Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^

Kdyby se to týkalo jenom něčeho, co člověk dělá. Horší je, že se to týká (především) toho, jak člověk myslí, respektive uvažuje. Zažité přístupové vzorce. Problém zde nastává v podobě lenosti posunovat se dál – protože to, co popisujete, je vlastně jeden z aspektů osobního vývoje. Lidem intelektuálně líným a pohodlným, kteří na vývojové úrovni postupují velmi pomalu, bude v cestě za změnou vzorců stát ego v kombinaci s atavistickými pudy. Pro ego – jehož původním úkolem bylo zařídit, aby člověk přežil, což už dnes není tak těžké, a ego tudíž akorát více škodí, je-li mu poskytován neúměrně velký prostor – je změna teoreticky ohrožujícím elementem. K tomu atavismus – zůstanu-li stát od smečky opodál, pak zemřu – a máte výsledek v podobě smrtícího koktejlu "půjdu radši s davem a nebudu vystrkovat hlavu, nebudu vylézat z myšlenkové krabice a dívat se na věci jinak, než jak jsem zvyklý" atd. To je moc práce, je to nebezpečné, jsou to všechno blázniviny a podobně (škatulek je vždy po ruce dost). Je to zkrátka jeden z úkolů zde – učit se a rozvíjet se. Vzato kolem a kolem, je to pořád evoluce – individuální a pak i kolektivní.

1 0
možnosti
Foto

Koleje, strach, lenost, hloupost

0 0
možnosti
  • Počet článků 208
  • Celková karma 15,67
  • Průměrná čtenost 547x
Jsem obdivovatelka lidského mozku, autorka článků i youtube videí inspirovaných zkušenostmi mých klientů, kouč, lektorka workshopů z oblasti osobního rozvoje.
Ráda přivádím čtenáře k zamyšlení, provokuji, zpochybňuji zažité ,,pravdy“ a stereotypy v myšlení a jednání, které jsou mnohdy brzdou na cestě k úspěchu, změnám, vnitřnímu klidu, kvalitnímu spánku i spokojenosti.
Jsem opora mých klientů v náročných životních i profesních situacích, jakou je např. syndrom vyhoření. https://houdkova-profikouc.cz/

Seznam rubrik