Jak dlouho ještě budeme číst pochvaly na vrahy Mašíny?

Už je toho opravdu moc. Tiše jsem doufal, že média jen krátce informují o smrti Ctirada Mašína a tím to skončí. Bohužel místo toho probíhá už několik dní neuvěřitelná mediální masáž o tom, jací tito dva vrazi byli hrdinové.

Vše vyvrcholilo, když nekompetentní ministr Vondra vyrazil na Ctirada Mašína do USA, aby mu předal státní vyznamenání. A já si pokládám jednu otázku. Od kdy náš stát vyznamenává několikanásobné vrahy? Když si uvědomíte, že jim vyznamenání neudělil ani Havel, tak jejich hrdniství asi opravdu nebylo tak velké, jak nám popisují oni, popřípadě některá média.

Ostatně co je hrdinského na tom, že zabijete bezbranného nebo dokonce svázaného člověka? Nezlobte se na mě pane Mašíne, ale pro mě nejste hrdina, ale jen obyčejný vrah. Nebo si snad někdo myslí, že podříznout člověka, i když to byl třeba policista, který je omámený a svázaný, je nějaké hrdinství? Nebo zabití obyčejného účetního je snad také hrdniství hodné udělení státního vyznamenání? Pokud jste byli opravdu takoví borci, tak jste měli spáchat atentát na prezidenta nebo tehdejšího ministra Čepičku. Jenže zřejmě až tak velcí hrdinové jste Mašínové zřejmě nebyli. Ale troufli jste si na svázaného člověka a účetního a tím jste si to děsně a statečně vyřídili s komunistickým režimem.

A kdo z normálních lidí věří tomu, že v Německu unikali dvaceti tisícům policistů a vojáků? Statečně kličkovali před střelbou a zběsile utíkali? Podobnou pohádku jsem viděl jen jednu. Jmenovala se Rambo a divím se, že něco podobného američané nenatočili také o Mašínech, když to byli podobní šikulové. Největší sranda je, jak své vraždění v republice vysvětlují. Prý chtěli do americké armády, aby pak  obsazené Československo osvobodili. Proto se ptám, proč jste to pánové Josefe a Ctirade neudělali?

Jediné, co jste dokázali, bylo házet na naší republiku neustále špínu v médiích a to hlavně po revoluci. Dokázali jste jen urážet zdejší lidi včetně obou prezidentů, kteří se vám uctivě neplazili u nohou za nějaké pochybné hrdinství. Vy pro mě žádní hrdninové nejste. Hrdinové pro mě jsou lidé, kteří žili zde v republice a nikdy nevstoupili do strany. Ti, kteří proti režimu bojovali a přitom zbaběle nezabíjeli a neutíkali. Utéct totiž umí každý. Kdo zdrhne není hrdina, ale jen zbabělec. Proč tedy Vondra raději nevyznamenává takové lidi?

A pokud se rozhodl ministr vyznamenat Mašíny, tak se ptám, zda bude jezdit na pohřeb každého emigranta po celém světě. Pane Vondro je přeci spousta těch, kteří odsud utekli a dokonce ani nemuseli zbaběle nikoho zabíjet. Jsem zvědavý, jestli stačíte všechny pohřby objezdit, když si tolik vážíte emigrantů.

Zkrátka si myslím, že Mašínové žádné vyznamenání dostávat neměli jednoduše proto, že se nejedná o žádné hrdiny. Bohužel se tak jedná o jedno z prvních selhání současného premiéra a o několikáté selhání ministra Vondry.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jakub Zeman | pondělí 29.8.2011 10:50 | karma článku: 28,29 | přečteno: 1203x