Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jarno3

30. 11. 2011 9:01
Komentář k ódě na Kalouska

Tolik demagogie jako v tomto blogu jsem už dlouho nečetl. Možná autorce imponuje  "chlapáckost" pana Kalouska, když se s gorilami za zády "neohroženě" postavil rozlícenému odborářskému davu se zjevným cílem provokovat, či jeho fyzické umravňování bezvýznamného pouličního křiklouna.Pro mně je toto chování jen důkazem arogance pana Kalouska a jeho opilosti mocí ( nebo možná i něčím jiným). Rád věřím, že práce páně Kalouskova je ceněna "jinde". Zejména zahraničním kapitálem a bankami. My doma na jeho "práci do budoucna"  pohlížíme oprávněně jako na katastrofu, protože pro drtivou většinu národa to znamená propad do bídy. Jako soudný člověk i já chápu, že státní kasa není bezedná, ale nechápu, že vláda nečiní žádné kroky k nápravě a hlavně postihu těch, co její prázdnotu zapříčinili. Viz Kočárníkovo vytunelování důchodového fondu na sanaci bank pro jejich vlastní špatné úvěry. Atd, atd.

0 0
možnosti

jarno3

30. 11. 2011 9:24
Re: Komentář k ódě na Kalouska

Namísto stanovení mantinelů pro bankovní sektor, sjednocení podmínek pro podnikání pro tuzemské i zahraniční investory, jsme svědky lichvářských úroků, absurdních poplatků nebo daňových prázdnin pro zahraniční kapitál. Nechápu rovněž, co autorku vede k představě, že "stát šlape jako hodinky". Zřejmě ještě nikdy nečetla o daňových únicích, klasických českých tunelech, všemožné ohýbání práva ve prospěch majetných.Naivní představa autorky, že ve státě " každý dospělý a příčetný nese svůj díl odpovědnosti" bere jejím vlastním konstatováním za své hned v dalším odstavci. Nejen Kalousek, ale žádný politik či bankéř za své činy žádnou odpovědnost NENESE. Tento bič dopadá vždy jen na lid obecný. Rád věřím, že Kalousek i perem autorky vzkazuje lidem, že mají držet hubu a krok. Jen mně udivuje, že se ještě najde někdo, kdo baští tuto lacinou směsici  strašení, propagandy a arogance. A  dokonce nabádat ostatní, aby tomu věřili.

0 0
možnosti

petrph

30. 11. 2011 7:41
to je ale velice ,velice alibistické

Pak se ale ptejme, proč - pokud si toto pan Kalousek myslí, tak proč tak nekoná. Proč tedy rovnou neřekne-primární je rodina jako jednotka, až sekundární je stát. Takže dejme tomu -napřed se postarejte o sebe v rodině navzájem a teprve až z toho co vám zbude (pokud něco zbude) zaplaťte státu nějaké daně.  Reálně je to přece naopak - občan musí napřed ze svého příjmu zaplatit všemožné daně, dostane "na ruku" už jen ten zbytek a jen z toho by se měl postarat i třeba o své bližní v rodině co jsou v nouzi.Jenomže, i z toho co na ně vydá si stát vybírá krvavou daň ve formě DPH, spotřebních daní, nařízených poplatků u doktora, atd, atd..

0 0
možnosti