Jak to bude v roce 2016?

Rok 2015 nám utekl jako voda. Jaký byl, je v podstatě jedno, protože už je to jen minulost a bilancování jsem si udělal ke konci toho minulého. Teď se spíš zaměřím na to, co čeká nebo nečeká v roce, který dnes odstarto

size="11pt"Jaký ten rok vlastně bude? Sám vím, že velmi těžký. Bude mě čekat boj o práci, protože mi v dubnu končí smlouva. Že to bude boj nesmírně těžký je jasné. Těžší o to víc, že se neustále opakuje a že opravdu člověk neví dne, kdy ho vyšoupnou. Naštěstí existuje dětský úsměv doma, který je pro mě vždy tou nejlepší odměnou, i když v loňském roce jsem už v prosinci mlel docela z posledního. Dnes mám za sebou čtrnáct dnů dovolené a cítím se příjemně odpočatý.

size="11pt"Čeká mě i životní jubileum v podobě čtyřicítky a současně i manželské jubileum v podobě deseti let. A také mě čeká zřejmě poslední půlrok v podobě aktivního fotbalisty. Hrát krajskou soutěž na nějaké úrovni je v tomto věku hodně náročné a podzim už mě hodně bolel. Držet krok s kluky o dvacet a více let mladšími, už začíná být nad mé síly. Přeci jen, nejsme všichni Jardové Jágrové....

size="11pt"Nicméně to jsou všechno věci, které mohu tak nějak ovlivnit. Pak nás čeká spousta věcí, které ovlivnit nemohu. Ty politické, kdy asi nikdo vůbec netuší, kam se vše bude ubírat. Myslím teď zejména Evropu a svět. Pak věci sportovní, na které se jako fanoušek moc těším. Zejména Euro ve Francii a Světový pohár v hokeji. A samozřejmě další stovky a tisíce věcí a událostí, které na každého člověka v běžném životě čekají.

size="11pt"Musím říct, že se na to moc těším. Jsem rád, že mohu své děti vychovávat v tomto světě a v této republice a pokusím se ten rok prožít tak, abych si 31. prosince 2016 mohl říct, že jsem žil na úrovni jako slušný člověk a že se mi něco podařilo. Většinou si takto na začátku roku nedávám žádná předsevzetí, ale dnes to změním. Chtěl bych každý den napsat jeden článek na svůj blog. Každý den o nějaké aktuální věci. Ať už politické, domácí, zahraniční nebo sportovní. Sám jsem zvědavý, zda vydržím. Byl bych velmi rád, protože to kromě jiného prospívá i pravopisu a slovní zásobě. A to potřebuji. Uvidím, zda si 31. prosince 2016 budu moci odškrtnout 365 napsaný článek v roce. Dnes začínám tímto očekáváním na právě načatý rok, zítra už na nějaké aktuální dění.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jakub Zeman | pátek 1.1.2016 20:46 | karma článku: 7,01 | přečteno: 279x