Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jaká byla NEJ letošního mistrovství světa?

Celé mistrovství jsem na blogu popisoval jednotlivé hrací dny a své tipy a přání. Teď si dovolím celé mistrovství shrnout a napsat svá NEJ, jak jsem je viděl já. Samozřejmě všude v médiích budeme teď podobné věci vídat. Dokonce i FIFA určila svého nejlepšího hráče a myslím si, že jen potvrdila, jaká je úroveň organizace pod taktovkou pana Blattera.

Začnu kompletní jedenáctkou, která mě nejvíce zaujala.

Ideální sestava MS :

Neuer – Lahm, Garay, Hummels, Blind – Robben, Mascherano, Kroos, Oscar – Muller, Rodríguez

Manuel Neuer – Německého brankáře jsem v úvodu mistrovství zrovna nešetřil. Proti Alžírsku chytal hodně riskantně. V dalších zápasech ze zbytečného risku ubral, i když srážka ve finále s argentinským útočníkem byla hraniční. Ve všech zápasech ukázal obrovskou kvalitu a momentálně jde zřejmě o nejlepšího brankáře na světě.

Phillip Lahm – Trenér pozdějších mistrů světa s ním začal v záloze. Zde ovšem jeho místo není a naplno to dokázal po svém přesunutí na pravý kraj obrany, kde naprosto kraloval a ještě stihl podporovat svými výpady útok.

Mats Hummels – Na šampionátu skvělý. Jako stoper odehrál celý turnaj bez žluté karty a ještě stačil vstřelit dva góly. Zejména ten do sítě Francie si bude asi dlouho pamatovat, protože posunul Německo do bojů o medaile.

Ezequiel Garay – Argentinu jsem celé mistrovství hanil. Ovšem to se netýkalo jejich defenzivy, která pracovala úžasně a čistě. Vysoký stoper nedovolil nic v semifinále útočně naladěným Holanďanům a dlouho držel s kolegy na uzdě i Německo.

Daley Blind – Mladý nizozemský obránce odehrál skvělý turnaj. Už v prvním zápase přihrál proti Španělům na dvě branky a své výkony dokázal pravidelně opakovat. Skvělé mistrovství korunoval v zápase o bronz, kde vstřelil do sítě Brazílie druhou branku. Pokud je pravda, že se o něj zajímá Manchester United, byl bych jako jeho fanoušek jen rád.

Arjen Robben – O něm se dá napsat jen jedno slovo – úžasný. Obrovská rychlost, se kterou ovládá míč, je neuvěřitelná. V každém zápase byl pro soupeře nebezpečný. Jen s defenzivní taktikou Argentiny si bohužel se svými spoluhráči nedokázal poradit.

Javier Mascherano – Musím se přiznat, že tohoto Argentince nemám vůbec rád. On ale odehrál výborný turnaj. Jako defenzivní záložník má výrazný podíl na minimu inkasovaných branek svého mužstva. A navíc hrál naprosto čistě. Jindy zákeřný hráč, dostal za celé mistrovství jen jednu žlutou kartu.

Toni Kroos – Výborný německý záložník, který ke skvělým přihrávkám a standardním situacím přidal i důležité branky. Zejména semifinále s Brazílií byl jeho zápas. Své spoluhráče ale zásoboval skvělou rozehrávkou i v ostatních zápasech.

Oscar – Jediný Brazilec, který úplně nezklamal. Měl to nesmírně těžké, protože před ním se většinou flákal Fred a za ním hořel Marcelo. Bylo na něm vidět, jak chce vše změnit. Kdyby se podobně snažili i ostatní Brazilci, nikdy pro ně nemohl být konec šampionátu tak trapný.

Thomas Muller – Pro mě nejlepší hráč celého brazilského turnaje. Pracovitý útočník, který nevypustí jediný souboj. Ke své pracovitosti přidává i důležité branky. Platný jak vepředu, tak v defenzivě při standardních situacích. Podobně by podle mě měl vypadat ideální a moderní útočník současné doby.

James Rodríguez – Velké překvapení. Skvělé výkony mladíka, které byl navíc schopen opakovat ve více zápasech. Žádná houpačka, ale vždy velmi dobrý výkon. Jeho gól do sítě Urugvaye jen korunoval jeho báječný turnaj.

Znáte tedy mojí ideální jedenáctku, jak si myslím, že by mohla vypadat. Protože ke každému šampionátu patří i zklamání, dovolím si napsat i sestavu největších propadlíků turnaje. Tentokrát už bez vysvětlování, ať si každý udělá obrázek sám:

Nejhorší jedenáctka mistrovství:

Casillas – Ramos, Luiz, Pepé, Marcelo – Hazard, Xavi, Gerrard, Olič – Drogba, Suarez

Do sestavy jsem zařazoval hráče, od kterých se něco očekávalo a oni to dle mě předvést nedokázali. Dokonce se k tomu ani nepřiblížili. Nemělo samozřejmě smysl sem psát hráče Iráku, Austrálie nebo Hondurasu. Od nich nikdo nic nečekal.

Na závěr si už jen dovolím napsat takových tradičních pár NEJ, jak jsem je viděl ze svého pohledu.

Nejlepší hráč – jak jsem psal výše – Thomas Muller

Nejlepší zápas – nedokáži se rozhodnout a proto volím tři – USA:Belgie, Alžírsko:Německo a Alžírsko:Korea. Samozřejmě by se daly určit ještě nějaké, ale zde vždy zářilo jen jedno mužstvo a druhé dělalo kompars (Německo:Brazílie a Holandsko:Španělsko)

Nejhorší zápas – mám zde dva zápasy – Nigérie:Írán a Argentina:Holandsko

Nejhezčí gól – pro mě jednoznačně James Rodríguez. Jeho branka v osmifinále proti Uruguay byla úžasná.

Největší překvapení – USA a Alžírsko. Zejména Afričané mě překvapili. Nikdo jiný nedokázal dělat budoucím šampionům takové problémy, jako oni.

Největší zklamání – Jihoamerické týmy (snad až na Kolumbii) a Messi. Asi to zní divně, když se dvě jejich mužstva dostala do bojů o medaile, ale mě se jejich fotbal nelíbil. Byla v něm spousta zdržování, polehávání a nejrůznějších provokací. A Messi? Pro mě zdaleka ne tak skvělý hráč, jak se pořád píše. Myslím si, že jeho celozápasové chození po hřišti by mu nikde jinde, než v Barceloně nemohlo projít.

Tak takhle jsem viděl mistrovství od své televizní obrazovky. K šampionátu se ještě naposledy vrátím zítra, kdy trochu podrobněji proberu osm čtvrtfinalistů. Kdo se se totiž na MS dostane do čtvrtfinále, už je úspěšný. A podle nich by se měly řídit budoucí fotbalové trendy. Proto přidám své postřehy.

Autor: Jakub Zeman | úterý 15.7.2014 18:05 | karma článku: 7,47 | přečteno: 356x
  • Další články autora

Jakub Zeman

Jak je možné, že Záruba neskončil?

Arogance. Sebestřednost. Nulová sebereflexe. Namyšlenost. To vše je hokejový komentátor České televize Robert Záruba v posledních letech. V pátek dopoledne ale překročil všechny hranice.

12.2.2022 v 17:28 | Karma: 36,01 | Přečteno: 1721x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Korupce z českého fotbalu nikdy nezmizí

Už je to nějaký čas, co byl zadržen Roman Berbr. Českými médii se okamžitě rozjela kampaň, podle které to byl jediný zlosyn v českém fotbalu a prý teď bude vše jen růžové. Nebylo před Berbrem, nebude ani po něm.

2.1.2021 v 16:11 | Karma: 30,59 | Přečteno: 787x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Výmluvy. To je český fotbal.

Poslední dobou se ve fotbale probírají dvě kauzy. Obvinění Berbra a zastavení ligy. Obě dvě „kauzy“ spojuje to samé. Jen samé výmluvy.

1.11.2020 v 12:58 | Karma: 21,95 | Přečteno: 433x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Proč tolik pláče kvůli správnému rozhodnutí?

Slavia včera nepostoupila do LM. Přišla tím o velké miliony a rozjel se velký slavistický a mediální lynč hlavního rozhodčího. Slovinec a celý jeho národ, to dokonce schytal i z evropského parlamentu.

1.10.2020 v 13:10 | Karma: 21,25 | Přečteno: 550x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Šlesingr a Hrušínský se projevili jako naprostí....

Koronavirus, který před pár dny ještě zesměšňoval každý, kdo uměl otevřít hubu, momentálně ochromuje celý svět. Za Čechy se jako naprostí jájínkové projevili především dva. Pan Šlesingr a pan Hrušínský.

12.3.2020 v 18:12 | Karma: 43,73 | Přečteno: 3392x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Absurdita blahobytu. Miliardy porcí jídla končí v koši, nejvíc plýtváme doma

5. května 2024

Premium Přestože existují potravinové banky, kam míří neprodané jídlo ze supermarketů a řada hotelů,...

Záchranka na maratonu ošetřila 52 běžců po kolapsu, do nemocnice museli čtyři

5. května 2024  13:30,  aktualizováno  16:58

Záchranáři na Pražském mezinárodním maratonu ošetřili 52 běžců, vesměs po kolapsu. Informovali o...

Čínský prezident přiletěl na návštěvu Francie. „Vítali“ ho naštvaní Tibeťané

5. května 2024  16:57

Do Paříže přiletěl čínský prezident Si Ťin-pching, který v pondělí zahájí dvoudenní státní návštěvu...

Al-Džazíra končí v Izraeli, rozhodla vláda. Televize se chce bránit

5. května 2024  13:28,  aktualizováno  16:20

Izraelská vláda v neděli jednomyslně schválila ukončení činnosti katarské televizní sítě Al-Džazíra...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1854x
Mladý člověk se svým názorem.

Seznam rubrik