Jak chytit ptáčka na lep

Včera jsem měla zajímavý telefonní hovor. Volali mi z T-Mobilu. Že prý mám chybu na simkartě a musím se během dvou dnů dostavit na pobočku, aby mi ji opravili. 

Oponovala jsem, že jsem sice měla simku dlouho, ale konečně jsem si ji nechala vyměnit. "Paní, to se týká všech karet, v pořádku jsou jen ty vydané po 1. září. Když nepřijdete, může vám to vypadávat, nedovoláte se."

I sebrala jsem mobil a manžela, který se polekal výpadků, protože má vyměněnou simku UŽ v květnu, a vyrazili jsme.

V pobočce nás přivítala slečna, požádala o občanky, vytáhla papír a ... začala počítat.:  "Vás se to pane netýká, vy máte smlouvu ještě rok, do listopadu 2020, ale vám paní končí v únoru. Máte doma internet? A internetovou televizi. Kdybyste..." Přerušila jsem ji: "Zadržte, na magentu už mě lámali, nemám zájem. Přišla jsem kvůli simce. " "To vám spravím při tom." A při čem že, když o nic nežádám, chtělo se mi zvolat.

Manžel se dožadoval potvrzení, že mu nebudou vypadávat hovory a slečna ho znovu odpálkovala, že on nic, jen já ji zajímám.

A pak se překonala: "Mám pro vás oba desetiprocentní slevu, když si sloučíte dva tarify do jednoho." Opět jsem jí sdělila, že už mám tarif vybraný, ale až od února a že chci spravit simku. 

Tak vytáhla těžší kalibr: "Máte v tarifu málo internetu, nabízím vám úpravu tarifu, ne změnu smlouvy; od února budete volná. Je to jen o 30 Kč dražší a budete mít víc internetu.To už mě měla skoro na lopatě, protože data mi v poslední době citelně scházela. Nakonec jsme jí na to kývla a jala se vyndávat simku.

"To nemusíte, ta chyba se vám opraví automaticky se změnou tarifu. Jen mi prosím půjčte váš mobil, já vám to tam potvrdím."

A výsledek? Doma jsem zjistila, že mi T-Mobile na mou vlastní žádost změnil tarif, nikdo mi nic nenahrával, žádné výpadky karty mě nepostihly ani před tím, ani potom, čili má simka byla zřejmě v naprostém pořádku, stejně jako simka manželova. Slečna má čárku za to, jak mě zpracovala, a ještě mě požádala, abych jí, až mi přijde SMS, nezapomněla dát jedničku, jako ve škole. 

Jak to shrnul manžel: nikoho to moc nebolí, všichni jsou v podstatě spokojení, jen  já se cítím jako totální debil, který se nechal napálit. Oni dobře věděli, že kdyby mi zavolali a pozvali si mě kvůli tarifu, pošlu je někam. Takhle jsem si na ten lep sedla. Co asi T-Mobile (nebo nějaký superaktivmí zaměstnanec)  vymyslí příště? Docela jsem zvědavá.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslava Indrová | úterý 22.10.2019 16:15 | karma článku: 35,14 | přečteno: 1673x