Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pane Topolánku, je čas udělat pá pá!!!

    Nemožné se stalo realitou. Pokud někdo nevěřil uplácení a vydírání některých poslanců, pokud někdo nevěřil v existenci justiční mafie a pokud někdo nevěřil indiciím o stylu vládnutí ODS a jejich koaličních partnerů, musel po zveřejnění nahrávek s poslancem Moravou v hlavní roli uznat, že to pravda je!

    Ale rozeberme si vše postupně, pan Morava je jen třešniškou na modrém dortíčku. Začátek našeho příběhu je před volbami do PS PČR v roce 2006. Popisovat Kubiceho zprávu a oč v ní šlo je asi úplně zbytečné. Faktem zůstává, že byla zvratem ve volbách, kdy ovlivnila část voličů ve prospěch ODS. Nekonečná jednání o vládní koalici trvala 7 měsíců, vinu nelze přičítat ani jednotlivým politikům či stranám, ani volebnímu systému, za určitých podmínek může prostě k patové situaci dojít vždy, nepočítáme-li Mirkem Topolánkem obdivovaný bonus pro vítěze ve formě nadpoliviční většiny mandátů pro vítěze. Nyní se však dostáváme k meritu věci. Mnohaletí členové jedné sněmovní frakce náhle procitnou a zjistí, že program za který kandidovali a se kterým se dostali na hřejivá místečka poslanců, je v úplném rozporu s jejich přesvědčením a ze své mateřské strany odejdou. Jistě, nic není nemožné. Ovšem tím pádem měli odejít i z postů, které jim zajistila strana, kterou již nyní nezastupují. Pokud někdo mluvil o politické korupci, ve vztahu k těmto poslancům, byl zařazen mezi diktátory.

    Nastalo však jednání druhé, opět před volbami, tentokrát obecními a senátními, kdy byla zatčena bývalá úřednice ministerstva pro místní rozvoj. Samozřejmě bylo dostatečně zdůrazněno, že byla vysoce postavenou úřednicí za ministra Paroubka a Martínka. Po volbách byla všechna obvinění stažena a paní Jourová je dnes v sokromém sektoru, jako odbornice na fondy EU.

    Třetí jednání, již tradične volební, lze pozorovat v době volby prezidenta republiky. Kulky, úplatky a vyhrožování. Sliby věrnosti ze strany některých členů KDU-ČSL jako je poslanec Severa se pod tlakem slibu vyrovnání státu a církví hroutí jako domeček z karet. Nakonec bývalí spojenci pana Švejnara ve stoje tleskali Václavu Klausovi a mezi prvními mu třásli pravicí. Celé divadlo bylo opepřeno ministrem vnitra Langerem, který vyčítal s elegancí sobě vlastní svému kolegovi Bursíkovi, jeho neústupnost ve výběru kandidáta a náhlá změna v postoji poslance Snítilého, který zřejmě pod tlakem změnil názor, ač záznamy z kamer na Hradě záhadně zmizely.

    Kdo se prokousal tímto textem až sem, nemůže se již divit kause Morava a možná pochopí pravou tvář Mirka Topolánka a jeho kolegů. Jediným oč se zajímají jsou výlety, zábava, moc a peníze. Jak asi dopadne například naše zdravotnictví ve spárách těchto dravců? Jak se bude vyvíjet naše demokracie a svoboda slova pod vládou člověka, který nedokázal uznat chybu svoji a svých blízkých spolupracovníků? Je čas Vám to milý pane premiére osladit! Je čas k odchodu! Něděkujeme, není zač a odejděte!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jakub Metelka | pátek 12.9.2008 11:23 | karma článku: 30,54 | přečteno: 2124x
  • Další články autora

Jakub Metelka

Jak jsem sehnal sponzora pro TOP09!

Nadpis tohoto článku jsem pojal podobně jako název mnoha povídek Šimka a Grossmanna. Celkově by se celá událost mohla zdát i dobrým námětem k vtipné povídce. Bohužel děj jsem nevymyslel ani já a ani redaktoři MF Dnes, kteří nachytali některé politiky na hruškách.

26.9.2009 v 10:25 | Karma: 17,43 | Přečteno: 1074x | Ostatní

Jakub Metelka

Dneska vejce zítra kámen a s demokracií je rázem ámen!

Tak jako většina lidí v naší zemi chápu, že svoboda slova je základním kamenem demokracie. Svoboda jedince však začíná a končí svobodami jedince druhého. Kdyby tomu tak nebylo, zhroutil by se celý systém. Protesty, stávky, pochody, transparenty a dokonce i pískání jsou svobodným a aktivním vyjádřením názoru jednotlivce i skupiny lidí. Pokud však přerůstá protest v násilí vůči jednotlivci či skupině lidí, jedná se o porušení svobody slova a útok na základní principy demokracie a humanismu.

27.5.2009 v 21:40 | Karma: 24,24 | Přečteno: 1386x | Ostatní

Jakub Metelka

V CVVM jsou barvoslepí?

Velké nadšení zavládlo včera u milovníků vajec! CVVM prineslo přelomový výzkum veřejného mínění, ve kterém přisuzuje jasné vítězství ODS ve volbách do EP a to 33% ku 25,5% pro ČSSD. Tato čísla vyvolala v představitelích ODS vítězný tanec a pocit, že nicnedělání je správný směr.

26.5.2009 v 11:07 | Karma: 17,27 | Přečteno: 1310x | Ostatní

Jakub Metelka

Proč ODS prohraje další dvoje volby?

Rozhodl jsem se ekonomicky skomírající straně Mirka Topolánka ušetřit nějaké finanční prostředky, které by vynaložila po dalších prohraných volbách na analýzu neúspěchu. Po posledním výprasku od voličů se tímto problémem zabývalo několik učených analytiků, ale poučení pro vůdce ODS asi nebylo dostatečné.

25.5.2009 v 9:30 | Karma: 24,71 | Přečteno: 1650x | Ostatní

Jakub Metelka

Topolánkův vajíčkový tým.

Snad ani největší trumbera by nevěřil, že za vaječnou válkou nestojí politická konkurence ČSSD a Jiřího Paroubka. Vaječný smrad táhne z Jánského vršku, zatím ještě stále sídla extrémně zadlužené ODS, která se jej chystá prodat, aby přežila finančně další prohrané volby.

22.5.2009 v 23:05 | Karma: 31,19 | Přečteno: 3421x | Ostatní
  • Nejčtenější

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

Zubař si roky vymýšlel úkony a okradl pojišťovny o miliony. Dohodl si podmínku

24. května 2024  8:26

Stomatolog z Mostecka posílal několik let zdravotním pojišťovnám účty za zákroky, které však nikdy...

V Indii po výbuchu chemičky zahynulo devět lidí, zraněných jsou desítky

24. května 2024  8:01

Nejméně devět lidí zahynulo při výbuchu a požáru v chemické továrně v západní části Indie ve státě...

Na Mallorce se zřítila restaurace. Čtyři mrtví, dalších šestnáct lidí se zranilo

23. května 2024  22:48,  aktualizováno  24.5 7:59

Po pádu části budovy přímořské restaurace ve městě Palma na španělském ostrově Mallorca večer...

Policisté na univerzitě v Oxfordu zatkli 16 propalestinských demonstrantů

24. května 2024  6:39

Na německé Humboldtově univerzitě i britské Oxfordské univerzitě ve čtvrtek zasahovala policie...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1377x
Vystudoval Mendelovu zemědělskou a lesnickou univerzitu v Brně, Zahradnickou fakultu v Lednici na Moravě, obor vinohradnictví a vinařství, člen MO ČSSD Vyškov-město.

Seznam rubrik