Kdo další se nahlásí k premiérovi?

Česká republika má novou celebritu. Jmenuje se Eva Michaláková a kromě toho, že se cpe do všech médií, podařilo se jí dokonce domluvit schůzku až u premiéra. Neuvěřitelné je, že Bohuslav Sobotka se s ní opravdu sešel.

Kam se hrabou všechny ty hvězdičky, které se plácaly v různých Superstar a dalších rádoby talentových soutěžích. Teď jim všem vypálila rybník osoba, která se do naší malé republiky vrátila z Norska. Z Norska, kde jí už před několika roky odebrali dvě děti, které jí stále nevrátili. Jelikož odebrání trvá už tolik měsíců, musí i největšímu českému primitivovi být jasné, že v tomto případu nejde jen o nějaký pohlavek a plácnutí přes zadek.

Norsko není žádná banánová republika, kde by si každý dělal co se mu zlíbí. V této zemi, zřejmě na rozdíl od nás, platí nějaká pravidla a zákony a ač se to nám Čechům zdá divné, ty zákony se musí dodržovat. Nikdo z nás neví, jak vše ve skutečnosti v této problémové rodině probíhalo a co se stalo. Naše nová celebrita pravdu nikdy sama nesdělí a záleží jen na norských úřadech, jestli s informacemi vyjdou na povrch.

Ale my Češi máme přesto hned jasno. Určitě ti škaredí Norové, naší občance ubližují. Jak je možné, že se v některých zemích tolik lpí na dodržování zákonů, když u nás si každý může dělat co chce? Ano takhle přemýšlíme my, opravdu hloupí Češi. Místo abychom se paní Michalákové vysmáli s odkazem na řešení v Norsku, snažíme se slovně napadat cizí stát. A co víc. Body si na tomto případu snaží nahnat známé osobnosti. O pitomém výroku pana prezidenta snad nemá ani smysl diskutovat. Zřejmě ho opět přepadla nějaká viróza. Ale do mediálního boje proti Norsku se v tomto týdnu přidal i premiér a bývalý brankář Dominik Hašek.

Přiznám se, že vůbec nechápu, proč Sobotka tuto ženskou přijímal na schůzce. V České republice teď bude běžným pravidlem, že každý, kdo bude mít nějaký problém, může se s ním nahlásit k panu premiérovi? Může si s ním domluvit schůzku a on ho opravdu přijme? Tak to mu fakt nezávidím, protože čtyřiadvacetihodinový den mu zřejmě nebude stačit. Snad ještě máme dost jiných starostí v naší republice, než řešit problémy, které nám nepřísluší.

No a pan Hašek. Úplně jsem se dojal, když jsem viděl, jak se se svým psem fotí s dotyčnou paní. Jedno oko nezůstalo suché. Nevím, jaké má Hašek o případu informace. Počítám, že stejné jako já a další miliony lidí. Takže žádné. Přesto se rozhodl zviditelňovat a bojovat za morální věc problému. Na té společné fotce už mu chyběla jen kšiltovka s tím jeho novým nápojem. Pak by jeho PR bylo dotaženo k naprosté dokonalosti.

Přiznám se, že tento případ ukazuje jen a jen na naší českou malost. Ukazuje na to, jak si myslíme, že jsme spolkli všechnu moudrost a že můžeme všem okolo říkat co mají dělat a co je správné. Nebylo by lepší před nějakým střetem s norskými úřady počkat, až vyjdou na povrch pravdivé informace a až poté protestovat a žádat nápravu? Uvědomme si, že Norsko není rozvojová země a nechme je proto konat.  

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jakub Zeman | středa 11.2.2015 11:35 | karma článku: 20,15 | přečteno: 1084x