Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Český mládežnický hokej je rok od roku bídnější

size="11pt"Přelom roku je tradičně věnován mistrovství světa dvacetiletých hokejistů. Letošek není výjimkou a bohužel není výjimkou ani výsledek a výkon českého týmu.

size="11pt"K přelomu roku pro mě už několik let patří nejen pohádky, ale i anglická liga a také světový šampionát mladých hokejistů. Sleduji to už několik let. Přiznám se, že ještě více se mi líbí, když se hraje v Kanadě, protože ty zápasy jsou v noci a je na ně klid. Navíc mají i daleko lepší atmosféru. Ale i letos jsem většinu českých zápasů viděl. Včetně toho posledního včera proti USA.

size="11pt"Bohužel musím konstatovat, že náš tým je už několik let naprosto nekonkurenceschopný. Samozřejmě, vždy porazíme nějaké ty slabší týmy, takže se vyhneme bojům o udržení. Ze silných soupeřů ale na nikoho nemáme a pravidelně končíme ve čtvrtfinále. Letos jsme měli neskutečnou kliku na los skupiny, protože být v té druhé s Dánskem a Švýcarskem, zřejmě jsme mířili do bojů o záchranu. Výkony na tomto mistrovství byly od začátku doslova bídné. S velkým problémem jsme porazili slabé Slováky a zoufalé Bělorusy. Ostatní soupeři už pro nás byli naprosto neřešitelným a nedostižitelným soustem.

size="11pt"Je ovšem potřeba se zamyslet, kde je skutečný problém? Co za ty roky dokázal pan Lener ve své funkci udělat a vymyslet, aby se s podobnými výsledky a hlavně výkony, něco provedlo? Po minulém mistrovství se vše hodilo na trenéra Přerosta. Letos jsou výkony, pod mediálně velmi tlačeným trenérem Petrem, ještě daleko horší. Trošku mi to připomíná fotbalovou reprezentaci. Pod Bílkem bylo všechno špatně, pod Vrbou jsou média ze všeho nadšena. Přitom úroveň hry je prakticky totožná. To samé platí pro reprezentační dvacítku.

size="11pt"Problémem jsou samozřejmě i osobnosti a individuální výkony. Podle draftu a mediální tlačenky by českými hvězdami a tahouny měli být Pastrňák a Zacha. Pastrňák je pro mě absolutně největším zklamáním z našeho celku. Loni se prosadil v NHL, ale zde své zápasy odehrál neuvěřitelně individualisticky a většinou nebyl na ledě absolutně vidět. Člověk začne i přemýšlet, jakou úroveň má ta slovutná NHL, když tam takový hráč uspěje. Zacha pro mě zklamáním není. Od něj jsem absolutně nic nečekal a dle mě jde o výborný marketing a neskutečnou tlačenku jeho otce, který má na média pro mě nepochopitelný vliv. Ta citují z jeho slov, případně opisují z jeho článků na osobních stránkách. Zacha byl mizerný už minulé mistrovství. Tam to ovšem s tatínkem hodili na Přerosta. A média i hokejoví činovníci jim to zbaštili. Přitom i z kabiny se ozývaly hlasy, že jeho přístup byl špatný.

size="11pt"Ostatně tento rodičovský vliv je jedním z největším problémů českého hokeje. Vypadá to, že rodiče o všem rozhodují, do všeho kecají a svaz skáče, jak oni pískají. Proč se raději Lener a spol. neseberou a nevyrazí se zeptat třeba do Finska, co s mládeží? To by ovšem museli přiznat, že někde udělali chybu a že vše úplně tak nezvládají, jak tvrdí. A to jim ego nedovolí. Proto budeme příští rok v Kanadě rádi, když se nějak proplácáme ze skupiny a ve čtvrtfinále jen budeme čekat kdo a kolik nám opět naloží.

size="11pt"Včerejší čtvrtfinále byla vysloveně ostuda. Bohužel podpořená i bídným a podlézavým komentářem dvojice Dusík-Antoš. Jejich výkon byl ostatně celé mistrovství takový nevalný, jakoby si člověk až začal myslet, že jsou tam na náklady hokejového svazu a že nesmí vůbec kritizovat. Snad se tedy do příštího šampionátu zlepší nejen oni, ale zejména mladíci. Jinak to bude opravdu zavánět bojem udržení. 

Autor: Jakub Zeman | neděle 3.1.2016 8:15 | karma článku: 21,22 | přečteno: 664x
  • Další články autora

Jakub Zeman

Jak je možné, že Záruba neskončil?

Arogance. Sebestřednost. Nulová sebereflexe. Namyšlenost. To vše je hokejový komentátor České televize Robert Záruba v posledních letech. V pátek dopoledne ale překročil všechny hranice.

12.2.2022 v 17:28 | Karma: 36,01 | Přečteno: 1721x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Korupce z českého fotbalu nikdy nezmizí

Už je to nějaký čas, co byl zadržen Roman Berbr. Českými médii se okamžitě rozjela kampaň, podle které to byl jediný zlosyn v českém fotbalu a prý teď bude vše jen růžové. Nebylo před Berbrem, nebude ani po něm.

2.1.2021 v 16:11 | Karma: 30,59 | Přečteno: 787x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Výmluvy. To je český fotbal.

Poslední dobou se ve fotbale probírají dvě kauzy. Obvinění Berbra a zastavení ligy. Obě dvě „kauzy“ spojuje to samé. Jen samé výmluvy.

1.11.2020 v 12:58 | Karma: 21,95 | Přečteno: 433x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Proč tolik pláče kvůli správnému rozhodnutí?

Slavia včera nepostoupila do LM. Přišla tím o velké miliony a rozjel se velký slavistický a mediální lynč hlavního rozhodčího. Slovinec a celý jeho národ, to dokonce schytal i z evropského parlamentu.

1.10.2020 v 13:10 | Karma: 21,25 | Přečteno: 550x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Šlesingr a Hrušínský se projevili jako naprostí....

Koronavirus, který před pár dny ještě zesměšňoval každý, kdo uměl otevřít hubu, momentálně ochromuje celý svět. Za Čechy se jako naprostí jájínkové projevili především dva. Pan Šlesingr a pan Hrušínský.

12.3.2020 v 18:12 | Karma: 43,73 | Přečteno: 3392x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1854x
Mladý člověk se svým názorem.

Seznam rubrik