Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vyproštění zhrouceného já ze spárů života

Jako sebevrah bych měl uvažovat o způsobu, jakým to provedu.

stejně jako vrazi a jejich způsob hry na schovávanou s policií, při které ukryjí mrtvolu své oběti třeba do odpadkového koše na hlavním nádraží a naivně doufají, že na jejich zločin nikdo nepřijde, fascinují mě sebevrazi tím, jak chtějí svůj život ukončit, respektive jak se pokoušejí svoji duši vymámit z rukou života, který je leckdy drsný až nesnesitelný. obdivuji člověka, který najde odvahu svůj život ukončit. já bych to nedokázal, ať už proto, že jsem srab, nebo kvůli mým bližním. mám úctu a respekt k člověku, který nemá žádné bližní a uvědomí si, že jeho život je vlastně jenom čekáním na smrt. dříve než se takový člověk rozhodne zemřít, měl by mít jasno v tom, jak tento akt provede. je totiž krajně nežádoucí, aby kvůli jeho sebevraždě trpěli jiní lidé.

suiciderem se lze stát několika způsoby, včetně harakiri, sepuky nebo jakýho čerta a dalších orientálně-fanatických obřadů, které netrvají ani vteřinu a je klid. průměrný český sebevrah ale orientálcům nerozumí, a tak mu nezbývá než využít toho, co viděl v televizi. podle televize, zpráv a naučných dokumentů, které nám byly promítány v suplovaných hodinách na gymnáziu, lze harakiri na český způsob provést v několika variantách:

1. skočte pod vlak

jednoduché a když se dobře trefíte, tak i bezbolestné. rychlík Praha - Budějice jedoucí rychlostí 120km/h a vážící pár stovek tun je protivníkem, se kterým si není radno pohrávat. úskalí této dostupné a jednoduché možnosti je v tom, že se sebevražda nemusí povést. vlak Vám nakonec přejede jenom nohy a Vy tím pádem doživotně ztratíte možnost spáchat sebevraždu jinak, než pomocí léků, protože nebudete moct dojít na most, ani skočit pod vlak podruhé. obecně moc tento způsob neuznávám, nelíbí se mi totiž, že sebevrah si v klidu odejde z tohoto světa, za ním třeba strojvedoucí, který chudák kaskadéra přejel a pod jehož vlakem došel blázen k nirváně, cestující ve vlaku, jehož okna postříkala krev a těmi otevřenými potřísnila uvnitř půlku vagónu a podobně. sebevražda, kvůli které budou mít újmu i lidé, kteří jenom jeli do práce.

2. skočte z mostu

a zase si zaskáčeme. třeba Nuselský most, jak profláknuté... co den, to sebevrah. konkrétně na Nuselském mostě tedy vidím možnost toho, že nebudu skákat sám, že tam bude někdo, kdo dostal včera u piva stejnej nápad a že se s ním dám do řeči a v nebi si pak vyměníme zážitky a nějaký hokejový kartičky. hloupé je ovšem to, že mosty bývají frekventovanými místy, navíc zabezpečenými právě proti takovým, jako jste třeba Vy, sebevrah. než stačíte přelézt plot a podívat se, kam vlastně skáčete, už máte za zády policisty, hasiče, záchranáře a psychiatra, kterej zařve "neskákej vole, seš magor?" a Vy si to hnedle rozmyslíte. to pak není žádná hra a já bych hned složil karty. navíc, pokud Vás nějaký ten promovaný psycholog a psychiatr v jedné osobě nepřemluví, bude mít sebevraždu v přímém přenosu, barevně a řádně ozvučenou. a to není pěkný pohled. určitě bude tma, takže můžete s klidem někomu skočit na záda, nebo matce do kočárku. prostě riskujete, že kromě Vaší fyzické újmy se ještě někomu dostane pořádného psychického šoku. jediné plus vidím v tom, že sebevražda skokem z třeba padesátimetrového mostu bývá zpravidla úspěšná.

3. skočte z výškové budovy

v českých poměrech třeba osmipatrový činžák. uplně stejná situace jako s mostem, jenom po cestě na střechu se budete muset vymluvit, že třeba máte rád holuby nebo že si chcete vyfotit panorama. s foťákem kolem krku tedy vylezte na střechu a podívejte se dolů. začnou se sbíhat lidé, kteří křičí "ne, nech toho, nefoť z takové výšky"... vedle na pískovišti se ozve "a dyť foť vole, aspoň bude ňáká hustá prča".. nakonec Vás rozbrečí, a to už Vás drží hasič, kterej vyběh těch osm pater a k Vaší plné spokojenosti Vám zachránil život. jak milé. skokem z výškové budovy se připravíte o život určitě, v tom problém nevidím.

4. střelte se

vlastníte li zbraň, proč chodit na most? smrt máte doma v šuplíku. vezměte Vaší Smisenvesonku a tlakem prstu na spoušť vypusťte džina. jak prosté. hlaveň namiřte na sebe, nejlépe na čelo, na spánkovou kost, nebo si hlavěň strčte do pusy, protože třeba na čele by mohla sklouznout a sebevražedný pokus by se nepovedl, nebo v horším případě byste skončili jako doživotně přebalované děcko. sebevražda opravdu jednoduchá, nicméně nechtěl bych být kriminalistou, který poprvé pohlédne na Vaše prostřelené tělo. krev bude po celém bytě, kousky hlavy a mozku budou i v koupelně, a to i za zavřenými dveřmi. pokud máte žaludek na takové věci, lze toto ještě umocnit tím, že si naplníte pusu vodou tak, aby byly nafouknuté tváře. pak bude krev i u sousedů. efektivní a značně efektní, pokud umíte zacházet se zbraní.

5. podřežte si žíly

efektní divadlo pro otrlé, záplava krve, křik, smrt... tohle přece dnešní divák chce. navíc má tato varianta nespornou výhodu v tom, že když se podřežete, máte ještě několik málo okamžiků života před sebou. můžete si tedy perforovat žíly a vyběhnout třeba na náměstí a nadšeně objímat kolemjdoucí, nebo se podřezat na ruském kole a v klidu si vychutnat závěr jízdy. bezva způsob, nikdo kolem Vás zaručeně neutrpí žádnou újmu a Vy si v klidu odejdete z tohoto světa. úspěšnost je stoprocentní.

6. sežerte prášky

občas neuškodí malý dopink, takže otevřete vaší domácí lékárničku, kam schováváte léky, které nespotřebujete a vysypte všecko do misky. misku pak do sebe vyklopte, zapijde to třeba pivem a hned Vám bude hej. dejte pozor, ať to nejsou jenom nějaký vitamíny, nebo nedejbože placebo. taky byste mohli na smrt čekat věčnost. zavřete oči a vychutnávejte tu atmosféru. přichází smrt. akorát je to trochu nuda, protože sedíte na židli a nic se neděje. úspěšnost nebývá vysoká, většinou stačí přispěchat lékař, který Vám stihne strčit prst do krku, abyste vše v čas vyzvraceli. nedoporučuji. hrozí Vám blázinec, a to je horší než smrt.

7. absolutní sebevražda

toto je poslední možnost, jevící se jako nejlepší. pro někoho, kdo chce ještě než umře zažít pořádný vzrůšo a hlavně ho způsobit ostatním, ať provede tohle. důležité je zachovat sled událostí tak, aby vše fungovalo:

spolykejte hrst prášků máte nějakej čas, než začnou působit. vyběhněte na střechu paneláku, kde si podřežte žíly a omámeni prášky vesele pokropte děti dole na pískovišti. střelte se do hlavy tak, abyste spadli ze střechy kde stojíte. absolutní sebevražda.  pravděpodobnost úspěchu velmi velmi vysoká, navíc koroner si na Vás procvičí látku a děti si začínají brát vzor z filmu Blade.

hodně štěstí, a buďte humání.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: jakub dvořák | čtvrtek 24.4.2008 13:10 | karma článku: 12,69 | přečteno: 1077x
  • Další články autora

jakub dvořák

Křesťanství v ČR nechceme

Protože když nechceme islám, neměli bychom zapomínat na vlastní minulost. Žejo, komunisti a inkvizitoři?

16.1.2015 v 21:12 | Karma: 16,69 | Přečteno: 2222x | Diskuse| Ostatní

jakub dvořák

Zvýšení DPH Čechy na nákupy do ciziny nevyhnalo, tvrdí Kalousek

Kdo touží po hluboké ekonomické úvaze, tak to ani neotvírejte. Pouze mne zaujal jeden příspěvek...

11.7.2012 v 8:32 | Karma: 10,15 | Přečteno: 1221x | Diskuse| Ostatní

jakub dvořák

Necháme se terorizovat??

Nesmyslné ekologické daně, ekoterorismus a papalášství nenažraných, sobeckých primitivů mě už dlouho štve, ale tohle je už na pováženou.

9.5.2011 v 8:10 | Karma: 35,92 | Přečteno: 2496x | Diskuse| Ostatní

jakub dvořák

Jedinej, kdo šlápnul pořádně vedle, je idnes.cz

Jak si vůbec můžete dovolit házet vinu na někoho jinýho? Laskavě si přečtěte, co jste poslední dny psali, a uvědomte si, na základě čeho jste sesmolili takový kraviny.

22.4.2011 v 8:30 | Karma: 30,84 | Přečteno: 2831x | Diskuse| Ostatní

jakub dvořák

6A6 6666

Exkluzivní registrační značka, nebo jenom rudá závist, bledá tváři? Byl snad někdo znevýhodněn, když tuhle značku dostal synáček úřednice? O co byl připraven? Jakou přidanou hodnotu má "pěkná" kombinace čísel?

19.4.2011 v 8:30 | Karma: 17,43 | Přečteno: 2398x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

Na Mallorce se zřítila restaurace. Čtyři mrtví, dalších šestnáct lidí se zranilo

23. května 2024  22:48,  aktualizováno  24.5 6:45

Po pádu části budovy přímořské restaurace ve městě Palma na španělském ostrově Mallorca večer...

Policisté na univerzitě v Oxfordu zatkli 16 propalestinských demonstrantů

24. května 2024  6:39

Na německé Humboldtově univerzitě i britské Oxfordské univerzitě ve čtvrtek zasahovala policie...

Námořní drony Sea Baby nesou i raketomety. Ukrajina je poprvé použila v prosinci

24. května 2024  6:33

Sledujeme online Šéf ukrajinské tajné služby SBU Vasyl Maljuk uvedl, že Ukrajinci vybavili námořní drony Sea Baby...

Sezona hurikánů bude v USA dosud nejhorší. Meteorologové čekají dvakrát více bouří

24. května 2024  6:23

Americký Národní úřad pro oceán a atmosféru (NOAA) přišel se svou dosud nejhorší květnovou...

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...

  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3113x
jsem svobodný člověk. chci říkat, že svoboda je důležitá, avšak né na úkor svobody někoho jiného.