MS 22. den - Ufff, to byla nakládačka

První semifinálový zápas mistrovství světa v Brazílii máme za sebou. A že nešlo o tuctové představení, potvrdí asi každý, kdo utkání viděl. První poločas byl ze strany Němců tak úžasný, že mi ani nevadil komentář Pavla Čapka.

Brazilci včera neskutečně pohořeli. Po čtvrtfinále jsem zde psal, že jim bude daleko více chybět Thiago Silva v obraně, než Neymar v útoku. Popravdě, ani jsem netušil, že budu mít až tak velkou pravdu. Brazilská obrana byl jeden velký ementál. Výkony, jaké v zápase předváděli Luiz, Dante a Marcelo, byly doslova zoufalé. Hrozně se mi líbila grafika, kterou po zápase ukazovala Česká televize. Při první brance neskutečné zaváhání Luize a při další Marcelo, který zaběhl pět metrů za ostatní obránce.

Podobná chyba se nemůže stát v krajských soutěžích, natož v semifinále mistrovství světa. Němci hráli skvěle. Úžasné bylo, jak si dokázali Brazilce krásně vyťukat. Hru, kterou předváděli, byla jednoduchá a při tom krásná. Dát čtyři branky za šest minut, to se nevidí ani v žákovských soutěží. A oni to dokázali na té nejvyšší možné úrovni. Líbilo se mi, jak pořád chtěli hrát. Měli stále touhu dávat další góly. A nechtěli je ani dostávat. Jako důkaz může sloužit druhý poločas, kdy se třeba rozčilovali kvůli sporným ofsajdům nebo rozladěnost při inkasované brance. Všechny podobné věci svědčí o tom, že mužstvo je zdravé a má i výborného trenéra.

Právě na postu šéfa laviček byl vidět obrovský rozdíl. Na jedné straně špičkový odborník Low. Na straně druhé, správný taťulda Scolari. Brazilci hráli celé mistrovství bez jakékoliv taktiky a včera se jim tento způsob hry hrubě vymstil. Během druhého poločasu jsem si například všiml stopera Luize na levém křídle. Herní disciplína, se kterou nemůžete uspět ani v okrese, natož v semifinále mistrovství světa. Včera vše správně zhodnotil ve studiu Luhový. Scolari spoléhal na nějakou euforii a že je k titulu dotlačí diváci. S nějakou taktickou přípravou se zřejmě moc nezaobíral. S tím mohli uspět proti předchozím soupeřům. Proti obrovské kvalitě Němců neměli šanci.

Ostatně Luhový se mi svými včerejšími postřehy líbil moc. Bylo vidět, že ve studiu není za fanouška, ale že se vše snaží glosovat neutrálně. Jaká změna oproti předchozím hostům typu Němce, Cipra a dalších. Doufám, že jej ve zbylých zápasech ještě ve studiu uvidím. Včerejší zápas dopadl neskutečným výsledkem. Ale nutno přiznat, že Brazilci nic nepředváděli celé mistrovství. V podstatě už v osmifinále měli neskutečnou kliku, když byli horší než Chile a od vyřazení je uchránilo břevno v poslední minutě prodloužení. Včera nestačili na svého soupeře ve všech směrech.

Sám jsem zvědavý na Němce ve finále. Dnes se dozvědí svého soupeře a já doufám, že to bude Holandsko. Evropský finálový souboj by se mi moc líbil, i když uznávám, že to může být tím, že jsem fanouškem Nizozemců. Ale já si to mohu dovolit, nejsem expertem ve studiu. Dnes, doufám už před půlnocí, budeme vědět, kdo se postaví německé mašině.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jakub Zeman | středa 9.7.2014 9:12 | karma článku: 11,47 | přečteno: 635x