Dejte pokoj s volební kampaní

Volební kampaň sotva začala a já jsem z ní už unavená. Z billboardů, z novin, z televizních obrazovek, z internetu a bůhví odkud ještě se na nás strojeně usmívají zástupci všech možných stran, a slibují. Slibují to, co sami vědí, že v případě volebního úspěchu stejně nesplní.

Říká se „kdo nejde k volbám, ať si pak nestěžuje,“ já se touto větou řídila a budu se jí řídit i dál. Jenomže si zatím nemohu vybrat.

Rudé v žádném případě, ti jsou pro mě nepřijatelní, jsou to stále ti samí, kteří zde vládli za totality, a z toho, co občas úmyslně či mimoděk vypustí z úst vyplývá, že jejich smýšlení se prakticky vůbec nezměnilo.

Oranžové také ne, sotva se dostali ke kousku moci prostřednictvím senátu, tak předvádějí něco jako líbivou hru na Jánošíky, která naší zemi vůbec neprospívá.

Modré ptáky? Pravice je mi bližší a už jsem je párkrát volila, ale v poslední době svou vnitřní rozhádaností pokazili vše, co se pokazit dalo. Nevěřím, že se dokáží rychle zkonsolidovat.

„Ťopku nula devítku?“ Ano, ta by mi byla asi nejbližší, ale pan Kalousek mi tam opravdu dost vadí.

„Dvě vé,“ skombinované s Okamurou? Děkuji, opravdu nechci, důvody snad ani netřeba rozvádět.

Lidovce nebo zelené také ne. Vypadli z parlamentu a teď se do něj snaží vrátit lísavými líbivými řečmi.

Zemanovce? Myšlenkově jsou dost podobní oranžovým, jen o něco starší. Myslím, že do domova důchodců mám přece jen ještě daleko.

Stranu paní Bobošíkové? To bych se musela zbláznit, populizmus říznutý extremizmem s příklonem k prezidentovi „amnestérovi“ opravdu nemusím.

Pana Babiše a jeho hochy? Pravděpodobně všichni víte, co se značnou měrou podílelo na tom, že je naše republika silně nesoběstačná v zemědělské, zejména živočišné produkci. Zde postup do sněmovny opravdu nepodpořím.

Určitě jsem na někoho zapomněla, ale to asi není důležité. Až přijde čas voleb, tak budu muset pomyslně zavřít obě oči a vybrat jedny z nich, ty, kteří mi vadí nejmíň. Tuším, ale neprozradím. Jenže ono mi to nebude nic platné, stejně zde s ústavní většinou zvítězí oranžoví s rudými a nastanou těžké časy.

PS: Omlouvám se, že uzavírám diskusi, ale další volební kampaň si opravdu odpustím.

Autor: Irena Mikešová | pátek 13.9.2013 14:31 | karma článku: 9,55 | přečteno: 299x
  • Další články autora

Irena Mikešová

Zážitek z pražského Sherwoodu

30.5.2024 v 11:03 | Karma: 32,12

Irena Mikešová

Zámky zamilovaných

18.5.2024 v 15:04 | Karma: 10,20

Irena Mikešová

Chtěla bych vyhrát!

9.5.2024 v 12:05 | Karma: 7,99

Irena Mikešová

Dávejte pozor, ženská!

4.5.2024 v 18:22 | Karma: 26,80