Odboráři a stávkující ukázali, že vláda má pravdu

Dnes proběhla demostrace odborářů a flákajících se statních zaměstnanců v Praze. Kromě jiného na ní ukázali, že vláda má pravdu, když chce ve statním sektoru propouštět a škrtat.

Vezměme v úvahu, že dnes do své práce nepřišlo na 40 000 zaměstnanců. Pokud se nepletu, tak život v této zemi to nijak nezměnilo a ani neohrozilo. Za sebe mohu říct, že jsem nikde nezaznamenal, že by někdo scházel. Nebo snad existuje někdo z vás, kdo by třeba dnes na úřadech byl zdržen nebo neobsloužený?

A na co to tedy ukazuje? Jen na to co říká a tvrdí vláda. Škrty v tom obrovském statním molochu jsou potřeba. A sami odboráři a dnešní stavkující je v tom jen utvrdili a podpořili. 40 000 lidí a nikomu nikde nescházeli a nechyběli...To přece stojí za úvahu. Pomiňme to, že normální člověk a zasměstnanec v soukromém sektoru se těžko může jen tak sebrat a odjet si na celodenní výlet do Prahy. To si opět mohou dovolit jen státní zaměstnanci, kteří ve své arogantní nepostradatelnosti zřejmě moc nepřemýšlí.

Protože o této demonstraci slyším už delší dobu, tak jsem se na naše stávkující skupiny trochu podíval. Předem říkám, že jen jedna jediná skupina si zaslouží přidat nebo alespoň nekrátit mzdy. Jsou to zdravotní sestřičky, které odvádějí práci, za kterou jsou určitě nedostatečně placené. A ostatní? Ani omylem!!!!

Jak si mohou dovolit stávkovat učitelé? Lidé jejichž platy se pohybují okolo 20 000 v průměru a kteří pracují okolo 4 až 5 hodin denně. To je neuvěřitelná drzost. A nebo jste na tom někdo v komerční sféře stejně? Aby jste brali takové peníze za nějakých 20 hodin týdně? Aby jste měli dva měsíce volna v létě a spoustu dalšího volna během roku, anichž by jste si museli brát dovolenou? Zkuste to svému zaměstnavateli navrhnout a myslím, že ho pobavíte na pěkně dlouho.

A co doktoři? Ano jejich práce je zodpovědná a ať se jim klidně přidá. Ale pod jedinou podmínkou, že budou stoprocentními zaměstnanci nemocnic. A ne, že to bude tak jak je to v současné době. Že sice pracují v nemocnicích, ale spousta z nich má i soukromou praxi. Jak to mohou stíhat? Mohou oboje dělat zodpovědně a pořádně? Myslím si, že ne. Doktoři jsou podle mého sakra dobře oceněni, zejména ti, kteří si berou hlavně víkendy a noční, aby přes den stíhali své soukromé praxe. Přes noc se za nějakých 30 000 měsíčně hezky prospí v nemocnici a ráno uhání do své ordinace.....

Samozřejmě, že existují vyjímky, ale jsem přesvědčen, že těch moc není. Klidně ať berou 50 000 měsíčně, ale at se jim zakážou soukromé praxe. Protože pokud se tak nestane, budou stále tu nemocnici dávat až na druhou kolej. Další skupinou jsou vojáci. Myslím, že oni platy mají hodně dobré a ještě si k tomu připočtěte jejich naprosto nesmyslný příplatek 10 000 na bydlení.

To se mohli uvztekat, když jim na něj chtěli sáhnout...A má snad někdo z vás od státu nebo od zaměstnavatele k paltu ještě takový velký příplatek? Já tedy ne a myslím, že takových je nás naprostá většina. Jak je možné, že člověk, který bydlí ve svém dostává takové nehorázné peníze navíc? A jak je možné, že si takový člověk ještě na něco stěžuje a dovolí si vůbec stávkovat? Opět to jen ukazuje na obrovskou aroganci ve statních složkách, do kterých se armáda také počítá.

Proto prosím na závěr vládu, aby si z dnešní demonstrace vzala ponaučení. Ponaučení v tom, že minimálně 40 000 lidí je ve statním sektoru úplně zbytečných. Že klidně o tolik mohou statní sektor zeštíhlit. Protože, když tolik lidí nepřijde do práce a nikdo si toho nevšimne, tak jsou na svých místech a pozicích opravdu nějak navíc a zbyteční.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jakub Zeman | úterý 21.9.2010 19:31 | karma článku: 34,62 | přečteno: 2087x