Nesbírá Okamura body trochu brzy?

Ve volebních letech už to tak bývá. Čeští politici jsou schopni vypustit kdejaký populistický blud, aby své voliče donutili zaškrtnout právě je. Letos se ovšem žádné podstatné volby nekonají a proto mi nějak uniká smysl prohlášení japonského Čecha Tomia Okamury.

Tomuto „politikovi“ hodně klesá jeho všeobecná popularita, takže bylo potřeba s ní zřejmě hned z kraje roku trochu zahýbat. Je mi jasné, že podobné řeči hrají spoustě Čechů na jejich notu. Možná, že se měl pan Okamura více zamyslet a zkusit raději zaútočit na něco ruského. Bojkotovat boršč, kaviár a nebo celé Karlovy Vary. Nebo měl vymyslet, že navrhuje přestat kupovat benzin a naftu u Lukoilu. U přihlouplých jedinců, kterých je v Čechách stále hromady, by určitě získal spoustu kladných bodů.

Ale proč tak učinil v roce, kdy nejsou téměř žádné volby? Co z toho chce vytřískat za kapitál? Přiznám se, že ani po dlouhém přemýšlení, mě nenapadl žádný důvod. Samozřejmě neznám veškeré Okamurovi podnikatelské aktivity, takže je celkem možné, že mířil někam do těchto míst. Možná rozjíždí nějakou formu občerstvení a proto útok na kebaby.  

Osobně nemám absolutně nic proti cizincům, kteří se dané zemi přizpůsobí a ctí jejich zákony. Muslimskou menšinu tolik neznám, takže si vůbec nedovolím spekulovat o jejich začleňování do české společnosti. Ale co si tak vybavuji, tak na rozdíl od jiných národů, jako jsou například Slováci, Ukrajinci, Rusové a nebo obyvatelé bývalé Jugoslávie, s nimi příliš problémů ohledně porušování zákonů zatím nebylo. O našich nepřizpůsobivých spoluobčanech ani nemluvě.

Osobně považuji jakékoliv náboženství za fanatismus. Oproti tomu je nějaký ten sportovní úplná sranda. Už od nepaměti bylo právě náboženství několikrát tou první rozbuškou k rozpoutání války. Pan Okamura by měl pro příště trochu asi vážit svá slova. I když se mi to třeba nelíbí, je veřejně známou osobou a jeho slova by mohl klidně nějaký primitiv vzít vážně. A ještě se s nimi později ohánět.  

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jakub Zeman | neděle 4.1.2015 16:05 | karma článku: 8,31 | přečteno: 584x