Pondělní koronanews …

„ Tak nám zabili Ferdinanda „ …. Touto větou Jaroslav Hašek začíná poutavý román o období, které má mnoho shodných rysů s dnešními dny.

Česká vláda vyhlásila karanténu a život na ulicích by se měl téměř omezit. Obecně se domnívám, že jsou opatření vlády nutná a lidmi přijímaná bez větších výhrad. Země, přes kterou se během její historie dějiny mnohokrát převalily z jedné strany na druhou a zpět je zvyklá a nakonec si i s tímto virem určitě poradí s klidem a s trochou té Haškovo satiry a humoru.

Mnohem zajímavější je však sledovat, co se děje za našimi hranicemi.

Zatímco běžní lidé nemají jasno, co bude dál a jak se k této pro každého z nás nové situaci postavit, papež František vyhání virus v ulicích Říma modlitbami a svou výzvou kněžím, aby šli mezi nakažené se snaží doplnit uvolňující se lůžka v italských nemocnicích.

Muslimové zaskočení zprávou izraelského deníku Haaretz o blížícím se dokončení vakcíny v sionistických výzkumných institucích berou do rukou zbraně a s koronavirem si to jdou vyřídit jako obvykle ostrou municí.

Itálie se už vzdala jakékoliv naděje na pomoc ze strany evropských kamarádů, jejichž solidarita končí ve chvíli, kdy skončil celoevropský mejdan konzumu a začíná být vděčná Číně.

Německo si naplánovalo řešení koronavirové nákazy až po skončení druhého poločasu Bundesligy.

USA podplácí vědce z Berlína, aby lék prodali jen Američanům, protože by se na něm dalo skvěle vydělat.

Islámský stát doporučuje svým neohroženým bojovníkům padnout za svatou věc, ale raději ne v Evropě.

Hrdinný primátor Prahy pan Hřib, který se neohroženě postavil Rusku a z Jírovce udělal Němcova mezitím prosí vládu o pomoc.

Britský premiér Boris Johnson pojal nákazu jako velkou příležitost a v kasinu vsadil pár milionů Britů.

A co na to Čína? Čínský prezident  Si Tin Pching si pochvaluje, jaká to byla skvělá prověrka jejich dokonalého systému a Čína mezitím zdarma pomáhá postižené Evropě, která to bere jako úplnou samozřejmost.

No a EU ? Ústy předsedkyně Evropské komise Ursuly von der Leyenové jasně a stručně vysvětlila všem, kteří to ještě nepochopili, že o lidi v EU vůbec nejde, hlavně když zboží a peníze běhají tak, jak mají.

A k tomu všemu nás Milion chvilek pro demokracii po vzoru Ládi Hrušky učí šít milion roušek.

Tak takhle si tu při pondělku žijeme ………………..

Autor: Janda Jakub | pondělí 16.3.2020 13:08 | karma článku: 20,83 | přečteno: 482x
  • Další články autora

Janda Jakub

Pane Premiére , to jako vážně ?

16.2.2024 v 14:09 | Karma: 41,39