Pane Koubku zklamal jste mě

Původně jsem si myslel, že se ke čtvrteční blamáži v evropských pohárech nebudu vůbec vyjadřovat. Ale když jsem si dnes ve Sportu přečetl rozhovor s alibistou a trenérem Ostravy Koubkem, tak ve mě jak se lidově říká bouchly saze.

Osobně jsem si myslel, že pan Koubek je opravdu tvrdý chlap a že se k neúspěchu dokáže rovně postavit. Ovšem nad tím co od čtvrtečního podvečera vypráví do všech možných médiií nad tím zůstává rozum stát.

On tvrdí, že vystoupení Baníku nebyla blamáž a ostuda...Pane Koubku, to co jste letos ve čtyřech zápasech v pohárech předvedli se až na jednu vyjímku jinak nazvat nedá. Jen si to trochu zrekapitulujme pro méně zasvěcené. Baník odehrál čtyři zápasy. Z toho dva s klubem z Gruzie a dva s podprůměrným klubem z Běloruska. Z těchto čtyř zápasů dokázali jen jeden vyhrát...Tak jak jinak to nazvat než blamáží?

A místo toho ze slov trenéra slyšíme neskutečnou větu, že nemá svým hráčům co vytknout. Když jsem to v přímém přenosu televize slyšel, tak jsem si původně myslel, že si pan Koubek dělá srandu. Bohužel on toto své vyjádření myslel naprosto vážně. Pak ať se ale v Ostravě nediví, že v Evropě nikdy úspěšní nebudou. Ostatně, když se podíváme na poslední tři předchozí souboje Baníku v evropských pohárech, tak to vždy bylo s ostudou.

Opět pro méně informované uvedu důkazy: pohár UEFA 2005- SC Heereveen:Ostrava 5:0, pohár UEFA 2004- FC Middlesbrough: Ostrava 3:0 a nakonec předkolo Ligy mistrů 2004- Leverkusen:Ostrava 5:0. A k tomu se přidaly letošní výsledky s mužstvy z naprostého suterénu Evropy. Jsou zkrátka mužstva, která mohou a mají hrát jen jediný pohár a to Ondrášovku....

Samozřejmě ostudné vystoupení předvedl i Jablonec. Naprosto propadl s kyperským týmem a mohl být rád, že neprohrál daleko vyšším rozdílem. Obrovským rozdílem ale je, jakým způsobem se k tomu postavili lidé ve vedení. Obrovsky smekám před panem Peltou, který se neschovával za žádné stupidní fráze a na rovinu prohlásil, že to co jeho tým předvedl byla ostuda. Alespoň je tady možnost nějaké nápravy, aby se to příště neopakovalo.

U Ostravy nic takového nevidím. Co také chcete po klubu, kde trenér prohlásí, že nemá co vytknout hráčům, kteří neporazí klub, který přijede odněkud z Běloruska 1 500 km autobusem...Pane Koubku v pohárech jste udělali našemu fotbalu pořádnou ostudu a vy sám jste si udělal ještě větší svým alibistickým prohlášením po zápase. Ale co, sice jste vypadli s Bělorusi, ale zase jste alespoň stál za hráči a oni se na vás nebudou zlobit... 

                                          

Autor: Jakub Zeman | sobota 7.8.2010 10:55 | karma článku: 16,60 | přečteno: 1480x