čechům tu halu postaví. Přiznám se, že něco takového očekávám každým dnem, před nedávnem přece přišel s tím, že tu bude chtít uspořádat ME ve fotbale, tak proč teď nezahrát na volební notu našemu národu s Martinou Sáblíkovou

 

Autor: Jakub Zeman | úterý 2.3.2010 11:20 | karma článku: 22,31 | přečteno: 1890x