Policie opět zaspala

Případ zmizení devítileté Aničky minulou středu jasně ukázal, jak pomalu pracuje česká policie.

Ale vezměme si to hezky od začátku. Už jen to, že dívka se nevrátila ve středu odpoledne ze školy a rodiče hned informovali policii je zvláštní. Myslím si, že první reakce by byla informovat se ve škole, u kamarádů a v okolí a teprve třeba až večer informovat policii. Toto ukazuje na to, že buď rodiče zatajili něco policistům a nebo policie veřejnosti. Jak jinak si vysvětlit, že policie už ve tři hodiny odpoledne začne pátrat.

Myslím si, že otec, popřípadě oba rodiče už od začátku věděli, že jde zřejmě o únos. To ale nijak nesnižuje ten hnus takového činu. Sám budu brzy rodič a nedovedu si tu hrůzu, jakou rodiče prožívají ani představit. Proto mě také zaráží druhý zádrhel na tomto případu. Pomalá práce policie ohledně informování veřejnosti a dalších opatření.

Dnes jsem si v médiích přečetl vítězoslavné prohlášení mluvčí pražské polcie, že teď už jsou uzavřeny hranice a probíhají kontroly. Vážená paní mluvčí, to si snad z lidí děláte srandu???? Týden po zmizení holčičky si prohlásíte něco takového a myslíte si, kdovíjak velkou věc jste neudělala vy i celá policie... Hranice měly být uzavřeny ještě ten večer a potom by to možná mělo smysl. Uzavřít odjezd z republiky skoro týden po zmizení jen ukazuje na pomalou a neefektivní práci policie. A prohlášení paní mluvčí zase na to, že polciie si dokonce ani neuvědomuje, že udělala něco špatně. Pokud by totiž chtěl někdo unesenou holčičku odvézt někam ven, tak už to dávno udělal.

Tento případ už od začátku má podivné zádrhely. Počínaje tím, že devítiletá holčička chodí ze školy alejí, kde se pohybují bezdomovci a feťáci po problémy v práci policie. První je chyba rodičů, že něco takového povolí. U policistů zase platí, že místo pochodování v průvodech s transparenty by se měli více věnovat své práci a soustředit se na ni. Přes to všechno doufám, že se Anička najde v pořádku, protože to dítě je v tom ze všech zúčastněných nejvíce nevinné.

Autor: Jakub Zeman | úterý 19.10.2010 19:35 | karma článku: 28,58 | přečteno: 2536x