Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Euro je jen další prohra Pelty a spol.

Pan Pelta a jeho spolupracovníci se rádi chlubí tím, jak kvalitně pracují a co všechno se jim daří. Nikde neslyšíme třeba nějakou sebereflexi. A myslím si, že se jí nedočkáme ani ohledně malého Eura, které v současné době Česká re

Rekord v návštěvnosti. Přiznám se, že jde o termín, který jsem začal nenávidět už před mistrovstvím světa v hokeji. Jakoby každému z funkcionářů bylo ukradené, jak šampionát dopadne po sportovní stránce. Hlavně abychom v návštěvnosti překonali ten ošklivý totalitní stát Bělorusko, kde si všechno beztak vymýšleli. Rekord se překonat podařilo, i když to bylo za cenu toho, že spousta lístků šla ve finále zadarmo do různých organizací a další hromada se rozdávala za korunu během probíhajících prvních třetin před halou.

Neutekl pomalu ani měsíc a Česká republika hostí další zajímavý sportovní podnik. Pro mě jako fotbalového fanouška ještě zajímavější. A od jeho začátku je tu opět hlavní cíl organizátorů a fotbalového svazu. Překonat rekord v návštěvnosti, který tentokrát drží Izrael. Neměl by být cílem domácího šampionátu především sportovní úspěch? U nás asi ne, protože jinak si nedovedu vysvětlit, proč je u mužstva trenér Dovalil, nebo proč všichni pohořeli při jednání ohledně nominace Matěje Vydry? Jak je možné, že Tottenham na šampionát pustí svou největší hvězdu a nějaký Watford nedovolí hrát hráči, který tam ani zdaleka neplní roli prvního útočníka?

Mám jediné vysvětlení. Všichni se soustředili na rekord v návštěvnosti a tyto „drobnosti“ okolo poněkud zanedbali. Těsně před vypuknutím šampionátu prohlásil pan Fousek, že patnáct z devatenácti zápasů je vyprodaných. Bomba, hodilo by se zvolat. Jenže pak začne mistrovství a vyprodaný není zdaleka ani zápas české reprezentace. O návštěvě na zápasy na Letné nebo v Olomouci, se dá s klidem hovořit, jako o ostudné. Proč server na nákup s lístky už týdny dopředu hlásil zápas Čechů a zápas Itálie se Švédskem jako vyprodaný? Protože borci ze svazu někde udělali chybu. Už dopředu se chvástali, jak to dobře nastavili a ztratili ostražitost. Situaci prostě podcenili.

Nechápu proč, ale je jasné, že doslova tisíce lístků šly různým partnerům svazu, sponzorům a samozřejmě hromada dalších známým. A tady je kámen úrazu. Pelta, Fousek a další zjevně podcenili význam malého Eura u těchto lidí. Nějak nedomysleli, že mezi těmito lidmi je spousta těch, kterým je fotbal úplně ukradený. Oni by nejspíš šli na dospělé Euro, protože tam je společensky dobré se ukázat. Ale tady? Prostě pro ně nezajímavé. Co na tom, že pod zadkem drží tisíce lístků, které by si fotbalový nadšenci rádi zaplatili. A tohle právě Pelta a spol. vůbec nedomysleli. Pro partnery mělo jít jen minimum lístků a zbytek měl být jednoznačně nabídnut do veřejného prodeje a ne obráceně, jako se to udělalo.

Sám mám lístek na oba olomoucké zápasy Anglie. Jako fotbalový fanoušek se těším, protože fotbal na stadionu je vždycky nejlepší a jako bonus jste ušetřeni někdy velmi trapných vystoupení komentátorů a jejich rádoby expertů. Zejména Vlášek, který dostal při Euru velký prostor, zatím opravdu perlí. Jen doufám, že na obou zápasech bude opravdu plnější hlediště, než bylo k vidění v Olomouci včera. A současně bych chtěl věřit, že se svaz konečně chytne za nos. I když, to bych už chtěl asi opravdu moc.

Autor: Jakub Zeman | pátek 19.6.2015 11:30 | karma článku: 34,14 | přečteno: 3898x
  • Další články autora

Jakub Zeman

Jak je možné, že Záruba neskončil?

Arogance. Sebestřednost. Nulová sebereflexe. Namyšlenost. To vše je hokejový komentátor České televize Robert Záruba v posledních letech. V pátek dopoledne ale překročil všechny hranice.

12.2.2022 v 17:28 | Karma: 36,01 | Přečteno: 1721x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Korupce z českého fotbalu nikdy nezmizí

Už je to nějaký čas, co byl zadržen Roman Berbr. Českými médii se okamžitě rozjela kampaň, podle které to byl jediný zlosyn v českém fotbalu a prý teď bude vše jen růžové. Nebylo před Berbrem, nebude ani po něm.

2.1.2021 v 16:11 | Karma: 30,59 | Přečteno: 787x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Výmluvy. To je český fotbal.

Poslední dobou se ve fotbale probírají dvě kauzy. Obvinění Berbra a zastavení ligy. Obě dvě „kauzy“ spojuje to samé. Jen samé výmluvy.

1.11.2020 v 12:58 | Karma: 21,95 | Přečteno: 433x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Proč tolik pláče kvůli správnému rozhodnutí?

Slavia včera nepostoupila do LM. Přišla tím o velké miliony a rozjel se velký slavistický a mediální lynč hlavního rozhodčího. Slovinec a celý jeho národ, to dokonce schytal i z evropského parlamentu.

1.10.2020 v 13:10 | Karma: 21,25 | Přečteno: 550x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Šlesingr a Hrušínský se projevili jako naprostí....

Koronavirus, který před pár dny ještě zesměšňoval každý, kdo uměl otevřít hubu, momentálně ochromuje celý svět. Za Čechy se jako naprostí jájínkové projevili především dva. Pan Šlesingr a pan Hrušínský.

12.3.2020 v 18:12 | Karma: 43,73 | Přečteno: 3392x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1854x
Mladý člověk se svým názorem.

Seznam rubrik