Socialisté sestřelili volby

ČSSD nepřemýšlí, ale koná! Jako slogan na billboardy by to nebylo špatné, co myslíte? Ovšem realita je bohužel o poznání horší. ČSSD sestřelila Vládu České republiky! ČSSD sestřelila předsednictví České republiky v Radě EU! ČSSD sestřelila volby! Co sestřelí příště? Pravděpodobně státní rozpočet a s tím i celou Českou republiku a nás její obyvatele společně s ní!

Lídr socialistů Jiří Paroubek se pravděpodobně nebojí ničeho, spojil by se s marťany, ve vítězství jiné strany ve volbách vidí hned únor 1948 a tak bych mohl pokračovat ještě dlouhou dobu. Skutečným neštěstím ovšem je, že socialisté svým posledním krokem nepodpořit rozpuštění poslanecké sněmovny, překročili veškeré únosné meze a pohřbili všechnu politickou kulturu, která této zemi ještě zbyla. Socialisté nám vyslali jasný vzkaz - nedodržujeme politické dohody, neohlížíme se na nikoho a na nic, jde nám pouze o náš vlastní prospěch. Česká strana sociálně demokratická se tímto aktivistickým krokem jednoznačně stává stranou antisystémovou. Tj. stranou, která český politický systém neutváří, ale ba naopak jej destruuje.

Nemohu jinak, ale musím zdůraznit, že za celou touto situací od začátku stojí ČSSD a její předseda Jiří Paroubek. Nejprve neunesl, že nemůže být lídrem Evropské unie a vládě ODS se v jejím předsednictví daří. Podobně tomu bylo i v boji vlády proti finanční krizi. Nicméně ČSSD v této době nejenom že ztrácela volební preference, ale ona i ztratila nervy a vládu sestřelila. Na tento bezprecedentní krok v celé historii Evropské unie navázala dnes nejhorším možným způsobem, sestřelila demokratické volby. Volby, které nás mohly vyvést ze současného politického marasmu naší republiky. Volby, které by znovu rozdaly karty v poslanecké sněmovně, a určili směr budoucího vývoje České republiky a bývaly by nám také pomohly snáze překonat potíže spojené s finanční krizí.

Na závěr bych ještě zmínil tiskovou zprávu ČSSD, ve které najdete toto: "ČSSD nejde o moc, premiérskou anebo ministerské funkce či vlastní prospěch. Jde nám o občany ČR." V souvislosti s tímto prohlášením mě napadá pouze jedno anglické slovo "bullshit" (hovadina). Ač krátké a vulgární, tak dle mého soudu zcela výstižné.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jakub Čermák | úterý 15.9.2009 14:30 | karma článku: 33,51 | přečteno: 1555x
  • Další články autora

Jakub Čermák

Plzeň očima cizince

22.4.2015 v 12:30 | Karma: 11,47

Jakub Čermák

Všichni Paroubkovi muži

20.4.2010 v 10:00 | Karma: 36,83