Pravá tvář pana Paroubka

Tak k nám konečně prosakují informace o tom, co si pan Paroubek skutečně myslí. Na stranické půdě hovoří tak, pro veřejnost zase onak. Asi ho nemůžeme titulovat národním lhářem, ale jako herec by se v národním uživit mohl.

www.czsk.net/svet/index.html

Předseda ČSSD si připravil písemnou zprávu pro zasedání Ústředního výkonného výboru ČSSD. K jeho smůle ji už mají snad všechny české redakce. Paroubek píše: „Dopady vládní reformy nemusí být nakonec pro velkou část populace natolik drastické, aby se s nimi nedokázala v rámci svých rodinných rozpočtů relativně uspokojivě vyrovnat.“ To jsou slova určená pouze pro uši těch, kteří mají členský průkaz ČSSD. Zatímco při veřejném projednávání reformy v Poslanecké sněmovně pan Paroubek představil své socialistické vize a dodal: „Na rozdíl od vládních návrhů by se tak občané ve své drtivé většině nemuseli zejména v letech 2008 a 2009 obávat poklesu reálné průměrné mzdy, tedy jinak řečeno, nemuseli by se obávat poklesu své životní úrovně. K ničemu jinému ostatně takzvaná vládní reforma veřejných financí nesměřuje. A tento pokles se bude týkat širokých vrstev občanů.“ A jak tomu máme rozumět? Socialisté straší voliče (zasvěcený socialista by asi tento termín nahradil slovem stádo) tím, jak na tom budou s pravicí hůř než s levicovou rozdavačností. Naopak mezi sobě rovnými (tedy členy ÚVV ČSSD) věci nazývají pravými jmény: s dopady reformy se rodiny uspokojivě vyrovnají, a proto je potřeba tvrdou rétorikou reformu kritizovat, kritizovat a kritizovat. Vždyť stokrát opakovaná nepravda se v mediálním světě pravdou stává.

Reakce pana Ratha pro MF Dnes je oslnivá: „‘Možná tu zprávu předseda připravoval z více analýz a nějaká taková věta tam unikla,‘ míní Rath. A dodává, že reforma je velice tvrdá.“ Pan poslanec opět potvrdil, že je bystrý žák. Ihned teorii převedl do praxe. Socialisté si tedy rozdají nové scénáře a začnou se stylizovat do svých rolí. Ať už bude jejich um jakýkoliv, Českého lva za hlavní herecký výkon si nepochybně zaslouží pan Paroubek.

Závěrem musím dodat, že reforma se samozřejmě ČSSD do krámu náramně hodí. Mají nejen co kritizovat a na čem se profilovat, ale především černou práci v podobě částečného ozdravění veřejných financí odvede někdo jiný. Až bude ten správný čas, chopí se opět moci a budou mít zase z čeho rozdávat.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Jakob | pondělí 22.10.2007 9:23 | karma článku: 27,28 | přečteno: 2212x
  • Další články autora

Jan Jakob

Stát nehodlá dostát svým závazkům

31.1.2014 v 10:23 | Karma: 27,91

Jan Jakob

I ty si můžeš koupit svůj článek

14.11.2013 v 11:42 | Karma: 30,09

Jan Jakob

Rozvoji obcí brání levicová ODS

10.9.2011 v 15:40 | Karma: 19,27