Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Babišova vláda pokračuje.

Je ráno, ptáci se ozývají a do pokoje fouká chladnější vzduch. Přichází nový letní den. Před chvílí skončil přenos z Poslanecké sněmovny, který jsem celou noc sledovala.

Kvalitní život pro všechny generace.

Abychom ustáli všechny problémy, zejména ty v sociální a zdravotní sféře, je třeba se pustit do reformy sociální sféry. Co to znamená? Je to o volbách každého člověka ve sféře partnerského soužití a o úspěšném budování rodinného života, v kterém se pohybují nejmladší a nejstarší generace, které si vyžadují nejen péči jeden o druhého, ale také mezigenerační  schopnost soužití. Tento požadavek se větví do mnoha dalších odvětví, v kterých se realizují muži a ženy, na jejichž bedrech leží celá ta tíha zajištění rodinné domácnosti. Je to o trhu práce, který by měl fungovat v celé zemi, i v těch odlehlejších oblastech od velkých měst, je to fungování služeb, které stát a obce jako zřizovatelé má za úkol zajišťovat, jako jsou zařízení pro děti (školky a školy), zdravotnictví a zajištění péče o nemocné nebo dožívající jejichž opatrování nemohou zvládat laici (tím je rozuměno rodinní příslušníci), kteří zajišťují základní rodinný příjem. Je to také o bytové politice. Hodně se toho naplánovalo o startovacích bytech pro mladé, kteří zakládají rodiny a na jejichž bedrech leží nejen péče o děti a zajištění dostatečného příjmu na splácení hypoték a jiných položek, aby zajistili slušný standard pro rodiny, do nichž se počítají i stárnoucí generace, pobírající důchody, jejichž výše by měla pokrýt náklady na bydlení, pokud tato generace žije samostatně a je v takovém zdravotním stavu, že se dokáže do určitého věku sama o sebe postarat. Volá se po důchodové reformě, ale také reformě školství. To všechno závisí nejen na odpovědném řízení státu, ale také na smyslu pro odpovědnost pro každého obyvatele, který si plně uvědomuje, co je třeba zajistit pro důstojný život všech žijících generací. Jde též o souhru státních institucí, které v tomto smyslu pečují o obyvatelstvo.

Budování státního území.

Stát má na starosti nejen budování sociálního zázemí pro obyvatelstvo, do čehož spadá i sféra kvalitní legislativy, ale také normalizační politika pro všechna odvětví průmyslu, zdravotnictví, potravinářství, odpadové hospodářství, vodní hospodářství, pozemní stavitelství a liniové stavby a jiná důležitá odvětví, od nichž se odvíjí i politika státu. Jde o řádné hospodaření s vodou, energií, palivy a bezpečné komunikace, o které se stará jejich vlastník (stát, obec, kraj). Jde o lesní hospodářství a zemědělství a cenovou politiku, jde i bezpečnost státního území, kterou především obhospodařuje stát a orgány komunální správy. Jde také o vnitrostátní dopravu, která zajišťuje pohyb obyvatelstva po území, které se dopravuje do práce, do zdravotnických zařízení, do škol a jiných cílů.   

Zaměstnanost v dělnických profesích.

Jak je vidět z tohoto velmi stručného náčrtku, práce by bylo dost, ale je třeba nejen úředníků, ale též zručných pracovníků, kteří ovládají řemesla a jsou pro ně vybudováno učňovské školství, které je otevřeno dalšímu vzdělávání, v němž se mohou realizovat mladí lidé, kterým jsou taková odvětví blízká. Řemeslo má stále zlaté dno, a ne každý je schopen se stát zručným řemeslníkem a po řemeslnících je velká poptávka i v zahraničí.

Je stále co budovat a o co se starat.

Souhra mezi státními a komunálními politiky je vlastně to nejdůležitější, neboť jde o rozdělené pravomoci v nejrůznějších otázkách, které jsou položeny například v občanském zákoníku, Jde o soukromý majetek, který vlastní občané nebo firmy, jde o majetek státu, který je spravován samostatným úřadem, jde o kontrolní systémy, které zajišťují chod státu podle daných pravidel. Péče o legislativu je velkou prioritou, zvláště pak přístup každého občana k platným zákonům, a to nejen pro informovanost, ale také jejich správnou aplikaci ve věcech, které si nevyžadují advokáta či jiného právního zástupce.

A tak vláda premiéra Babiše bude pokračovat.

Podaří se jí splnit všechny plány, které si předsevzala spolu s koaličními partnery pro blaho země a lidu? Rozjedou se konečně diskuse o tom, co je třeba zlepšit v této zemi, jak zrychlit vývoj řešení neodkladných záležitostí a jak zvládnout problémy, které se vrší tím více, čím více se zdržuje jejich řešení? Nelze jinak, než popřát hodně odvahy a šťastnou ruku při výběru priorit.  

 

 

 

 

 

 

   

 

       

 

 

 

 

 

Autor: Irena Aghová | čtvrtek 27.6.2019 6:31 | karma článku: 25,56 | přečteno: 891x
  • Další články autora

Irena Aghová

Pár slov k výročí našeho státu.

Aby člověk miloval svou vlast a naši předkové ji sloužili až do krajnosti, musí se naučit hledat její hodnoty a najít motivaci ke své službě pro ni v jakékoliv profesi. Láska se dostaví výchovou nebo zážitkem.

28.10.2021 v 22:28 | Karma: 17,31 | Přečteno: 248x | Diskuse| Společnost

Irena Aghová

Moudrost a pošetilost na rozcestí.

Vydaly se cestou, která byla nebezpečná a zrádná. Z jedné strany hrozil pád do propasti, z druhé strany pustá rovina, na niž nebyla patrná žádná cesta, která by vedla do cíle. Cíle byly vytčeny, každý ví, co má dělat.

16.10.2021 v 11:24 | Karma: 16,97 | Přečteno: 221x | Diskuse| Společnost

Irena Aghová

Modleme se též za naši vlast.

Letošní volby silně zapůsobily na většinu občanů, a to rozhodně ne proto, že zrovna nevyhrála ta strana, kterou volili, ale z nečekaných reakcí médií se line též celá řada názorů na zdraví hlavy státu.

12.10.2021 v 18:25 | Karma: 19,82 | Přečteno: 335x | Diskuse| Společnost

Irena Aghová

Nastane nový politický kurz, nebo půjdeme stejnou cestou?

Volby se blíží a spekulace o vítězích v mediích zvyšují napětí ve společnosti. Kdo vyhraje volby může nastolit nový politický kurz ovšem v rámci ústavního pořádku.

2.10.2021 v 0:05 | Karma: 17,10 | Přečteno: 250x | Diskuse| Společnost

Irena Aghová

Komisař Moulin by slavil své nedožité narozeniny.

Ives Reniére se narodil 29. 9. 1942, Bernu, ve Švýcarsku. Věnovala jsem se seriálu "Komisař Moulin" pro něhož tvořil scénáře. Byly chvíle, kdy mne příběhy děsily neútěšnou cestu práva.

28.9.2021 v 23:48 | Karma: 20,00 | Přečteno: 275x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Objednávka USA a Británie, prohlásilo o obvinění z útoku ve Vrběticích Rusko

3. května 2024  17:35

Obvinění Ruska z podílu na výbuchu v muničních skladech ve Vrběticích v roce 2014 jsou...

Do školy v Litvínově vnikl muž. Policie ho zadržela poblíž kvůli jiné krádeži

3. května 2024  8:31,  aktualizováno  17:16

Desítky policistů, hasiči i záchranáři se ráno sjeli k litvínovskému gymnáziu. Důvodem bylo...

CNN Prima NEWS vysílá už čtyři roky, k výročí připravuje nové pořady

3. května 2024

Zpravodajská stanice CNN Prima NEWS přinese divákům ke čtvrtému výročí zahájení vysílání nové...

Škody po požáru v Mionší jsou malé, prales podle hasičů zřejmě někdo zapálil

3. května 2024  11:46,  aktualizováno  16:54

Hasičští experti se vrátili do terénu, aby vyšetřovali příčinu požáru v pralese Mionší v Dolní...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!