Hadamczik je ostudou českého hokeje

 Jak dlouho ještě hokejový svaz bude trpět tohoto netrenéra na lavičce národního týmu? Má nejlepší mužstvo včetně všech hvězd a dělá pořád jen ostudu.

 Na posledním šampionátu prohraje jeho mužstvo se Slováky, teď předvede neskutečnou ostudu s Ruskem. Ano ruský tým je hodně silný, ale v této jejich sestavě jsme je ve finále MS v roce 2010 porazili. Ale je pravda, že jsme v tu dobu měli pana trenéra Růžičku a ne tuto trenérskou karikaturu. A to měl „Růža“ k dispozici jmenovitě daleko horší mužstvo, než tento protekční „ trenér“, který v životě nic nevyhrál. A že už měl hodně možností....

Teď úplně slyším ty jeho zastánce. Prý má bronzové a stříbrné medaile. Upřímně, koho zajímá nějaký druhý nebo třetí v pořadí? Na MS v Bratislavě měl daleko nejlepší kádr ze všech účastníků. A výsledek? Po několika jeho přehmatech jen třetí místo. Teď má k dispozici úplně všechny hráče z NHL a výsledek? Trapná prohra s Finskem, které nemělo ani jednoho hokejistu z této slovutné soutěže a naprostá ostuda s Ruskem.

Hadamczik se k funkci dostal zřejmě nějakou protekcí. Nechápu, proč když už to nechtěl dělat Růžička, nenabídli tuto funkci někomu z respektovaných trenérů, kteří už něco dokázali. Lojza měl ať už v lize nebo repre vždy k ruce to nejlepší a dokázal uhrát maximálně bronz a stříbro. Ale v řečech je několikanásobným vítězem MS i olympiády.

Stačí si jen promítnou jeho nominaci. Pavelec, který svými výkony srazil Liberec tak hluboko, že nikdo netuší, zda se jim podaří vyhnout baráži. Nedvěd, který už na mezinárodní hokej nemá ani náhodou. Kindl s Polákem, kteří nestačí ani na průměrné extraligové hráče. A Hemský, který by byl možná skvělý na krasobruslení, ale rozhodně ne na kontaktní hokej. A tato jména se neustále opakují, i když opakovaně selhávají.

A proto Hadamczik nemá u hokejové reprezentace co pohledávat. I když upřímně je mi úplně fuk, jestli povede tým teď na MS a potom v Soči. Každopádně ho nechci vidět vést reprezentaci na domácím mistrovství. Doufám, že s ním a s jeho neustálími výmluvami dojde svazu trpělivost a k týmu přivedou nějakého skutečného odborníka.

Autor: Jakub Zeman | sobota 15.12.2012 20:40 | karma článku: 27,65 | přečteno: 2612x