Dodrží tentokrát pan Paclík svá silná slova?

Od vypuknutí korupční aféry v podobě Křetínského kabely už uplynulo spoustu času. Od té doby jsou v médiích neustále prezentovány hodně silné výroky majitele Plzně pana Paclíka. Jsem zvědavý, zda svoje slova tentokrát dodrží, nebo vycouvá, jako v loňském roce.

Křetínský přinesl na Strahov kabelu s důkazným materiálem. Kromě něj a Pelty nikdo nevěděl a stále neví, co v kabele bylo. Jen média a pan Paclík mají jasno. Jde o strašně nespravedlivou akci proti Plzni. Sice nevím, jak to vydedukovali, ale od té doby do Křetínského a Sparty neustále vrtají a trefují se do něj. Pan Paclík pak v rozhovorech volí neskutečně tvrdá slova nejen na adresu majitele Sparty, ale i na celou Spartu a předsedu svazu Peltu.

Při tom Křetínský nikde o Plzni neřekl ani písmeno. Jen protestoval proti výkonu ve vzájemném zápase, kde rozhodčí Spartu prokazatelně poškodil. A majitel Sparty se nevyjadřuje ani proti útokům toho plzeňského. A i když Spartu fakt vůbec nemusím, tak za tohle si Křetínského vážím. Ukázal Paclíkovi, že je člověkem na úrovni a nemusí si vulgárním způsobem vyřizovat účty přes média. Že se lze chovat i jinak než jen vyhrožovat a urážet.

Pan Paclík používal hodně ostrá slova už loňský podzim a nedodržel je. Jistě nejsem sám, kdo si pamatuje jeho výkřiky, že pokud Pelta vyhraje volby na předsedu svazu, tak okamžitě prodá Plzeň a odchází z fotbalu. Hmmm zůstalo jen u siláckých řečí. Nevím, z čeho plynuly, ale zřejmě si byl po prosazení svého člověka do vedení rozhodčích a po večeři s prezidentem Bracelony příliš jistý sám sebou a vznášel se někde nad námi pozemskými bytostmi.

Jen pro úplnost, nejsem fanouškem ani Sparty a ani Plzně. Dokonce bych řekl, že oběma mužstvům v naší lize vyloženě nepřeji. V pohárech je to samozřejmě jinak a myslím si, že jen tato dvě mužstva jsou schopna nás reprezentovat v Evropě. Ostatní dělají jen trapný komparz v předkolech, což dokazují každoroční příklady Liberce, Jablonce, Mladé Boleslavi nebo před tím Ostravy. Tato  aféra se ovšem musí nějak rázně vyřešit a pokud to bude stát někoho místo v první lize, určitě kvůli tomu nad nimi nebudu brečet. A je jedno, jestli to odskáče Sparta, Plzeň nebo několik rozhodčích se svojí šéfkou.

Autor: Jakub Zeman | úterý 11.12.2012 7:02 | karma článku: 11,35 | přečteno: 911x