Komu není rady, tomu není pomoci

V posledním blogu jsem se snažil srozumitelně skrze  zastropování vysvětlit, že naše vláda je zcela nekompetentní. I tak se našlo v diskuzi spousta lidí, kteří jí obhajovali.

Právě pro ně to dnes vezmu velmi stručně. V dnešním tisku jsem zachytil zprávu, že inflace v Německu meziročně dosahuje téměř 10-ti %  a německá veřejnost se z toho hroutí. Proč, když v ČR atakuje 20% a nehroutí se nikdo? Protože Němci jsou již od školy vychováváni k finanční gramotnosti, což mimochodem vyžaduje aspoň elementární znalost matematiky. V rámci svých zálib i profesního života hodně cestuji a že se právě tato investice do vzdělání našich německých sousedů vyplácí jde vidět téměř všude.

Ale to jsem odbočil. Chtěl jsem tím jenom říct, že je vzdělání a vzdělání. Hitem českých rodičů je cpát svoje podprůměrné a líné děti na humanitní obory, hlavně daleko od matematiky, mohlo by se náhodou ukázat, že i střední škola by mohl být pro některé myslitele současnosti problém. A tak nám vzniká novodobá elita, která má chvála bohu už i svého humanitně orientovaného premiéra, a ten dělá chyby. Proč dělá chyby? A proč to jeho stoupenci nevidí? Protože jim stejně jako jemu chybí opravdové vzdělání…. Oni všichni něco umí, ale něco, co ve skutečnosti nikdo nepotřebuje. Tak zpátky k tématu …

Právě jsem dorazil do Chorvatska zazimovat náš letní dům. Mnohé diskutéry, kteří pod mými blogy šťavnatě komentují asi překvapí, že člověk, který píše o zastropování, může mít vůbec nějaký majetek. Tihle hrdinové diskuzí mají jasno: „Kdo se stará, ten má, tak proč by myslel na ostatní. „ A v tom je právě vaše malost. Já jsem tak bohatý, že se Vám o tom ani nezdá a právě proto se starám o problémy těch, kteří na to nemají. To už tak prostě bývá, že jen ten, co něco má se má o co rozdělit a když ještě ke všemu to bohatství vytvořil vlastní prací, chápe úplně každého, kdo mu při té cestě jakkoliv pomohl a snaží se mu to nějak vrátit. V mém případě je to mimo jiné psaním ve prospěch těch, kteří už víc dělat nemohou. Stejně nevychází a zastání nemají.

Vy všichni, kteří odmítáte vidět problémy i jejich očima jste ryzí ukázkou pokrytectví. Bez těch úplně nejobyčejnějších lidí, kteří na současnou situaci nejvíce doplácejí a nemají východisko by nebyl úspěch ani jednoho z vás, ale vy jimi pohrdáte.

Ale zpátky k tomu Chorvatsku. Otevřel jsem obálku od místního ČEZu, jmenuje se HEPA a co nevidím? V době kdy naše vláda slavně stropuje elektřinu na 6,05 Kč za kWh, aby pár dní po volbách zjistila, že na to nemá, a tak vymýšlí různé podmínky, já mám tady, coby cizinec, tedy ten s tou nejhorší sazbou elektřinu za 2,695 Kč za kWh. Tak kde je ta celoevropská energetická krize, kvůli které máme my v Čechách mrznout, být potmě a ještě na to být hrdí?

Proto jsem byl již podruhé na Václaváku a světe div se, jsem vzdělaný, úspěšný a bohatý a k Rusku nevzhlížím a bylo nás tam takových dost.. Proto píšu, co píšu a proto si stojím za tím, že naše vláda je zcela nekompetentní, protože obětuje naší společnost svým iluzorním ideím, ale skutečný život se žije úplně jinak.

A teď mi prosím pod můj blog zase vy rádoby chytří blábolilové začněte psát svá moudra. Hlavně se nezapomeňte zastávat toho našeho společného eráru na úkor vlastních úspor….  vy kteří byste hrdě obětovali své domácí rozpočty, abyste zachránili ten státní, on se Vám za to odmění např. novými F35 , ty vás rozhodně zahřejí.

Autor: Janda Jakub | pátek 30.9.2022 0:06 | karma článku: 38,70 | přečteno: 1221x
  • Další články autora

Janda Jakub

Pane Premiére , to jako vážně ?

16.2.2024 v 14:09 | Karma: 41,39