Česká připodělanost snad nemá nikde hranice

Dnes večer hraje české národní mužstvo proti mistrům světa ze Španělska. Sousta oslovených rádoby odborníků, novinářů i fanoušků jsou předem připodělaný. Ptám se proč?

Je to neuvěřitelný, ale my jsme jako národ pořád před něčím podělaný. Narážím na dnešní fotbalový zápas ve Španělsku. Sám jsem velkým fotbalovým fanouškem a to co už týden čtu a slyším ze všech médií mě začíná docela štvát. Všude jen samé řeči kolik dostaneme gólů a že prý proti mistrům světa nemáme žádnou šanci.

Sakra proč bychom neměli mít šanci? Proč konečně média také nedají prostor pro názor pořádným odborníkům a ne jen hospodskému povaleči Vízkovi. Proč mi má něco o šancích vyprávět člověk, který byl jen jednou na mistrovství světa a tam nedokázal porazit ani Kuvajt….Podobně předem podělaný jsme snad jen my Češi. Ještě zbývá do zápasu třeba týden a my už tři nula prohráváme.

Podívejte se jen na nedávnou minulost. V anglickém FA Cupu přijel na Old Trafford tým z páté soutěže, což je něco jako náš krajský přebor. A myslíte, že přijeli už předem pokaděný strachy? Vůbec!! Zápas jsem viděl a musím říct, že už dlouho jsem nikoho neviděl tak dřít a bojovat. Ano oni prohráli, ale jen 1:0 a po boji. A to ještě dali v poslední minutě břevno..

A Češi? Máme hráče jako Rosický, Čech nebo Baroš a bojíme se Španělů jako nějaké děti. Proč už týden média informují jen pesimisticky? Kdybych nebyl nadšený fanda, tak se dnes večer snad ani nebudu dívat, když je všechno už předem ztracené. Tedy podle toho co čtu v novinách a slyším v rádiu a v televizi. Proč média nepíšou o tom, že Španělé jsou sice mistry světa, ale většinu zápasů vyhráli 1:0. To znamená jen těsně a kolikrát i se štěstí. Proč nenapíšou, že kromě posledních dvou zápasů jim na MS nestál za soupeře pořádný tým. Nebo si snad někdo myslí, že Švýcarsko, Chile nebo Paraguay  jsou lepší než české mužstvo?

Proč televize a tisk neinformují o tom, že Španělé v posledních dvou přátelských utkáních dostali čtyři branky. Dvakrát po sobě, takže nepůjde až o takovou náhodu. Proč se sakra nesnaží nalákat co nejvíce diváků a vzbudit co největší zájem o podobný zápas.

Jasně dnes večer půjde o hodě těžký zápas, ale porazit se dá i Španělsko, což zrovna na MS ukázali hodně průměrní Švýcaři. Proto si večer k té televizi sednu a budu fandit a přát si aby kluci uspěli. A současně i věřím, že při nadprůměrném výkonu uspět mohou. Je možné, že vše dopadne jinak, ale já si už předem nedám zápas s mistry světa zkazit nějakými opileckými řečmi Vízka a podobných rádoby expertů.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jakub Zeman | pátek 25.3.2011 16:00 | karma článku: 21,11 | přečteno: 2727x