Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Šuplíková metoda

"Našemu kolektivu katedry duševní hygieny byl uložen státní výzkumný úkol, rozpracovat a navrhnout optimální rozložení studijních a pracovních pomůcek na desce psacího stolu. Ve své práci jsme vyšli z padesát let starého Leffinqwellova návrhu, který se nám jevil na svou dobu velice progresivní. Rozdělením plochy psacího stolu jsme dostali deset sektorů, pět horních A1-A5 a pět dolních, B1-B5. ... Během posledních pěti let dospěl náš kolektiv katedry duševní hygieny ke konečnému řešení. Je jím Leffinqwellův-Bronštejnův psací stůl, takzvaná Zajícova varianta. Ponechali jsme dvě hromádky učebnic i výjimečně zdařilé Bronštejnovo umístění poznámkového bloku v sektoru B5. Kartotéku jsme přesunuli z dominantního sektoru A3 do volného B1 a áčka trojky jsme využili k umístění Emersonova-Votočkova týdenního výkonnostního rozvrhového grafikonu. /docent Miroslav Zajíc, nikoliv Miloslav, v tom se často chybuje - to jen tak pro úplnost." Úryvek z filmu Jak básníci přicházejí o iluze.

Nejsem čestnou členkou kolektivu duševní hygieny ale ráda bych si toto členství jednou zasloužila. Výše zmíněný Leffinqwellův-Bronštejnův psací stůl, takzvaná Zajícova varianta mě velmi oslovila a inspirovala. Využila jsem ji při svém bádání a po několika letech vědeckého výzkumu jsem se dopracovala k metodě, o kterou bych se s vámi ráda podělila. 

Nazvala jsem ji metodou šuplíkovou a považuji ji za jednu z  nejpovedenějších a nejpraktičtějších finálních verzí, které jsem dokončila.

Při výzkumu jsem vycházela z běžného uživatelského kancelářského stolu s čtyřdílným zásuvkovým kontejnerem. V praxi lze využít i třídílný ale doporučuji ho pouze ženám do 40 let. Od čtyřicítky výše nešetřete svého zaměstnavatele a zažádejte si o vyšší komfort. Nejen, že si ho oprávněně zasloužíte ale především myslete na to, že i vašemu zaměstnavateli se jeho štědrost vrátí ve vyrovnaném a spokojeném zaměstnanci.

Pojďme se tedy do šuplíků společně podívat: 

Při označování šuplíků jsem využila takzvanou numerickou metodu. Zalíbila se mi zejména její stabilita a konvergence. Ale aby nepřišli zkrátka ani zaměstnanci se zálibou ve slovních hříčkách, doplnila jsem číselné hodnoty jednotkami lexikální jazykové roviny.

 První šuplík aneb sekce Amen -  tam, kde nepomůže lepidlo, tam vypomůže sešívačka. A když nezabírá ani jedno, použijte lepící pásku. Sůl se v šuplíku nenachází omylem, jak by se na první pohled mohlo zdát a nepatří do sekce jídla. Pokud k ní dodáte chléb ze sekce C, můžete s ní vítat klienty. Když zapálíte svíčku z horní části sekce A zápalkami umístěnými z praktických důvodů hned vedle ní a trochu soli hodíte do každého rohu vaší kanceláře, zbavíte se zlých duchů. 

Druhý šuplík aneb sekce Bryndák - ubrouskovo - pytlíková varianta. Přiznejme si, že ubrousků není nikdy dost. Právě z toho důvodu jsem zařadila sekci ubrousků jako sekci druhou. I při lehčí  intelektuální práci se zaměstnanec často zpotí a někdy vyjimečně dojde i na slzy radosti nebo smutku. Ubrousky je možno využít i jako praktický  ubrus na stůl. Zejména před uzávěrkou nelze plýtvat časem, a tak můžete pohodlně konzumovat oběd a nepotřísníte si při tom pracovní plochu. Raději se utřít, než se nechat setřít.

Třetí šuplík aneb sekce Culidlo -  jedna z mých nejoblíbenějších. Pamlsky pro dobrou náladu vaši i jiných. K bezpečnému  uchování volíme pouze potraviny trvanlivé.  Zde na fotografii jsou zachyceny potraviny jako inspirační vzorek dobrot administrativní pracovnice vhodných pro běžnou část měsíce. Při premenstruačním syndromu doporučuji sekci C dovybavit sacharidy. Zejména v těchto těžkých chvílích je třeba ukonejšit tu hladovou bestii dřív, než vás nebo blízkého spolupracovníka pokouše!

 Čtvrtý šuplík aneb sekce D - hygiena je pilířem dobrých vztahů. Nejen vaše skvělá povaha a komunikační schopnosti vám zajistí rychlý postup v kariéře. Pokud se chcete pohybovat na žebříčku úspěšnosti jako slimák, je to pouze vaše strategická klička. Přesto si všichni zapamatujte D jako Deodorant!

 Věřím, že takto přehledně upravené a prakticky pojmenované šuplíky vám připraví mnohá léta strávená radostnou a výkonnou prací. Pouze se omlouvám, že vám dnes nepředstavím i šuplíkovou metodu pro muže. A protože i jim bych chtěla do budoucna zkvalitnit pracovní prostředí, slibuji, že se mají na co těšit! Šuplíky s pracovním označením sekcí Vousy, Vlasy, Testosteron a Viagra již čekají pouze na schválení u vědecké pracovnice docentky Bridget Andělové.

Přeji vám hodně pracovních úspěchů, chápavé zaměstnavatele a krásný zbytek léta.

   

Autor: Ilona Ondráčková | pátek 8.8.2014 9:00 | karma článku: 11,52 | přečteno: 1481x
  • Další články autora

Ilona Ondráčková

Tak co chlapi?

"Tak co chlapi?" zajímají se o váš osobní život kamarádky. A s kým jiným byste měla probírat tak důležité téma, než s lidmi, kterým na vás záleží?

8.3.2019 v 9:00 | Karma: 8,68 | Přečteno: 566x | Ona

Ilona Ondráčková

Salsa je tanec. Salsa je láska. Salsa je pikantní koření života!

"Tak si to teda veď!" syknul mi naštvaně do ucha při tanci na parketu o hlavu menší Bulhar. A tím mě naprosto rozhodil. Do toho okamžiku jsem si totiž myslela, jak nám tanec skvěle jde.

22.5.2018 v 14:00 | Karma: 9,70 | Přečteno: 451x | Ona

Ilona Ondráčková

Zarembovič ze Smíchova

Cesty městské hromadné dopravy a boží jsou nevyzpytatelné. A proto občas naše myšlenky mohou řídit i dopravní výluky.

19.5.2018 v 14:20 | Karma: 10,38 | Přečteno: 506x | Ona

Ilona Ondráčková

Barevný výlet

V ložnici každoročně na nový rok pravidelně vyměňuju starý závěsný kalendář se známými impresionisty za nový. Jména autorů reprodukcí nemrskám z hlavy jako násobilku ale k jejich dílům cítím posvátnou úctu.

5.2.2017 v 11:33 | Karma: 11,27 | Přečteno: 310x | Ona

Ilona Ondráčková

Otravný dietářky

Já mám prdel, já mám stehna, já mám břicho! Už dlouho mi vrtá hlavou, zda je důležitější to, co člověk /žena/ vidí - nebo to, co cítí? A mám na mysli cítí odděleně od toho, co vidí.

19.1.2017 v 13:33 | Karma: 19,73 | Přečteno: 970x | Ona
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  20:58

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Názor, že Paroubek parazituje, nestačil. Podle soudu může iniciály ČSSD použít

3. května 2024  19:44

Volební senát Nejvyššího správního soudu (NSS) zamítl návrh Sociální demokracie (SOCDEM) na zrušení...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 133
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1745x
autorka knih: Spokojená Blbka, Hrad vzpomínek