Dobré mužstvo, ale velice slabý trenér

Český hokejový tým vypadl v semifinále, kde nestačil na daleko lepší Švédy. To se nedá nic dělat, jde jen o sport. Já se zde chci pouze zamyslet, proč se nepodařilo obhájit zlaté medaile.

Od začátku k tomu byly nejlepší podmínky. Z NHL přijel téměř každý, kdo byl volný a měl nohy a ruce. Mužstvo jsme proto měli daleko lepší než v loňském roce. Problém ovšem byl na lavičce týmu. Lojza Hadamczik je prostě sotva poloviční trenér než Růžička. Ten s týmem, který kvalitativně zdaleka neměl na ten letošní, dosáhl fantastického úspěchu.

Hadamczik místo toho opět jen ukázal, že je trenérem, který prostě neumí nic velkého vyhrát. Nepovedlo se mu to v lize, na mistrovstvích světa ani na olympiádě. A že k tomu měl úplně fantastické podmínky. Šampionát se hrál téměř doma a podpora fanoušků byla nejen fantastická, ale místy až fanatická. Na rozdíl od Růžičky měl pro mě až nepochopitelnou podporu médií. Zejména dva novináři Sportu v osobách pana Horáka a Jadny se předháněli v tom aby trenérovi a jeho hvězdám co nejvíce podlézali.

Jaký rozdíl oproti minulému roku, kdy trenéra Růžičku i celý tým až nechutně kritizovali a podlézavě navštěvovali hráče, které Růžička nechtěl, aby za každou cenu vytáhli nějakou špínu. Ostatně od té doby, co Sport přešel po stejné vydavatelství jako Blesk se úroveň spousty článků dostala na jeho úroveň. Ano přiznávám, Hadamczika nemám rád, ale to jak likvidoval vše co mělo společného s Vladimírem Růžičkou bylo až úsměvné.

Většinou vyřadil hráče, které preferoval právě jeho předchůdce. Největší smůlu měl nejlepší střelec extraligy Martin Růžička, který byl vyřazen snad právě jen kvůli svému příjmení. To je samozřejmě nadsázka, ale vyřazení nejlepšího střelce extraligy si nedokážu nějak smysluplně odůvodnit. Zejména, když jede Hubáček, který se celý rok se svým týmem jen trápil.

Nakonec se dostalo i na Červenku, kterého nekompetentní trenér posadil na lavičku v polovině zápasu za stavu 1:1. Že šlo o nesmyslný krok, ukazuje výsledek bez Červenky, který skončil 1:4...Myslím si, že není třeba víc dodávat ke kompetentnosti tohoto rádoby odborníka. A klidně si můžou servilní novináři ze Sportu psát, jak Jágr údajně chválí Hadamczika....

Mužstvo jsme na letošním šampionátu měli určitě na zlato. Škoda jen, že trenérem byl odborník někde na úrovni mistrovství světa B....

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jakub Zeman | sobota 14.5.2011 6:44 | karma článku: 43,54 | přečteno: 16861x