Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RG

gasparru

2. 3. 2010 19:31
To snad není možné

Autor a jemu podobní vůbec nepochopili o co jde, ta hala by přece nebyla jenom pro Sáblíkovou a skupinu kolem trenéra Nováka, ale hlavně pro to, aby vyrostla nová Sáblíková či Erbanová. Skupina kolem trenéra Nováka dnes jistě může trénovat kdekoliv po světě, ale chápu, že doma je doma. Nevím jestli si to pisálkové uvědomují, ale my jsme národ bruslařů, na in linech jezdí půl republiky a může si to nějaké talentované dítě vyzkoušet bez problémů na ledě, asi těžko. Podporujme nové Sáblíkové, místo tiché podpory pochybných projektů našich poslanců a lobistů co poškozují republiku daleko více. I kdyby z toho vzešla jenom jedna sportovní hvězda, je to rozhodně víc, než co vzešlo z našeho parlamentu a že tam např. takový Marek Benda  strávil let, za peníze nás všech.

0 0
možnosti
JM

JoMe

2. 3. 2010 21:10
Re: To snad není možné

Chcete halu pro Sáblíkovou? Tak přispějte, ale do mojí peněženky nekoukejte, už takhle Sáblíkovou platím ze svých daní, je přeci voják z povolání ne? Rychlobruslení v republice dělá 70 lidí, tak proč tolik peněz pro nic, naše republika má jiné problémy, než je hala, kterou využije necelá stovka lidí.

0 0
možnosti
W

Wolf778

2. 3. 2010 15:21
Jak již někdo správně připomněl

v diskusi k jinému článku na stejné téma - představa, že vítězství jedince na Olympiádě a následná mohutná státní podpora povede k rozvoji celého sportovního odvětví, je zcela mylná. V ČR existuje nespočet skokanských můstků, které ČSSR "postavilo Raškovi", a dnes se většina z nich rozpadá.

 

Cenová kalkulace je otřesná - na jednoho registrovaného rychlobruslaře to dělá 28 milionů  jednorázové investice + 40 tisíc měsíčně v nákladech na provoz. Nikdo normální tohle nemůže chtít zrealizovat.

0 0
možnosti
PK

Dorian Greene

2. 3. 2010 12:43
0 0
možnosti
P

pěnice

2. 3. 2010 11:49
Tak říkáte ani korunu ,

no asi máte pravdu,je lepší když se vynakládají značné částky na stříkačky pro  feťáky,na léčbu narkomanů a podobné bohulibé činnosti.Přece nebudeme podporovat sport,který zviditelní tu naši malou zemičku.Akdyž je řeč o penězích,já bych litovala těch,které tak vesele prohýří naši poslanci na zahraničních výletech.Myslím si,že už tím,jak mají platy je bohatě přeplácíme za jejich mizernou práci.,

0 0
možnosti
JM

Malicekk

2. 3. 2010 12:03
Re: Tak říkáte ani korunu ,

oni ti sportovci zviditelnuji predevsim sami sebe a klidne se prodaji, aby se zviditelnovali pod hlavickou jine zeme. Udelaji to bez mrknuti oka. Pro priklady netreba chodit daleko. Radeji plne telocvicny a hriste sportujicich deti, ktere k tomu maji podminky a odborne vedeni, nez zlate medaile na olympiadach....

0 0
možnosti
JM

Malicekk

2. 3. 2010 11:45
souhlasim

s autorem. Predne neni duvodu obecne jakkoliv podporovat profesionalni a vykonnosti sport. Jde o podnikani jako kazde jine. Neni duvodu, aby se obcan skladal jinym podnikajicim obcanum na to, aby meli kde sve podnikani realizovat. A to uz vubec ne v dobe, kdy chybi minimalne dve miliardy korun na to, aby mohly fungovat sportovni tridy na ZS a ostatnich typech skol, aby mohl fungovat sport pro deti a mladez na zajmove a rekreacni bazi. Statni podporu je treba smerovat ke klukum a holkam co si chtej zahrat florbal misto fetovani a poflakovani se. Toto je v zajmu spolecnosti. Je treba podporovat sport maximalne do urovne krajskeho preboru. Pak si sportujte za sve..... Nepochopim v cim zajmu je, aby obcan dotoval trenky kopalistum ze sparty ci slavie. Maj penez dost, at si je koupi. Naopak je v zajmu spolecnosti dotovat treba najem telocvicny pro kluky a holky, co chtej hrat treba odbijenou.

0 0
možnosti
DF

Dr. Fe(1)

2. 3. 2010 12:15
Re: souhlasim

Vy souhlasíte s autorem a pak ho ve svém příspěvku popíráte 8-o Vždyť ta hala je právě pro rozvoj celého jednoho sportovního odvětví, především pro mládež.

0 0
možnosti
R

rojack

2. 3. 2010 11:45
A myslíte si, že je dobře

když si děti budou hrát na ty nedouky, co dokážou jen kopat do mičudy nebo před sebou ženou černý vdolek po ledě? Když se budou učit taky křičet : sudí je pi..! ???

0 0
možnosti
MK

Kousavka

2. 3. 2010 11:43
Proč by hala neměla stát?

Proč by hala neměla stát? V Novém Městě na Moravě je taky lyžařský stadion, trénuje se tam po celý rok, vedle je hotel, v létě jezdí na tratích in-line-bruslaři nebo maminy s kočárkama. Hala stát může, klidně ve Velkém Oseku. V Nymburce je taky tréninkové středisko. Jen to bude chtít, aby  se o to někdo staral, aby to bylo využité.

Nevím jak to, že nemáme jediný rychlobruslařský stadion. V Praze - pokud vím - trénovali rychobruslaři na Štvanici. Ale asi to mělo parametry jen na kratší tratě, zatímco Sáblíková potřebuje dráhu o délce 400 m, to je stejné jako dráha atletického stadionu.

0 0
možnosti
JM

Malicekk

2. 3. 2010 11:47
Re: Proč by hala neměla stát?

tak si take nejdete, kolik milionu rocne to Nove Mesto na Morave stoji.....A take si najdete, proc zrovna nedavno vyrazili dlouhodobeho sefa techto sportovnich aktivit, drivejsiho agenta STB. Take si najdete, kolik domu tento sef sportovniho klubu za poslednich 10 let postavil....

0 0
možnosti
DF

Dr. Fe(1)

2. 3. 2010 11:31
Píšete naprosté nesmysly

Jednak celou společnost soudíte podle sebe, to že vás nebude za 14 dní rychlobruslení zajímat neznamená, že to tak mají všichni. Já se např. o tenhle sport zajímám celkem intenzivně od té doby co ho Sáblíková před cca 4 lety zpopularizovala a rozhodně nejsem sám. Taktéž ty vaše teorie, že všichni chtějí dělat jenom fotbal nebo hokej jsou liché, kdyby byly pravdivé, tak by žádné menší sporty neexistovaly.

Já jsem jednoznačně pro to, aby u nás vyrostla rychlobruslařská dráha s podporou státu, protože se domnívám, že i menší sporty mají nárok na existenci a alespoň jeden plnohodnotný ovál by u nás měl být a tenhle sport se bez prvotního impulsu v podobě takové investice neobejde. Jediné co mi vadí je umístění v podstatě na vesnici, v tom jediném vám dávám za pravdu, že u nějákého velkého města by to bylo mnohem vhodnější.

0 0
možnosti

vodní želva

2. 3. 2010 11:28
Já bych tak striktní nebyl.

Já když jsem byl malý, tak jsem si hrál na Jožku Plachého.

0 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1854x
Mladý člověk se svým názorem.

Seznam rubrik