MR

Mně spíše udivuje ta fáze vývoje mozku, kdy lidi pod touto fází si myslí, že mají nějaké poslání, a najednou začnou do svého okolí projektovat své dogmata. Zajímavé je naučit se vnímat tzv. kontinuálním dějovým časem, tak jak vše jde plynule měsíc za měsícem, roky za desítky let, a uvidí v každé generací určitý program vývoje mozku, od narození, kde není zatím žádné vědomí až k archetypu dospělého stabilního, celoživotního vědomí, a těch archetypů je zde historicky jenom pár, neboť evoluce byla v určitých podmínkách, teprve pár desítek let je to jinak a to v Evropě. Tento program zajistí pak sousled fází vývoje, kdy se učíme chodit, mluvit, vnímat prostor, vnímat druhé a v pubertě se to navíc redukuje. Bez něj bychom o sobě nevěděli, nebyli schopni vytvořit společnost s její hlubokou časovou, civilizační provázaností. Právě dogmatická fáze v dospělosti u části populace v každé generaci přináší do společnosti opakující se sousled chování, od dogmat náboženských. k civilizačním, vědeckým, duchovních, zdravotních, ... . Je to zde pořád dokola a proč se minulost opakuje. Tyto fáze se celkem snadno poznají ze slovníku dotyčného ... . My máme jen denní vědomí, které končí spánkem, kdy se mozek přepne, a druhý den už jsme někde jinde, nemáme kontinuální dějovou inteligenci, za týden už víme prd. Blog iDnes už je poslední dobou tím přehlcen ... . Na druhou stranu je možnost sledovat reakce lidí, a reakce dotyčných dogmatiků, to že přes tuto fázi, jak si nejde vlak.

Foto

Děkuji Vám za sdílení Vašeho pohledu na toto téma, Majmíre.

  • Počet článků 211
  • Celková karma 9,41
  • Průměrná čtenost 548x
Jsem obdivovatelka lidského mozku, autorka článků i youtube videí inspirovaných zkušenostmi mých klientů, kouč, lektorka workshopů z oblasti osobního rozvoje.
Ráda přivádím čtenáře k zamyšlení, provokuji, zpochybňuji zažité ,,pravdy“ a stereotypy v myšlení a jednání, které jsou mnohdy brzdou na cestě k úspěchu, změnám, vnitřnímu klidu, kvalitnímu spánku i spokojenosti.
Jsem opora mých klientů v náročných životních i profesních situacích, jakou je např. syndrom vyhoření. https://houdkova-profikouc.cz/

Seznam rubrik